'پریسا ترابی' در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: افرادی كه دچار فشار خون بالا هستند و نیز افراد بالای 65 سال باید میزان مصرف نمك را در وعده های غذایی خود كاهش دهند.
وی ادامه داد از آنجا كه مصرف بی رویه نمك و غذاهای شور، روغن ها و چربی ها و همچنین مواد شیرین می تواند به اشكال مستقیم یا غیر مستقیم زمینه ساز افزایش فشار خون شوند، برای پیشگیری و كنترل فشار خون بالا، افراد باید علاوه بر انجام ورزش منظم، رژیم غذایی كم كالری را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
وی با بیان اینكه مهمترین دلایل مصرف زیاد نمك، عادت به طعم شور است، گفت: با كم كردن مقدار نمك مصرفی، در طول زمان می توان به طعم كم نمك هم عادت كرد.
این متخصص تغذیه به شهروندان توصیه كرد برچسب های روی بسته مواد غذایی را برای آگاهی از مقدار سدیم (ماده اصلی نمك) مواد غذایی، مطالعه و انواع كم نمك را انتخاب كنند.
ترابی اضافه كرد: هنگام تهیه و طبخ غذا نیز باید مقدار نمك افزودنی به غذا را كاهش داد و از نمكدان هنگام صرف غذا و سرسفره استفاده نكرد.
وی ادامه داد: برای بهبود طعم غذا و كاهش مصرف نمك در تهیه غذاها می توان از سبزی های تازه، سیر، لیمو ترش تازه، آب نارنج و آویشن به جای نمك استفاده كرد.
ترابی گفت: غذاهای كنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی آماده نیز دارای مقادیر زیادی نمك هستند و به این دلیل بهتر است از مصرف آنها تاحد امكان اجتناب و از مواد غذایی تازه و طبیعی و غیر فراوری شده استفاده كرد.
وی به شهروندان توصیه كرد: مصرف مواد غذایی دودی مثل ماهی دودی، مواد غذایی شور مانند آجیل شور، چیپس، پفك و انواع شوری ها و ترشی ها و نیز سوسیس و كالباس را كاهش دهند.
این متخصص تغذیه اضافه كرد: باید نان های كم نمك یا بی نمك مصرف كرد چرا كه مقدار نمك موجود در برخی نان ها زیاد است.
ترابی گفت: برای كم كردن مقدار نمك پنیر نیز قبل از مصرف باید آن را برای دقایقی در آب گذاشت و آجیل ها و مغزدانه ها را (مانند بادام و پسته) نیز بصورت بی نمك یا خام (شور نشده) مصرف كرد.
اجتمام**9105**1572
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۲
تهران- يك متخصص تغذيه به زنان باردار و شيرده توصيه كرد مصرف نمك را در وعده هاي غذايي خود كاهش دهند تا دچار بيماري فشار خون بالا نشوند.