بجنورد - مدير صنايع كشاورزي اداره كل جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: اكنون حدود 750 هزار تن از محصولات دامي و كشاورزي توليدي در اين استان فرآوري مي شود.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی این اداره كل، 'محمدعلی سودمند' اظهار داشت: ظرفیت سازی برای فرآوری این میزان محصول دامی و كشاورزی استان توسط 57 كارخانه فعال در بخش صنایع تبدیلی صورت می گیرد.

وی گفت: از این میزان برای 400 هزار تن توسط جهاد كشاورزی و برای 350 هزار تن نیز با ایجاد كارخانه از سوی سازمان صنایع و معادن استان ظرفیت فرآوری ایجاد شده است.

وی با اعلام اینكه هنوز حدود 400 هزار تن محصول خام كشاورزی تولیدی در این استان با قابلیت فرآوری وجود دارد، افزود: برنامه ریزی شده تا با ایجاد صنایع تبدیلی كوچك سالانه بین 30 تا 50 هزار تن دیگر در این بخش ظرفیت سازی شود.

وی مجموع محصولات دامی و كشاورزی تولیدی در خراسان شمالی را یك میلیون و 400 هزار تن اعلام كرد و گفت: گسترش صنایع تبدیلی كشاورزی موجب اشتغالزایی و افزایش درآمد بهره برداران و ارزش افزوده محصولات آنان می شود.

سودمند، از توسعه صنایع تبدیلی بخش كشاورزی به عنوان حلقه تكمیل كننده زنجیره تولید مواد غذایی نام برد و افزود: در گسترش صنایع تبدیلی، افزایش مدت نگهداری محصولات، دستیابی به تولید پایدار و امنیت غذایی تاثیر بسزایی دارد.

وی تعداد صنایع تبدیلی به بهره برداری رسیده از ابتدای سال جاری تاكنون در استان را چهار واحد و دو واحد طرح توسعه صنایع تبدیلی عنوان كرد و گفت: اكنون 12 واحد صنایع تبدیلی بخش كشاورزی در حال ساخت و نیمه تمام در استان وجود دارد.

مدیر صنایع كشاورزی اداره كل جهاد كشاورزی خراسان شمالی ظرفیت تولید بخشهای زراعت، باغبانی و دامی استان را به ترتیب 950، 232 و 201 هزار تن اعلام كرد و افزود: اكنون در بخش زراعت 254 هزار تن، بخش باغبانی 90 هزار تن و بخش دامی نیز مقداری از تولیدات فرآوری و حدود 60 هزار تن نیز قابلیت فرآوری دارد.

وی اولویت اصلی صنایع تبدیلی استان را فرآوری محصول پیاز، سیب زمینی، دانه های روغنی، بسته بندی انواع بذر و عرقیات گیاهی، فرآوری محصولات باغی شامل انواع میوه بویژه انگور و فرآورده های آن شامل شیره انگور، سركه، روغن كشی، نكتار و سورتینگ، بسته بندی میوه و انبارهای فنی و تولید كمپوت و كنسرو غیرگوشتی ذكر كرد.

وی گفت: تولید فرآورده های دامی با ماندگاری بالا و قطعه بندی و بسته بندی گوشت قرمز و مرغ، بسته بندی عسل، كشتارگاه صنعتی و ورمی كمپوست و كود آلی از دیگر اولویت های صنایع تبدیلی استان است.

اقتصاد استان 836 هزار نفری خراسان شمالی بر پایه دامپروری و كشاورزی استوار است و حدود 49 درصد مردم این خطه در روستاها سكونت دارند. ك/1

623/626