رییس بخش كشت بافت پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی منطقه شمال كشور عصر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اكثر گیاهان گلخانه ای از خارج از كشور وارد می شوند و برای خرید آنها ارز زیادی از كشور خارج می شود در حالی كه با موفقیت این پژوهشكده در تولید انبوه دو گونه مهم از این گیاهان زینتی آپارتمانی به نام های ' پدیلانتوس ' و 'كوردیلین ' می توان از خروج مقادیر زیادی ارز كشور جلوگیری به عمل آورد.
'سحر بهلولی زنجانی' افزود: گیاه زینتی و آپارتمانی پدیلانتوس با نام علمی Pedilanthus Tithymaloides از خانواده 'اوفربیاسه' است كه از دو واریته ابلق و سبز به عنوان گیاهان گلدانی مورد استفاده قرار می گیرد و گونه های مختلف این گیاه مصارف دارویی و سوخت زیستی هم دارند.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به محدودیت های تكثیر سنتی این گیاه آپارتمانی و با توجه به اینكه در تولید تجارتی، زمان ، یكنواختی تولید گیاه ، تولید گیاهان سالم و عاری از بیماری در این گیاه اهمیت ویژه دارد، بررسی تكثیر درون شیشه ای پدیلانتوس با مزایای تولید انبوه گیاهان یكنواخت و عاری از عوامل بیماری زا در مدت زمان كوتاهی و بدون محدودیت فصلی، هدف اصلی این تكثیر بود.
رییس بخش كشت بافت پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی منطقه شمال كشور ادامه داد: كشت بافت این گیاه در این پژوهشكده از سال 1387 آغاز شد و امسال موفق به دستیابی به پروتكل ریز ازدیادی (كشت بافت) پدیلانتوس شدیم .
به گفت بهلولی زنجانی: گیاه برگ زینتی آپارتمانی 'كوردیلین ' با نام علمی cordyline Terminalis از خانواده لیلیاسه دارای 20گونه گیاهی و بومی مناطق نیمه گرمسیری دنیا است و این گیاه از جمله گیاهانی آپارتمانی محسوب می شود كه با داشتن برگ های پهن ، كشیده ، عنابی و زرشكی رنگ در اماكن اداری ، مسكونی و تجاری بسیار مورد توجه قرار داشته و كاربرد زینتی دارد.
وی افزود: با توجه به محدودیت های روش های تكثیر سنتی این گیاه زینتی آپارتمانی و اهمیت ویژه در تولید تجاری و یكنواختی تولید، بررسی تكثیر درون شیشه ای كوردیلین با مزایای تولید فراوان گیاهان یكنواخت در مدت زمان كوتاه و بدون محدودیت فصلی، هدف اصلی این پژوهش قرار گرفت.
این محقق پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی اضافه كرد: با توجه به پتانسیل صنعت گلخانه داری در استان گیلان، ارایه پروتكل مناسب برای تولید انبوه این گیاه آپارتمانی در سطح تجاری و ارایه گیاهچه های كشت بافتی تولید شده به گلخانه داران می تواند زمینه لازم را برای تولید این گل توسط گلخانه داران سطح استان و كشور فراهم آورد.
به گزارش ایرنا، پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی منطقه شمال كشور با ارایه و انجام طرح بررسی تولید انبوه این گیاه از طریق استفاده از روش كشت بافت موفق به تكثیر تولید انبوه گیاه كوردیلین شده است. ك/3
619/695/508
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۸
رشت - محققان پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي منطقه شمال كشور در رشت با دستيابي به كشت بافت دو گونه گياه آپارتماني ، شرايط توليد انبوه گلخانه اي آنها را فراهم كردند.