دكتر نزهت موسوی فر روز یكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: باروری در زنان از سن 30 سالگی به بعد كاهش یافته و از سن 35 سالگی به سرعت پائین میآید.
وی با بیان اینكه ناباروری علل مختلفی دارد، گفت: عوامل ژنتیكی، عدم تخمك گذاری، بروز عفونت ها، اضطراب، چاقی مفرط، عوامل محیطی و شغلی، استفاده از مواد شیمیایی در بلند مدت و استعمال سیگار از دیگر عوامل تاثیر گذار در باروری زنان و مردان است.
وی اظهار داشت: نازایی به عدم توانایی در بارداری پس از یكسال از زندگی مشترك اطلاق میشود و در حال حاضر از هر 100 زوج در كشور 10 زوج با مشكل ناباروری روبرو هستند.
عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود:حدود 85 درصد زوجین در سال اول و 93 درصد در طی سال دوم زندگی مشترك، شانس بارداری دارند و بعد از سال دوم، شانس حاملگی كاهش پیدا میكند.
به گفته موسوی فر، انجام روشهای درمان نازایی از روشهای ساده تا پیشرفته اعم از دارو درمانی، جراحی و روشهای لقاح مصنوعی را شامل می شود.
سرپرست مركز تحقیقات ناباروری منتصریه دانشگاه علوم پزشكی مشهد، گفت: این مركز یكی از قطب های اصلی درمان ناباروری در كشور به شمار می رود و علاوه بر ارائه خدمات به زوجهای نابارور در خراسان رضوی، استان های همجوار اعم از خراسان شمالی و جنوبی، گلستان و سیستان و بلوچستان را نیز تحت پوشش دارد.
به گفته وی مركز تحقیقات ناباروری منتصریه همچنین پذیرای زوج های نابارور از سایر كشورها اعم از افغانستان، پاكستان، تركمنستان، آلمان،عربستان،عراق، بحرین، روسیه، هلند و كانادا نیز می باشد.
7487/659
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۲
مشهد- سرپرست مركز تحقيقات ناباروري منتصريه دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: افزايش سن ازدواج يكي از عوامل مهم در بروز ناباروري است.