'فائزه حمدی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: از هر 600 تولد زنده، یك نوزاد به كاهش شنوایی مادرزادی مبتلا می شود.
وی، با اشاره به اینكه افت شنوایی در نوزاد به علل مختلفی بروز می كند، اظهار داشت: افت شنوایی به صورت انتقالی، حسی، عصبی و یا مختلط نمایانگر می شود.
این كارشناس آسیب شناسی گفتار و زیان مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، گفت: در افت شنوایی از نوع انتقالی از سمعك و در حسی و عصبی عمیق دوطرفه از كاشت حلزون استفاده می شود.
وی، با بیان اینكه افت شنوایی در اطفال نیز به دلایل مختلفی رخ می دهد، خاطر نشان كرد: افت شنوایی به دلیل سابقه فامیلی كم شنوایی حسی، عصبی مادرزادی، عفونت های مادر زادی مادر در هنگام بارداری مثل سرخجه، وزن نوزاد در هنگام تولد كمتر از یك كیلو و 500 گرم، ازجمله این علل است.
حمدی، افزود: بالا بودن میزان بیلوربین خون نوزاد(زردی) درحد بسیار كه نیاز به تعویض خون داشته باشد از دیگر علل افت شنوایی است.
وی، با اشاره به اینكه سرماخوردگی های متعدد در اطفال و بی توجهی والدین به این موضوع مهم به عفونت میانی گوش منجر می شود، ادامه داد: در صورت عدم انجام درمان های لازم این روند به كاهش و افت شنوایی اطفال منجر می شود.
این كارشناس آسیب شناسی گفتار و زیان مركز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، افزود: كم شنوایی حسی و عصبی در كودكان و خردسالان وضعیت وخیمی دارد كه می تواند به ناشنوایی آنها منجر شود.
وی، با بیان اینكه شناسایی زود هنگام كم شنوایی برای تسهیل درگفتار و زبان و مهارت های شناختی اهمیت بسرایی دارد، اظهار داشت: علاوه بر آن توسعه مهارت های اجتماعی، عاطفی و پیشرفت تحصیلی آنها را به همراه دارد.
حمیدی، گفت: عدم واكنش نوزاد در طول شش ماهگی به رفتار و صداها زنگ خطری است كه والدین باید توجه بیشتری به این موضوع مهم داشته باشند.
522/7320
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۰
زنجان- كارشناس آسيب شناسي گفتار و زيان مركز آموزشي درماني تخصصي و فوق تخصصي آيت الله موسوي زنجان، گفت: عفونت طولاني مدت گوش مياني در اطفال به كاهش شنوايي منجر مي شود.