اراك – عضو هيأت علمي دانشگاه صنعتي اراك دستگاه توليد امواج مافوق صوت با دو بسامد ( فركانس) مختلف با نام ' ترانسديوسراولتراسونيك' با جرم مركزي و قابليت هاي گوناگون اختراع كرد.

این مخترع به نام 'عباس پاك' روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار حوزه صنعت و معدن ایرنا افزود: این دستگاه در مدت زمان 10 ماه با همكاری ' امیر عبدالله ' طراحی، تحلیل، مدل سازی و ساخته شده و به شماره 62418 در اداره كل ثبت شركتها و مالكیت صنعتی ایران به ثبت رسیده است .

وی، با بیان اینكه تولید دو فركانس متفاوت از مهمترین مزیت های این مبدل امواج مافوق صوت است، اظهار كرد: كاهش درجه حرارت به دلیل استفاده از جرم مركزی، متوسط توان خروجی بیشتر و نسبت بازده انتشار امواج بالاتر از دیگر مزایای این دستگاه تولید امواج مافوق صوت ساخته شده است.

این مخترع ، طول عمر بیشتر و به صرفه بودن آن به دلیل تولید دو فركانس مختلف (عدم نیاز به خرید دو مبدل ) را از دیگر مزایای مهم این دستگاه بیان كرد.

وی اظهار كرد: استفاده از امواج مافوق صوت (اولتراسونیك) باعث بهبود فرآیندهای مختلف مانند جوشكاری مواد غیر هم جنس، ماشینكاری مواد سخت، برشكاری، شكل دهی مواد، ریخته گری قطعات، بهبود خواص جوش و تسریع فرآیندهای شیمیایی و فیزیكی می شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اراك شستشوی قطعات، تمیزكاری و جرم گیری لوله ها و مخازن جدار ضخیم را از دیگر كاربردهای دستگاه تولید امواج مافوق صوت ذكر كرد و گفت: این دستگاه به دلیل تولید دو فركانس متفاوت و در نتیجه طول موج های متغیر، نوسانات تمام سیال و محیط را پوشش داده و عملیات شستشو به طور كامل و در همه نقاط صورت می پذیرد.

وی خاطر نشان كرد: استفاده از امواج مافوق صوت در ریخته گری قطعات فلزی باعث همگن شدن ساختار ماده و خروج گازهای داخل مذاب و در نتیجه بهبود قابل ملاحظه خصوصیات فیزیكی و مكانیكی قطعه تولید شده می شود.

رئیس مركز تحقیقات صنایع فلزی و ماشین كاری دانشگاه صنعتی اراك تنش زدایی از جوش در شرایط مختلف و بهبود پوشش كاری فلزات (الكتروپلاتینگ) از طریق امواج مافوق صوت را از دیگر كاربردهای این دستگاه دانست كه باعث افزایش چسبندگی پوشش و استحكام آن می شود.

وی، كاربرد جدید این دستگاه را تسریع و تسهیل تصفیه فاضلاب های صنعتی از طریق شكستن مولكول ها و زنجیره های مواد موجود در آب عنوان كرد.

وی استفاده از امواج پرقدرت مافوق صوت و طراحی انواع مبدل های تولیدكننده این موج ها را از عمده فعالیت های این مركز در حوزه روش های نوین ساخت و تولید معرفی كرد و از اقدام برای راه اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی امواج پرقدرت مافوق صوت(اولتراسونیك) برای اولین بار در كشور در دانشگاه صنعتی اراك خبر داد.ك/3

8148/559