تهران- جديدترين يافته هاي پزشكي حاكي از آن است كه نوشيدن روزانه سه فنجان چاي سياه مي تواند خطر بروز سكته قلبي را تا 60 درصد كاهش دهد.

به گزارش ساینس دیلی، محققان معتقدند چای سیاه به دلیل داشتن آنتی اكسیدان های مفید می تواند به پیشگیری از سكته قلبی و همچنین دیابت نوع 2 كمك كند.

دانشمندان ادعا می كنند مصرف منظم چای می تواند از بروز لخته های خونی مسدود كننده رگها جلوگیری كرده، فشار خون را كنترل كند و مانع از انقباض خطرناك رگها و كند شدن جریان خون شود.

تمامی این سه وضعیت می تواند موجب بروز سكته قلبی كشنده شود چرا كه رگهای خونی اكسیژن رسان به ماهیچه های قلبی مسدود می شوند.

پژوهشگران با بررسی 40 مقاله تحقیقاتی به ارتباط نوشیدن چای سیاه و پیشگیری از بیماری ها پی بردند.

محققان می گویند خطر بروز بیماری های قلبی در افرادی كه روزانه سه تا شش فنجان چای می نوشند در مقایسه با افرادی كه چای نمی نوشند 30 تا 57 درصد كاهش می یابد.

دانشمندان وجود فاكتورهای مفید در چای مانند آنتی آكسیدان 'فلاونوئید ها'، 'تیانین' كه به كنترل فشار خون كمك می كند، 'تولید منظم اكسید نیتریك' كه بر روی عملكرد رگها موثر است و 'مهار كننده تجمع پلاكت ها' را از جمله اثرات مثبت چای بر سلامتی می دانند.

این پژوهشگران تاكید كردند شواهدی مبنی بر ارتباط بین مصرف چای سیاه با كاهش خطر بروز دیابت نوع دو با مصرف روزانه یك تا پنج فنجان چای یافته اند.

نتایج این بررسی ها در نشریه Nutrition Bulletin. انگلیس منتشر شده است.

علمی**9023**1544