رئيس مركز تحقيقات ماهيان آب شور بافق گفت: ماهي تيلاپيا داراي ارزش اقتصادي بسيار بالايي است، به گونه اي كه طي گذشت سه تا پنج ماه داراي وزني معادل 300 تا 700 گرم خواهد شد.

به گزارش عصر روز شنبه ایرنا، خانم 'مشایی' در بازدید فرماندار ،‌شهردار ، دوتن از اعضای شورای شهر و رئیس جهاد كشاورزی بافق از مركز تحقیقات ماهیان آب شور این شهر

افزود: مزكز تحقیقات ماهیان آب شور بافق تنها مركز تكثیر و پرورش ماهی تیلاپیا دراین شهر است.

رئیس مركز تحقیقات ماهیان آب شور بافق با اشاره به ارزش غذایی و تولید فرآورده های تیلاپیا گفت: ماهی تیلا پیا ارزش اقتصادی خوبی دارد و با توجه به كشش بازار می توان اوزان دیگری بیش از 300 تا 700 گرم را نیز از این ماهی انتظار داشت.

وی با توجه به قابلیتهای شهرستان بافق افزود : ماهی تیلاپیا بازار بسیار خوبی در حوزه صادرات به ویژه برای كشورهای خلیج فارس و اروپایی دارد و بستری برای توسعه سرمایه گذاری و اشتغال مناسب در بخش شیلات می باشد .

خانم مشایی، مهمترین ویژهگی ماهی تیلاپیا را ضریب رشدبالاعنوان كرد وگفت : این ماهی با توجه به مقاومت به تغییرات عوامل محیطی و بیماری‌زا و توانایی تولید فرآورده‌های متنوع ، قابل پرورش در تراكم بالا ،در استخر، قفس، مخازن پرورشی همچنین در آب شور، شیرین و لب شور می توان آن را پرورش داد.

رئیس مركز تحقیقات ماهیان آب شور بافق افزود: در نخستین گام بیش از پنج هزار قطعه بچه ماهی تیلاپیا با ارزشی بالغ بر 250 میلیون ریال وارد ایران شد و شهرستان بافق تنها دارنده مجوز تكثیر و رشد ماهی تیلاپیا در ایران است.

مشایی افزود: این مركز قادر است با پژوهشها و برنامه هایی كه دارد ماهانه بیش از 20 هزار بچه ماهی به بخش خصوصی بدهد تا پرورش دهند، البته این پرورش زیر نظر مركز شیلات و مركز تحقیقات بافق انجام خواهد شد.

به گفته مشایی تكنیك تكثیر ماهی تیلاپیا تا 5 سال تحت اختیار مركز تحقیقات ماهیان آب شور بافق می باشد.

او خاطر نشان كرد: این بهترین امتیاز برای شهر كویری بافق در منطقه است و به تدریج كه ساختارهای لازم در زمینه پرورش این گونه جدید فراهم شود، تكثیر آن نیز به بخش خصوصی واگذار می شود.

وی در مورد پرورش فیل ماهی كه بزرگترین ماهی خاویاری دریای خزر است گفت: با توجه به كاهش ذخایر ماهیان خاویاری و كمبود ماهیان مولد در دریای خزر، فناوری رشد و تكثیر این ماهی در این مركز دنبال شده كه هم اكنون بیش از 80 فیل ماهی در استخرهای خاكی این مركز موجود می باشد.

رئیس مركز تحقیقات ماهیان آب شور بافق از خاویار فیل ماهی به عنوان گران‌ترین نوع خاویار در جهان یاد كرد و اظهار داشت : تكثیر فیل ماهی پرورشی مقدمه‌ای برای توسعه صنعت پرورش ماهیان خاویاری است و از این پس شیلات برای تامین بچه ی فیل ماهی نگرانی نخواهد داشت.

مشایی فیل ماهی را ذخیره سازی 300 ساله دریای خزر دانست و گفت: این ماهی فعلا در حال انقراض است.

و ی اضافه كرد: حضور فیل ماهی و تكثیر این نوع ماهی خاویاری و اسقرار آن در آبهای لب شور بافق موقعیت استراتژیكی برای بافق به وجود آورده كه این خود یك صنعت بین المللی است.

در ادامه فرماندار بافق با اشاره به رشد چشمگیر صنعت شیلات بعد از انقلاب گفت: بعد از انقلاب دولت بحث پژوهش و تكنولوژی را سرلوحه كار خود قرار داد كه حاصل این تحقیقات تكثیر و پرورش ماهی تیلاپیا و فیل ماهی است .

'حسین ندافیان' مركز تحقیقات ماهیان آب شور بافق را یك مركز بسیار مهم برای كشور و منطقه خواند و گفت: مسئولیت ذاتی این ایستگاه تحقیقات و پژوهش است.

وی با اشاره به تكثیر ماهی تیلاپیا و ارزش غذایی این ماهی خاطر نشان كرد: اكنون وقت تبلیغ ، پرورش و تولید ماهی تیلاپیا است و باید با حمایت از بخش خصوصی رغبت سرمایه گذاری در این صنعت را افزایش دهیم.

در این بازدید پس از بحث و تبادل نظر توسط شهردار و اعضای شورای شهر مقرر شد شهرداری بافق به عنوان اولین بخش خصوصی در پرورش ماهی تیلاپیا زیر نظر مركز تحقیقات بافق كار خود را شروع كند .ك2

7543/1968