دكتر غلامحسین كاظم زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سیگار و استعمال انواع دخانیات مانند تنباكو، ناس و تریاك از عوامل موثر در ایجاد بیماری بورگر شناخته شده اند.
وی با بیان اینكه اطلاعات كافی در خصوص بیماری بورگر در جهان وجود ندارد، افزود: بورگر بیماری بومی ایران و كشورهای آسیای جنوب شرقی، هند و ژاپن است.
وی اظهار داشت: بیماری بورگر در كشورهای اروپایی و آمریكایی بندرت مشاهده می شود و بررسی ها حكایت از این دارند كه وضعیت اجتماعی و اقتصادی با شیوع این بیماری رابطه مستقیم دارد.
این متخصص جراحی عروق گفت: در صورت ایجاد بیماری بورگر حتی بعد از قطع سیگار علائم بیماری مانند دردها و مشكلات عروقی باقی خواهد ماند و مشاهده شده است كه برخی از این بیماران ماهها نتوانسته اند به خاطر درد اندامها و عضلات خواب داشته باشند.
كاظم زاده با اشاره به علائم بیماری بورگر ،افزود: فرد جوان سیگاری با دردهای اندام به پزشك مراجعه می كند و از علائمی مانند درد در زمان راه رفتن، لنگش و درد در زمان استراحت شكایت دارد كه در صورت پیشرفت بیماری سیاه شدگی انگشتان و در نتیجه قطع شدن عضو بدنبال دارد.
وی بیان اینكه هنوز درمان قطعی برای معالجه بورگر وجود ندارد، افزود: درمان این بیماری تسكینی است، اولین قدم در معالجه این بیماری قطع سیگار است و برخی از داروهای مسكن برای كاهش درد تجویز می شود.
وی با اشاره به اینكه بیماری بورگر امروز به عنوان یك معضل اجتماعی مطرح است، افزود: ترك سیگار مشكلاتی برای فرد بوجود می آورد و از سوی دیگر با پیشرفت بیماری و در نتیجه قطع اندام ها تبعات گوناگونی برای خانواده و جامعه در بردارد.
وی خاطر نشان كرد: با كمال تاسف سن شیوع بیماری بورگر زیر 50 سال است و عمده مبتلایان بین سنین 20 تا 35 سال را شامل می شوند.
7487/659
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۱
مشهد- دبيرعلمي كنگره بين المللي صد سال بيماري بورگر، تغييرات و چالش ها گفت: ترك سيگار پيام مهم اين كنگره است زيرا سيگار و استعمال دخانيات نقش اصلي در ايجاد بيماري بورگر دارد.