دكتر جواد دهرآزما روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، افزود: كاهش بازخورد بیماران ارجاع شده از سوی پزشكان متخصص یكی از مشكلات طرح پزشك خانواده در استان خراسان رضوی است.
وی با بیان اینكه طرح پزشك خانواده قسمتی از نظام ارجاع است، افزود: نظام ارجاع سیستمی است كه بر اساس آن مراجعه كننده در روستا به منظور دریافت خدمات بهداشتی درمانی ابتدا به بهورز و در صورت لزوم با ارجاع بهورز به پزشك خانواده مراجعه می كند و درصورت نیاز از سوی پزشك خانواده به پزشك متخصص ارجاع داده می شود.
وی ادامه داد: در سیستم بازخورد پزشك متخصص پس از معاینه و ویزیت بیمار، او را برای ادامه درمان به مبدا ارجاع معرفی می كند كه این سیكل ارجاع از اهداف طرح پزشك خانواده در راستای ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی و پیشگیری و كنترل بیماریها محسوب می شود.
كارشناس مسوول پزشك خانواده دانشگاه علوم پزشكی مشهد در ادامه گفت: در سال جاری تاكنون حدود 400 هزار نفر توسط پزشكان خانواده در شهرستان های تحت پوشش این دانشگاه دراستان خراسان رضوی ویزیت شده اند.
دهرآزما افزود: از این تعداد افزون بر 100 هزار نفر نیاز به ارجاع به پزشك متخصص داشته اند.
وی بیان داشت: طرح پزشك خانواده از سال 1384 در تمامی روستاهای استان خراسان رضوی و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت در حال اجراست كه بخشی از اجرای طرح پزشك خانواده در شهرها هم اكنون توسط بیمه خدمات درمانی استان انجام می شود.
وی همچنین خاطر نشان كرد: در حال حاضر مطالعات اجرای طرح پزشك خانواده در شهرهای زیر 50 هزار نفر جمعیت استان خراسان رضوی در راستای اجرای طرح پزشك خانواده در شهرهای كشور به پیشنهاد وزارت بهداشت و درمان انجام شده است.
وی كمبود پزشك را یكی از مشكلات طرح پزشك خانواده در خراسان رضوی دانست و افزود: هم اكنون حدود 300 پزشك در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت شهرستان های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد در استان خراسان رضوی فعالیت دارند.
به گفته وی حدود یك میلیون و 400 هزار نفر زیرپوشش خدمات طرح پزشك خانواده در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد قرار دارند كه بیش از 170هزار نفر از این تعداد جمعیت شهری و بقیه جمعیت روستایی را شامل می شوند.
7487/659
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۵
مشهد- كارشناس مسوول پزشك خانواده دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بازخورد بيماران ارجاع شده به پزشكان متخصص از سوي پزشكان خانواده در استان خراسان رضوي تنها 30 درصد است.