مسابقه تسلیحاتی به ویژه در خاورمیانه به دلیل دخالت قدرت ها همواره وجود داشته است، اما مدتی است كه این مسابقه با هیجان بیشتری دنبال می شود. هیجان كاذبی كه از سوی آمریكا ایجاد شده تا بازار اقتصادی خود را در این زمینه داغ نگاه دارد. چنانكه دولت 'باراك اوباما' هشتم دیماه (29 دسامبر) اعلام كرد كه قرارداد 60 میلیارد دلاری را با دولت عربستان سعودی نهایی كرده است و اجرای آن سالانه سه میلیارد و 500 میلیون دلار به اقتصاد بیمار آمریكا تزریق خواهد كرد.
ایجاد جو پرخطر بودن منطقه خاورمیانه و نشان دادن ایران به عنوان یك خطر بزرگ برای اعراب! باعث شده تا آمریكا سلاح های تاریخ مصرف گذشته خود را به كشورهایی چون عربستان بفروشد. نكته مهم این است كه كشوری چون عربستان در قراردادهای تسلیحاتی تعهد كرده است كه این سلاح ها را علیه همپیمانان رژیم صهیونیستی مورد استفاده قرار ندهد و فقط به منظور جلوگیری از خطرات در منطقه خاورمیانه همان خطرهای احتمالی ترسیم شده از سوی آمریكا مورد استفاده قرار گیرد. نكته پنهان شده از دید اعراب بحران اقتصادی به وجود آمده در غرب است كه فروش سلاح به كشورهای منطقه را تسریع كرده است.
**ایران هراسی و رونق بازار فروش اسلحه به عرب ها
------------------------------------------------------------
بنا به گزارش روز گذشته روزنامه'المنار' فلسطین یك مسوول در وزارت خارجه ایالات متحده آمریكا از فروش اسلحه توسط آمریكا به عربستان سعودی به ارزش 60 میلیارد دلار پرده بر داشت و گفت؛ این قرارداد فروش تسلیحاتی در چند مرحله انجام می پذیرد.
'اندرو شابیرو' معاون وزیر خارجه آمریكا در امور سیاسی و نظامی تصریح كرد: هدف از این قرارداد تحكیم روابط دو كشور می باشد و همچنین آمریكا قصد دارد قدرت بازدارندگی این كشور نفت خیز را افزایش دهد، زیرا امكان دارد تاسیسات نفتی این كشور نفت خیز در آینده مورد تهدید واقع شود. زیرا این تاسیسات نقش سرنوشت سازی در اقتصاد آمریكا دارد. این مسوول آمریكایی گفت؛ این قرار داد در صنایع دفاعی آمریكا 70 هزار فرصت شغلی ایجاد می كند.
'المنار' رازهای قراردادهای تسلیحاتی میان آمریكا و عربستان سعودی را بر ملا و تصریح كرد؛ قرارداد 6 میلیارد دلاری بین این دو كشور طبق شرایط و تبصره هایی از سوی رژیم صهیونیستی انجام شده است و شرایطی را كه اسراییل در این قرارداد ذكر كرده باعث می شود كه این قرارداد دارای تاثیر منفی در منطقه خاورمیانه باشد و تاثیری در معادلات قدرت در خاورمیانه نداشته باشد و اسراییل همواره چشم طمع به سرزمین های كشورهای عربی بدوزد.
خبرنگار 'المنار'به نقل از منابع مسوولی كه با كارشناسان آگاه به بازار اسلحه در ارتباط هستند، گفت: بسیاری از سیستم هایی كه آمریكا به عربستان تحویل خواهد داد تاریخ گذشته و از مقدار قدرت تخریبی آن كاسته شده و جنگنده اف15 كه عربستان از آمریكا تحویل خواهد گرفت شبیه تجهیزات و سیستم های الكترونیكی كه جنگندهای رژیم صهیونیستی دارای آن می باشند، نیستند و این سیستم هایی كه آمریكا تحویل عربستان خواهد داد دارای قدت تخریبی و برد اندكی می باشند.
این منابع تصریح كردند كه جنگنده اف 15 كه آمریكا به عربستان تحویل خواهد داد در آن تعدیلاتی بنا به در خواست رژیم صهیو نیستی انجام شده است.
بنا به گزارش 'المنار' عربستان سعودی در قرارداد تسلیحاتی تعهد كرده است كه این سلاح ها را علیه همپیمانان رژیم صهیونیستی مورد استفاد قرار ندهد و این تعهدی بود كه باعث شد این قرارداد جنبه عینی به خود گیرد. و این دلیل بر این است كه سلاح های خریده شده توسط عربستان جنبه استراژیك خود را از دست بدهد. حتی تل آویو در نشست هایی كه با فرماندهان وزارت دفاع آمریكایی و عربستانی داشته اطمینان حاصل كرده كه این سلاح در راستای پروژه ایران هراسی فروخته می شود و این سلاح ها علیه ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت كه دولت های منطقه را مورد تهدید قرار می دهد.
منابع فوق ذكر كردند كه عربستان در نشست های سری بر تحكیم روابط امنیتی و نظامی و هماهنگی مشترك میان طرف های ضدایرانی موافقت كرده تا مانع دستیابی ایران به قدرت نظامی شوند.
** فروش اسلحه به امارات با بهانه تامین امنیت خلیج فارس
-----------------------------------------------------------------
بنا به گزارش'سی ان ان'؛ آمریكا برای اولین بار امارات متحده عربی را با سیستم موشكی (ثاد) مجهز خواهد كرد. بنا براین گزارش ایالات متحده آمریكا امارات را با سیستمی مجهز خواهد كرد كه در بازارهای بین المللی هیچ سابقه ای نداشته است و این دومین قرارداد آمریكا با كشورهای خلیج فارس می باشد. پنتاگون اشاره كرد كه امارات متحده به موجب این قرارداد از سیستم های ضد موشكی و 96 موشك و مجموعه ای از رادارهای ویژه و برنامه های آموزشی و لجستیكی برخوردار خواهد شد. پنتاگون در یك بیانیه تصریح كرد كه این سیستم دفاعی قدرت دفاعی و موشكی امارات را افزایش خواهد داد و باعث پویایی همكاری دو جانبه میان دو كشور مورد قرار داد می شود. این بیانه تصریح كرد كه این دو كشور دارای رابطه تنگاتنگی هستند زیرا هر دو در تامین امنیت در خلیج فارس دارای اهتمام مشترك هستند. این منبع اشاره كرد كه موقعیت امارات متحده عربی به گونه ای است كه در بستن تنگه هرمز توسط ایران می تواند نقش مهمی را ایفا كند. زیرا این تنگه در روند اقتصادی جهان نقش مهمی را ایفا می كند.
با این حال تحلیلگران معتقدند كه واكنش ها به مانور ایران در تنگه هرمز نشان داد كه در صورتی كه ایران بخواهد آن را مسدود كند، از دست كسی كاری ساخته نیست.
خبرگزاری 'رویترز' نیز به قرار داد فروش اسلحه بین امارات و آمریكا پرداخت و گفت: آمریكا این قرارداد را برای جلوگیری از خطرات در منطقه خاورمیانه انجام داده است!
** نقش سلاح های آمریكایی درخاورمیانه
---------------------------------------------
'سعد العزونی' روزنامه نگار و نویسنده مقالات روزنامه اردنی 'العرب' می گوید: خرید سلاح به دلیل جلو گیری از تجاوز بیگانگان و آزادسازی سرزمین های اشغالی امر خوب و مایه مباهاتی است، اما اگر این اسلحه ها باعث پشتیبانی از بازارهای سلاح آمریكا باشد تردیدبرانگیز است.
وی اشاره كرد كه دنیای عرب شاهد چندین جنگ تحمیلی بوده است، اما این ها نتوانسته اند یك متر از سرزمین های فلسطین را آزاد كنند. وی بدین ترتیب خرید اسلحه از سوی كشورهای عربی را زیر سوال می برد.
'نبیل خلیل' روزنامه نگار دیگری از روزنامه اردنی 'العرب' می گوید: هدف اصلی از تسلیح كشورهای عربی در حمایت از تهدیدات اسراییل نمی باشد. بلكه ترس میان كشور های عربی می باشد كه با هم در رقابت می باشند. و همچنین ترس از درگیری های داخلی است. همه اسناد بیانگر این موضوع هستند و قراردادهای تسلیحاتی میان آمریكا و كشورهای عربی را توجیه می كند.
**دلارهای نفتی كشور های عربی در حمایت از رژیم صهیونیستی
-------------------------------------------------------------------------
پایگاه خبری عراقی 'نهرین نت' نیز از قرارداد تسلیحاتی میان آمریكا و كشورهای عربی خبر داد و گفت؛ ضمن طرح راهبردی آمریكا برای تبدیل كشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی به خط مقدم برای خود، این كشور در تلاش است این خط دفاعی را با سرمایه حود این كشورها تامین كند. در این راستا وزارت دفاع آمریكا اعلام كرد؛ شركت 'لاكهید مارتین' قرارداد 1.96 میلیارد دلاری برای تجهیز امارات كه متحد آمریكا و اسراییل است دریافت كرده است.
پژوهش**الف.ی**1732**9123
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۵
گروه پژوهش هاي خبري - آمريكا با فروش سلاح به شرط عدم استفاده از آنها عليه رژيم صهيونيستي به اعراب، نه تنها 60 ميليارد دلار هزينه بر آنها تحميل كرده، بلكه در راستاي ايجاد رقابت تسليحاتي در منطقه نيز گام برداشته است.