تهران - سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: هياتي از مقامات آژانس بين المللي انرژي اتمي به دعوت جمهوري اسلامي ايران بزودي به كشورمان سفر خواهند كرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، 'رامین مهمانپرست' روز سه شنبه در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران افزود: هیاتی از مقامات آژانس بین المللی انرژی اتمی به سرپرستی معاون مدیركل آژانس به ایران سفر خواهند كرد كه این اقدام در جهت همكاری مستمر كشورمان با این نهاد بین المللی است.

وی اظهار داشت: این دعوت از طرف جمهوری اسلامی ایران بوده و نشان دهنده حسن نیت و عملكرد شفاف كشورمان در فعالیت های هسته ای است.



** آژانس بین المللی انرژی اتمی به مسوولیت حساس خلع سلاح توجه كند

رییس مركز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در رابطه با دعوت از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: همه فعالیت های هسته ای ایران تحت نظر آژانس قرار دارد و دعوت از بازرسان نیز نشان دهنده صلح آمیز بودن ماهیت این فعالیت ها و حسن نیت جمهوری اسلامی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: پیش از برگزاری نشست اخیر شورای حكام به صورت داوطلبانه از هیاتی از آژانس به ریاست معاون مدیركل دعوت كردیم و سایت ها و فعالیت های هسته ای مان را در معرض دید آنها قرار دادیم.

مهمانپرست خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران هسته ای شده است و با اتكا به دانش بومی به فعالیت های هسته ای خود ادامه می دهد.

وی جمهوری اسلامی ایران را پیشتاز حركت خلع سلاح در جهان خواند و افزود: آژانس باید به مسوولیت های حساس خود در این رابطه توجه كند.



**سفر رییس جمهوری به آمریكای لاتین دستاوردهای مهمی برای ملت ها به دنبال دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد سفر رییس جمهوری به چهار كشور آمریكای لاتین، گفت: این سفر رییس جمهوری به دنبال روابط خوبی است كه میان دو طرف وجود دارد و در پاسخ به سفر روسای جمهوری آن كشورها به زودی صورت می گیرد.

مهمانپرست گفت: این سفر دستاوردهای مهم و بزرگی را به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان این كه باید از ظرفیت های همكاری میان ایران و كشورهای آمریكای لاتین نهایت استفاده را كرد، افزود: در سفری كه در سطح روسای جمهوری صورت می گیرد، موضوع های خوبی را می توان دنبال كرد.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا در مورد تفاهم نامه هایی كه روز گذشته میان وزارت امور خارجه و دو معاونت ریاست جمهوری امضا شد، گفت: این تفاهم نامه ها به دنبال همكاری هایی است كه هم اكنون با كمك این وزارتخانه و معاونت های ریاست جمهوری وجود دارد.

مهمانپرست گفت: بر اساس این تفاهم نامه ها به بخش نیروی انسانی كه مهم ترین بخش در وزارت امور خارجه است، كمك خوبی می شود.

وی با بیان این كه امضای این تفاهمنامه ها سرعت همكاری میان وزارت امور خارجه و این دو معاونت ریاست جمهوری را افزایش می دهد، گفت: امیدواریم با امضای این تفاهم نامه ها شاهد افزایش نیروهای كیفی در وزارت امور خارجه باشیم.



** محكومیت اقدامات تروریستی در نیجریه

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد اقدامات تروریستی در نیجریه و تلاش برخی كشورها برای اسلامی نشان دادن ماهیت گروه های تروریستی در این كشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره هر گونه اقدام تروریستی را محكوم كرده است و فكر می كنیم مردم در محیط آزاد و با وجود دمكراسی می توانند در دولت مشاركت داشته باشند.

مهمانپرست با بیان این كه اعمال هر گونه خشونت و اقدامات تروریستی در جهت خلاف منافع ملی هر كشوری خواهد بود، گفت: امیدواریم در نیجریه هم این مسائل كنترل شود تا همه مردم بتوانند نقش موثری در پیشرفت كشور خود داشته باشند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد اقدامات ضد ایرانی در جمهوری آذربایجان، گفت: سیاست اصولی ما توسعه همكاری ها با كشورهای همسایه است و قصد داریم از تمامی ظرفیت ها برای همكاری استفاده كنیم.

وی با یادآوری مشتركات فراوان تاریخی، فرهنگی و دینی میان ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: اگر ملاحظاتی در مسائل داخلی وجود دارد می توان آن را در مذاكرات مطرح كرد.



** برخورداری مقامات عراقی از توانایی و درایت كافی برای حل مسائل داخلی

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد برخی اخبار مبنی بر برنامه سفر یكی از نزدیكان 'ایاد علاوی' رییس فهرست العراقیه به ایران برای رایزنی در باره موضوع 'طارق الهاشمی' معاون رییس جمهوری عراق، گفت: هنوز مطلب رسمی در خصوص سفر نزدیكان آقای علاوی به تهران دریافت نكرده ایم.

وی، سفرهای مقامات و مسئولان دو كشور ایران و عراق را امری طبیعی و ضروری دانست و گفت: معتقد هستیم مقامات عراقی از توانایی و درایت كافی برای مسائل داخلی آن كشور برخوردارند.



** روابط ایران و انگلیس قطع نشده است

مهمانپرست در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت روابط تهران - لندن گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و انگلیس قطع نشده است؛ اما هم اكنون فعالیت های سفارتخانه های دو كشور به حالت تعلیق در آمده است.

رییس مركز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه در باره مباحث رسانه ای در زمینه تعیین دفتر حافظ منافع گفت: بحث تعیین حافظ منافع شرایط و قواعد خاص خود را دارد و زمانی مطرح می شود كه دو كشور در خصوص موضوع قطع روابط چه به صورت كوتاه مدت و چه به صورت بلند مدت به توافق برسند كه هنوز این روند اتفاق نیفتاده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاكید كرد سیاست خارجی ایران گسترش روابط با همه كشورها به جز آمریكا است كه در رفتار خصمانه خود علیه ملت ما تغییری ایجاد نكرده است و البته رژیم صهیونیستی را هم به رسمیت نمی شناسیم.

وی افزود: روابط ایران با دولت انگلیس هم به خاطر اقدامات خصمانه ای كه دولت آن كشور دنبال می كند، و اصرار به انجام دادن چنین اقداماتی داشت، به سطح كاردار كاهش یافته است.

مهمانپرست اظهار امیدواری كرد كه همه كشورها از ظرفیت روابط با ایران استفاده كنند.



** توصیه به سفارتخانه های خارجی

رییس مركز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی در رابطه با فیلتر شدن سایت سفارت انگلیس در تهران تاكید كرد این موضوع در حوزه كاری وزارت امور خارجه قرار ندارد و مسوولان در بخش های مختلف و با توجه به اقداماتی كه در جهت خصومت علیه كشورمان از سوی لندن صورت گرفته است این تصمیم را گرفته اند.

وی همچنین خطاب به سفارت خانه های دیگر در تهران گفت: امیدواریم این سفارت خانه ها از سایت های خود در جهت توسعه همكاری ها استفاده كنند و دست به اقداماتی نزنند كه افكار عمومی ایران نسبت به فعالیت های آنها بدبین شود و بر توسعه همكاری ها تاثیر بد بگذارد.



** نوسانات قیمت ارز ربطی به تحریم ها ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص نوسانات قیمت ارز در كشور، وجود هرگونه رابطه میان این موضوع و بحث تحریم ها را رد كرد و گفت: این گونه سوال ها را باید از مسئولان اقتصادی پرسید. اما چیزی كه مسلم است این كه موضوع نوسانات قیمت ارز هیچ ربطی به تحریم ندارد و تحریم هایی كه اعلام كرده اند هنوز شكل عملی به خود نگرفته است.

وی تاكید كرد مسایل مربوط به بازار ارز باید در جای دیگری ریشه داشته باشد و باید ریشه آن را در زمینه مسائل اقتصادی جستجو كرد و این موضوع هیچ ربطی به سیاست خارجی ندارد.



** موج جدید تهدیدات آمریكایی ها علیه ایران بخشی از سناریوی غرب است

در ادامه این نشست خبری، خبرنگاری از مهمانپرست در رابطه با موج جدید تهدیدات كشورهای غربی و به ویژه آمریكایی ها پرسید كه وی پاسخ داد این موضوع بخشی از سناریوی آنهاست.

رییس مركز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه 'مهار پهپاد آمریكایی' و همچنین دستگیری جاسوسان سیا در ایران را یادآور شد و تصریح كرد: آمریكایی ها پس از شكست های فراوان در عرصه سیاست خارجی خود و بحران داخلی با توجه به بیداری اسلامی در كشورهای منطقه و بحران های داخلی شان با بی اعتباری در سطح جامعه بین المللی مواجه شده اند.

وی افزود: تمامی سناریوهایی را كه آمریكا در قبال ایران دنبال كرده است، باعث شده است تا حیثیت آنها در روابط خارجی و در كشورهای منطقه زیر سوال رود.



** تناقض در رفتار آمریكایی ها مسبوق به سابقه است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با تاسیس دفتر طالبان در قطر و اظهارات مقامات آمریكایی ها در رابطه با اینكه دیگر این گروه را دشمن خود نمی دانند، اظهار داشت: این موضوع تازگی ندارد و تناقض در رفتار در میان مقامات آمریكایی مسبوق به سابقه است.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه با بیان اینكه آمریكایی ها به بهانه مبارزه با طالبان و القاعده به منطقه لشكركشی كردند، افزود: آمریكایی ها این گروه ها را افراطگرا می نامیدند و می گفتند برای از بین بردن آنها به منطقه آمده اند اما امروز فكر می كنند كه باید با طالبان ارتباط داشته باشند.

مهمانپرست گفت: موضوعی كه برای آمریكایی ها اهمیت ندارد استفاده از واژه های مقدسی مانند مبارزه با تروریسم و حقوق بشر است زیرا هنوز فعالیت زندان گوانتانامو و رفتارهای ضد بشری در آن ادامه دارد.

وی هوشیاری كشورهای منطقه در قبال دولت آمریكا را خواستار شد و تصریح كرد: مردم منطقه به هیچ عنوان بر روی سیاست های دولت آمریكا حسابی باز نكرده اند و می دانند كه خروج نیروهای آمریكایی از منطقه ثبات و امنیت را در پی خواهد داشت.

رییس مركز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه با اشاره به رقابت های انتخابات آتی ریاست جمهوری در آمریكا نیز گفت: بهتر است نیروهای آمریكایی به كشورشان بازگردند و به مسایل داخلی شان بپردازند.

ادامه دارد...

سیام**1723**2026**9129**9132