بندرانزلي – كارشناس ارشد رسوب ‌شناسي سازمان زمين ‌شناسي كشور درباره عمليات رسوب برداري از بستر تالاب درقالب طرح احياي تالاب انزلي گفت: از نظر سازمان زمين شناسي بهترين كار، جلوگيري از ورود رسوبات از بالادست است.

'افشین كریم‌خانی' روز یكشنبه در گفت ‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینكه رودخانه‌ها عامل ورود رسوبات به تالاب هستند، افزود: با مطالعه رودخانه های تاثیرگذار و اجرای پروژه های آبخیزداری در نقاط كلیدی و مهم، می توان از حمل رسوبات به تالاب پیشگیری كرد.

وی با اشاره به طرح مطالعات زمین شناختی تالاب افزود: بررسی ها حاكی از این است كه رسوبات تالاب انزلی پتانسیل استحصال برخی فلزات سنگین مانند تیتان، كرم و كبالت را دارد .

كارشناس ارشد رسوب‌شناسی سازمان زمین‌شناسی ادامه داد: خود رسوبات تالاب انزلی نیز خاك زراعی خوبی است كه می توان از آن در نقاط فاقد خاك مناسب كشاورزی استفاده كرد.

وی تاكید كرد: برای احیای تالاب انزلی همكاری برخی ارگان‌ها مانند استانداری، جهاد كشاورزی، شیلات، محیط زیست و سازمان زمین شناسی ضروری است.

كریم خانی با بیان اینكه داشتن اطلاعات موثق به طرح احیای تالاب انزلی كمك می كند، افزود: سازمان زمین شناسی می تواند بازوی مشورتی خیلی خوبی برای احیای تالاب باشد.

وی با تاكید بر اهمیت تشكیل اتاق فكر برای احیای تالاب گفت: این اتاق فكر باید از متخصصان بخش‌های مختلف بهره بگیرد.

كارشناس ارشد رسوب‌شناسی سازمان زمین‌شناسی به افزایش حجم رسوبات و همچنین توسعه زمین های نیزاری در داخل تالاب اشاره و خاطرنشان كرد: برای نجات تالاب انزلی اگر امروز به فكر باشیم، بهتر از فرداست.

وی ادامه داد: هرچه شهر و انسان به حریم تالاب انزلی نفوذ كند و آن را تحت سیطره خود قرار دهد، كوچك و كوچك‌تر شده و از هستی ساقط می شود.

كریم خانی بیان داشت: مطالعات زمین شناختی تالاب انزلی از نظر ویژگی های رسوب شناسی درحال انجام است كه با تفسیر آن، علاوه بر شناخت مواد موجود در رسوبات می توان تغییرات سطح آب تالاب و سایر شاخص های مورد نظر را دریافت. ك/3

620/695/508