دكتر 'آتنا مشیری' روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا اظهار داشت:مركباتی مثل پرتقال، لیمو شیرین، گریپ فروت، توت فرنگی، هویج و غلات سبوسدار نیز از دیگر منابع غنی 'پكتین' به شمار می روند.
این متخصص تغذیه تصریح كرد:'پكتین' یكی از فیبرهای محلول در آب به شمار می رود كه خاصیت آنتی اكسیدان نیز دارد.
وی اظهار داشت: شهر اصفهان به دلیل وضعیت جغرافیایی و وجود كارخانه های صنعتی معمولا با مشكل آلودگی هوا روبه رو است و تجمع بیش از حد سرب به عنوان یك آلاینده، باعث بروز بیماریهای عصبی در انسان می شود.
این متخصص تغذیه، پرخاشگری، بی حوصلگی، زودرنجی، افسردگی و خستگی مفرط را نتایج آلودگی هوا عنوان كرد.
دكتر مشیری خاطر نشان كرد:این ماده آلاینده همچنین فرد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای دیگری از قبیل خشكی چشم ، التهاب پلك، تنگی نفس،گوشدرد، انواع عفونتهای تنفسی مانند برونشیت، تحریك مجاری هوایی و تشدیدآسم قرار می دهد.
وی كوتاهی قد، افزایش وزن، كم تحركی، كاهش بهره هوشی، ضایعات كبدی، سرطان ریه، پوكی استخوان و بیماری های قلبی را از دیگر عوارض ناگوار آلودگی هوا برای سلامت انسان نام برد.
این متخصص تغذیه ادامه داد:مصرف ماهیهای روغنی كه سرشار از اسیدهای چرب امگا3 هستند میتواند در كاهش تنگی نفس و اثرات زیان بار تركیبات التهاب آور مفید باشد.
به گفته مشیری، زمانی كه میزان آلودگی هوا بالاست مصرف شیر را افزایش دهید زیرا شیر به دلیل دارا بودن 'فسفر'، 'منیزم' و 'كلسیم' خنثی كننده سموم در بدن است.
وی تاكید كرد:وجود كلسیم موجود در شیر و نقش آن در كاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده، بهتر است در این شرایط از شیر كم چرب استفاده شود.
دكتر مشیری افزود:مصرف دوغ و ماستهای 'پروبیوتیك' (یك نوع ماست غنی شده با كلسیم و پتاسیم و غیره كه دارای باكتریهای مفیدو لازم برای بدن است) برای مقابله با آلایندههای هوا انتخاب بهتری به شمار میروند.
این متخصص تغذیه تصریح كرد:ماست و دوغ به مقدار فراوان فراموش نشود و اگر ماست با ذائقه شما سازگار نیست، دوغ رقیق را به همراه گل محمدی به دفعات زیاد مصرف كنید.
وی همچنین مصرف سبزیجاتی نظیر كلم بروكلی، كرفس، نخود سبز، اسفناج، گوجه فرنگی و كاهو و میوه ها دارای رنگدانه قرمز نظیر انار، توتفرنگی و لبو را نیز بسیار برای كاهش مشكلات ناشی از آلودگی هوا مفید دانست.
به گفته این متخصص تغذیه استفاده از چای سبز و آب نارنج در این روزها توصیه می شود.
دكتر مشیری با بیان اینكه مصرف آجیل خام به لحاظ دارا بودن عنصر 'سلنیم' نقش مهمی در سلامت بدن دارد،گفت:در روزهای آلوده از منابع ویتامین E نظیر جوانه گندم و آجیل استفاده شود.
وی خاطر نشان كرد:افرادی كه به لحاظ شغلی بیشتر در هوای آزاد هستند مصرف مكمل ویتامین E بسیار مفید میباشد.
این متخصص تغذیه خاطر نشان كرد:برای كاهش زیانهای آلودگی هوا باید هفته ای دو بار ماهی های روغنی نظیر ماهی آزاد و سالمون مصرف كنید زیرا در تقویت و بهبود فعالیت دستگاه تنفسی موثر است.
7149/1042
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۸
اصفهان- يك متخصص تغذيه به وجود مادهاي به نام 'پكتين' در سيب اشاره كرد و گفت:اين ماده، سرب را به طور كامل از بدن دفع مي كند و هر قدر مصرف سيب در طول روز بيشتر باشد، عوارض آلودگي هوا نيز كاهش مي يابد.