مدیرعامل كانون بسیج هنرمندان گناباد روز پنجشنبه در آیین آغاز به كار این سوگواره كه در محل سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد برگزار شد، گفت:بیشتر اشعار تعزیه خوانی ها مربوط به زمان های گذشته است و با وجود تغییراتی كه تا كنون در بعضی از قسمتهای این اشعار صورت گرفته هنوز دارای برخی اشتباهات روایی و یا ابیاتی توهین آمیز است بر این اساس این سوگواره با هدف اصلاح اشعار شبیه خوانی ها برگزار می شود.
'عباسعلی غلامزاده 'با تاكید براینكه كاربرد اصطلاح شبیه خوانی درست تر از تعزیه خوانی است در شرح تاریخچه شبیه خوانی گناباد، گفت: در این شهرستان شبیه خوانی برای نخستین بار در دوره قاجاریه توسط شخصی به نام 'كربلایی عبدالله' در روستای نوغاب برگزار شد.
او افزود:وی كه از تعزیه خوانان تكیه دولت در زمان قاجاریه بود نسخه 'میرعزا' را كه یكی از نسخ سه گانه شبیه خوانی در آن دوران بوده به روستای نوغاب گناباد آورده است.
غلامزاده با اشاره به برگزاری دومین سوگواره تعزیه خوانی راویان نینوا در شهرستان گناباد گفت:در این سوگواره، 26 گروه ثبت نام كرده اند كه از بین آنها 14 گروه برای شركت در سوگواره تعزیه خوانی انتخاب شدند.
وی افزود:در پایان سوگواره از هر گروه شركت كننده به یك تا شش نفر به عنوان تعزیه خوانان برتر جوایز نفیسی اهدا می شود و با همكاری چند نفر از شاعران، علما و پیشكسوتان تعزیه خوانی از بین چند نسخه تعزیه خوانی، نسخه چكیده و اصلاح شده ای برای سالهای آینده تهیه خواهد شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد نیز در آغاز این مراسم، تعزیه خوانی را هنری فاخر در جهان دانست.
'علی قنبری'گفت: تعزیه، جلوه ای هنرمندانه برای پاسداشت كاری عارفانه و عاشقانه است و همه تعزیه خوانان در قالب هر نقشی كه قرار می گیرند با نیت خدمت به ابا عبدالله الحسین (ع) آن نقش را ایفا می كنند.
1922/659
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۳
گناباد- دومين سوگواره تعزيه خواني راويان نينوا در گناباد با هدف اصلاح اشعار تعزيه خوانان اين شهرستان آغاز به كار كرد.