رشت - مدیركل اوقاف و امور خیریه استان گیلان گفت: بر اساس اعلام كارشناسان سازمان اوقاف و امور خیریه كشور و با توجه به بررسی گزارش های ارایه شده شش ماه اول امسال این اداره، گیلان در بخش ساخت و سازها و عمرانی بقاع رتبه اول كشوری را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین 'ولی عادلی' روز شنبه به مناسبت هفته وقف در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی گیلان با بیان این مطلب كه در ساخت و ساز و عمرانی بقاع جهش خوبی انجام گرفته، افزود: از 940 بقعه متبركه استان گیلان، در 350 بقعه كارهای ساخت و ساز و عمرانی در حال انجام است.

وی به سطح بندی بقاع متبركه در گیلان در گروه ملی، استانی و شهرستانی اشاره و اظهار داشت: از مجموع بقاع متبركه در این استان، حدود 10 بقعه در سطح ملی، 50 استانی و بقیه در سطح شهرستانی هستند.

وی با بیان این مطلب كه تنها حدود 50 یا 60 بقعه در گیلان درآمد قابل توجهی دارند، خاطر نشان كرد: بسیاری از بقاع متبركه این استان در مناطق روستایی، جنگلی و كوهستانی واقع هستند كه حتی در سال نذورات آنها به 50 هزار تومان نمی رسد.

مدیركل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان این مطلب كه نذورات هر بقعه در همان مكان هزینه می شود، خاطر نشان كرد: 40 درصد از نذورات بقاع در بخش عمرانی، 20 درصد درآمد بقاع در زمینه فرهنگی و 30 درصد در بخش مدیریتی بقعه هزینه می شود.

حجت الاسلام و المسلمین عادلی تصریح كرد: 10 درصد در آمد بقاع به عنوان حق النظاره به سازمان اوقاف و امور خیریه كشور ارسال و سازمان نیز دوباره این مبلغ را برای ساخت و ساز بقاع بر می گرداند.

وی ضمن گرامیداشت هفته وقف تعداد موقوفات و رقبه در گیلان را به ترتیب حدود سه هزار و حدود 20 هزار و 87 مورد عنوان و بیان داشت: نیات واقفان در گیلان در زمینه های مختلف از جمله كمك به نیازمندان جامعه، برپایی مراسم های سید و سرور سالار شهیدان اباعبدالله حسین، سایر عزاداری ها، كمك به بیماران خاص و عام المفنعه می باشد.

مدیركل اوقاف و امور خیریه استان گیلان وقف را چشمه همیشه جاری و احسان ماندگار دانست و گفت:وقف اعمال خیری كه تا ابد باقی می ماند و واقفان نیز همیشه در ذهن مردم ماندگار هستند.

وی با تاكید بر ضرورت ترویج فرهنگ وقف بیان كرد: وقف از دو جهت با اقتصاد ارتباط دارد به طوری كه در جامعه ای رونق اقتصادی وجود داشته باشد، وقف رونق بیشتری داشته و مردم بیشتر وقف می كنند.

حجت الاسلام و المسلمین عادلی ترویج فرهنگ وقف را به نفع نیازمندان دانست و یادآور شد: همچنین اگر در جامعه ای ركود اقتصادی به وجود آید، وقف كمك كننده افراد آسیب پذیر و اقشار ضعیف آن جامعه است.

وی به اقدامات اداره كل اوقاف و امور خیریه گیلان برای ترویج فرهنگ وقف اشاره و تصریح كرد: نشست با علماء، نمایندگان منطقه، مسوولان، شهرداری، بخشداران و اعضای شورای اسلامی شهر و روستا و برگزاری همایش هایی با متولیان، واقفان و خادمان افتخاری از جمله این اقدامات است.

وی نقش اصحاب رسانه و خبرنگاران را در ترویج فرهنگ وقف بسیار مهم و موثر دانست و تاكید كرد: هر چه در این زمینه تلاش شود به نفع نیازمندان جامعه قدم برداشته ایم.

مدیركل اوقاف و امور خیریه استان گیلان به موقوفه خواری اشاره و تاكید كرد: اگر كسی موقوفه ای در اختیار داشته و حقوقش را پرداخت نكند، عبادتش اشكال دارد.

اول تا هفتم بهمن ماه هفته وقف است. ك/2.

/604 /7286/506