تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۲

تهران- شاعر غزل‌هاي ماندگاري كه بسياري از آن‌ها را با صداي 'ناصر عبداللهي' شنيده‌ايم، با چاپ آخرين مجموعه‌اش با زبان شعر سپيد از محاق غزل سروده‌ است.

محمدعلی بهمنی در فروردین ماه سال 1321 در دزفول به دنیا آمد و اولین شعر خود را زمانی كه تنها 9 سال داشت در سال 1330 به چاپ رساند.

این شاعر از سال 1352 در رادیو، برنامه 'صفحه شعر' را با همكاری صدا و سیمای خلیج فارس ارائه داده است.

بهمنی در سال 1378 تندیس 'خورشید مهر' را به عنوان برترین غزل سرای ایران كسب كرد و همچنین در سال 1385 توسط ستاد چهره‌های ماندگار به عنوان 'چهره ماندگار' شعر فارسی معرفی شد.

'باغ لال'، 'در بی‌وزنی'، 'در فصل عطسه‌های پیاپی'، 'گاهی دلم برای خودم تنگ می‌شود'، 'دو مثنوی و غزل اخوان رفت'، 'شاعر شنیدنی است'، 'این خانه واژه‌های نسوزی دارد'، 'خیال كه خیس نمی‌شود'، 'من زنده‌ام هنوز و غزل فكر می‌كنم' و 'تنفس آزاد با محمد علی بهمنی' عناوین برخی از آثار بهمنی هستند.

در سال 1388 بهمنی با چاپ مجموعه 'من زنده‌ام هنوز و غزل فكر می‌كنم' در شعری كنایه آمیز حضور جدی خود را در عرصه غزل با وجود برخی شایعات، این‌گونه اعلام كرد:

'‏باور كنید حال و هوایم مساعد است

این شایعات شیوه برخی جراید است

‏یك صبح تیتر می‌شوم: این شخص...[بگذریم]

‏یك عصر: خوانده‌‌اید... وَ تكرار زاید است

من زنده‌ام هنوز و غزل فكر می‌كنم

‏باور نمی‌كنید، همین شعر، شاهد است‏'

این اعلام حضور، علاقمندان به غزل معاصر را كه پس از وفات 'حسین منزوی' چشم به غزل‌های شیرین بهمنی داشتند، ذوق زده و آن‌ها را چشم‌انتظار غزل‌های تازه‌ بهمنی كرد.

اما به فاصله دو سال، 'تنفس آزاد' منتشر شد و مخاطبان بهمنی با اشعار سپید شاعری روبرو شدند كه در سراسر مجموعه از فراق غزل می‌گوید و پرنده‌ای كه دیگر در قفس غزل نیست.

این شاعر خود در مقدمه این كتاب این‌گونه بیان می‌كند: 'رك و راست: زیستنم با شگفتی‌های غزل- كه قرن هاست تهمت (قالب) بودن را نیشخند می زند، آگاهیم می دهد كه این شكل شعری، شیفتگانش را بی حصار و بی انحصار می پسندد- تا آن جا كه گاه رندانه رخ پنهان می كند تا یكسو نگر او نشویم. این مجموعه كه می دانم فراتر از بی ادعایی گام نزده است، به تمامی، محصول دلتنگی هایم در محاق غزل است.'

گرچه شگفتی برخی اشعار این مجموعه مخاطب غزل‌دوست را هم مجذوب می‌كند، اما نمی‌توان دلتنگ غزل‌های بهمنی نبود.

این شاعر معاصر روز چهارشنبه (3 اسفندماه) از ساعت 17 در فرهنگسرای ابن سینا مهمان شهروندان منطقه سعادت آباد خواهد بود.

علاقمندان به شركت در 'نشست خودمانی با محمد علی بهمنی' می توانند در تاریخ مذكور به فرهنگسرای ابن سینا واقع در شهرك قدس(غرب )، ‌فاز یك، خیابان ‌ایران زمین شمالی مراجعه كنند.

تهرام/6065/1275