تهران - رييس جمهوري اسلامي ايران صبح امروز (سه‌شنبه) به وقت محلي فرودگاه كاراكاس را به مقصد ماناگوآ پايتخت نيكاراگوئه ترك كرد تا با شركت در مراسم تحليف ' دانيل اورتگا ' فصل جديدي از روابط ايران و نيكاراگوئه را آغاز كند.

محمود احمدی‌نژاد از دو روز پیش سفر دوره‌ای خود به چهار كشور ونزوئلا، نیكاراگوئه، كوبا و اكوادور در آمریكای لاتین را آغاز كرد.

وی ابتدا به كاراكاس رفت و با همتای خود هوگوچاوز دیدار و گفت و گو كرد . وی در دومین سفر خود نیز رهسپار نیكاراگوئه شد تا در مراسم تحلیف رییس جمهوری این كشور شركت كند.

توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران و نیكاراگوئه در سال 2007 زمانی كه دانیل اورتگا بار دیگر به مسند ریاست جمهوری این كشور رسید، كلید خورد.

در همان سال، اورتگا در سفر به تهران، با محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری ایران دیدار كرد. وی پس از این دیدار گفت: «ما در ایران ملت و حكومت و رئیس جمهوری را داریم كه آمادگی مشاركت در جبهه بزرگ ضد فقر با نیكاراگوئه است.»

پس از مدت كوتاهی سفارت ایران در ماناگوا افتتاح شد. دولت نیكاراگوئه در 13 آوریل 2008 به طور یك‌جانبه اخذ روادید توسط اتباع ایرانی را لغو كرد تا روابط دو كشور بیش از پیش به هم نزدیك شود.

پس از آغاز بكار دولت نهم، جمهوری اسلامی ایران شش سفارتخانه جدید در كشورهای كلمبیا، نیكاراگوئه، شیلی، اكوادور، اُروگوئه و بولیوی افتتاح كرد تا در كنار دیگر سفارتخانه‌هایش در كوبا، آرژانتین، برزیل، مكزیك و ونزوئلا حلقه سفارتخانه‌های ایران در امریكای جنوبی تكمیل شود. اتفاقی كه از آن زمان تاكنون نگرانی آمریكایی‌ها را به شدت برانگیخته طوری كه آنها بارها اذعان كرده‌اند منطقه آمریكای لاتین به حیات خلوت دولتمردان ایران تبدیل شده است.

رییس جمهوری كشورمان پیشتر در سفر خود به نیكاراگوئه، بر تلاش جدی ایران برای تعمیق روابط با كشورهای آمریكای لاتین به ویژه نیكاراگوئه تاكید كرد. به دنبال این سفر، دانیل اورتگا رییس جمهوری نیكاراگوئه به همراه خانواده‌اش به ایران سفر كرد كه این روابط بسیار نزدیك دو كشور بازتاب رسانه‌ای زیادی داشت.

روابط دوستانه و برادرانه نیكاراگوئه با جمهوری اسلامی‌ایران با توجه به سفرهای رئیسان جمهوری دو كشور به تهران وماناگوآ، طی چند سال اخیر همچنان توسعه یافته و گسترده‌تر شده است.

از زمانی كه اورتگا به ریاست جمهوری این كشور منصوب شد، با تلاش‌های دو جانبه تهران و ماناگوآ، مناسبات دو كشور همچنان رو به گسترش بوده بطوری كه اكنون این روابط در حوزه اقتصادی در حال توسعه است.

مقام‌های كشورمان اعلام كرده‌اند قصد دارد در بخش‌های كشاورزی، بنادر، سدسازی و دیگر زمینه ها در این كشور سرمایه‌گذاری كند. در حال حاضر نیكاراگوئه برخی اقلام محصولات كشاورزی خود را به ایران صادر می‌كند.

پایتخت نیكاراگوئه ماناگوآ است ،این كشور با 130 هزار كیلومتر مربع وسعت بزرگترین كشور امریكای مركزی است.

این كشور از شمال با هندوراس و از جنوب با كاستاریكا همسایه است،درساحل شرقی آن دریای كارائیب و در ساحل غربی آن اقیانوس آرام قرار دارد.

نزدیك به 8 درصد از خاك نیكاراگوئه به عنوان پارك ملی و ذخایر بیولوژیك محافظت می‌شود. نیكاراگوئه دارای سه منطقه جغرافیایی متمایز لولندز اقیانوس آرام، مناطق كوهستانی شمالی ـ مركزی و ساحل ماسكیتو لولندز آتلانتیك است.

دریاچه نیكاراگوئه با 8 هزار كیلومتر مربع وسعت و 21 متر عمق از بزرگ‌ترین دریاچه‌ها در قاره امریكا محسوب می‌شود و تنها دریاچه آب شیرین دنیا و دارای كوسه است. نزدیك به 20 درصد جمعیت كشور در پایتخت یعنی ماناگوا و اطراف آن زندگی می‌كنند كه در سواحل جنوبی دریاچه ماناگوآ قرار گرفته است.

سیام*2023* 1568