تهران - عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران گفت: افرادي كه مبتلا به سينوزيت حاد هستند بايد از خوردن مواد غذايي تند و حاوي ادويه پرهيز كنند.

مسعود مردانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی سبب بروز سینوزیت در افراد می شود كه سرماخوردگی و آنفلوآنزا آن را تشدید می كند.

وی ادامه داد: چنانچه عفونت های ویروسی به طول بیانجامد به عفونت باكتریایی تبدیل می شود و ممكن است فرد را دچار سینوزیت حاد و یا مزمن كند.

مردانی با بیان اینكه افراد مبتلا به سینوزیت حاد با درمان طبی، 10 تا 14 درصد بهبود می یابند، گفت: دوره درمان سینوزیت مزمن طولانی تر است.

این متخصص بیماری های عفونی افزود: این بیماری در افراد دارای آلرژی های فصلی بروز می كند.

مردانی اضافه كرد: مواد تحریك آمیز از جمله آلاینده های هوا، وایتكس، جوهر نمك، دود سیگار، عطر، مواد غذایی تند و ادویه دار، سبب تشدید این بیماری می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: به افرادی كه به سینوزیت مزمن مبتلا هستند توصیه می شود تا مایعات و مركبات حاوی ویتامین C، سبزی و میوه جات بیشتری برای مقابله با عفونت های دستگاه تنفسی مصرف كنند.

به گفته مردانی، سینوزیت به علت التهاب سینوس‌های اطراف صورت بر اثر عفونت‌های میكروبی، باكتریایی و ویروسی به وجود می آید.

اجتمام*9105 **1569**1319