بازداشتگاه گوانتانامو نام زندانی است كه پس از اشغال افغانستان در سال 2001 در خلیج گوانتانامو در جنوب شرقی جزیره كوبا ، در اختیار ارتش آمریكا قرار دارد. با آغاز جنگ آمریكا علیه تروریسم، بازداشتگاه گوانتانامو، محل نگهداری افرادی شد كه متهم به ارتباط با فعالیتهای تروریستی در خارج از خاك آمریكا بودند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آلمانی'د.پ.آ'، 'ماركوس لونینگ' كه در جریان سفرش به آمریكا به عنوان نماینده دولت آلمان موفق به بازدید از این زندان در خاك كوبا شده است، گفت: شیوه نگهداری زندانیان در این زندان خسارت و هزینه بسیار بزرگی در حوزه سیاست خارجی برای آمریكا در بر دارد.
وی با اشاره به گفته مقامات آمریكایی مبنی بر اینكه 170 مظنون به عملیات تروریستی در گوانتانامو نگهداری می شوند، افزود: وضعیت نامناسب این زندان، موجب شده كه اعتبار غرب در مسائل حقوق بشر بطور كلی خدشه دارد شود.
لونینگ خاطرنشان كرد: متاسفانه در بازدید از این زندان، موفق به دیدن كمپ 7 گوانتانامو كه گفته می شود خطرناكترین مظنون ها در آن نگهداری می شوند،نشدم و نمی دانم كه وضعیت 12 زندانی این بند كه آمریكایی ها می گویند تروریست های اسلام گرا هستند، چگونه است.
هماهنگ كننده حقوق بشر دولت آلمان با بیان اینكه زندانیان گوانتانامو بر پایه قوانین جنگی نگهداری می شوند، از آمریكایی ها خواست مظنونان این زندان را در یك دادگاه عادی و نه نظامی محاكمه كنند.
در تاریخ ۲۲ ژانویه ۲۰۰۹ میلادی، باراك اوباما، رئیس جمهور جدید ایالات متحده آمریكا، در دومین روز ورودش به كاخ سفید فرمان تعطیل شدن بازداشتگاه گوانتانامو و همچنین زندانهای مخفی سیا را صادر كرد اما این دستور تبلیغاتی هنوز اجرا نشده است.
تقریبا از زمان فعالشدن بازداشتگاه گوانتانامو، شرایط زندانیان باعث شد تا دولت آمریكا با انتقادهای شدیدی در داخل و خارج، به خصوص از سوی سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر، مواجه شود.
اروپام/2051** 1701**1514
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۷
برلين - هماهنگ كننده حقوق بشر دولت آلمان با انتقاد از وضعيت نگهداري زندانيان در زندان گوانتانامو آمريكا، خواهان برچيده شدن هر چه سريعتر اين زندان شد.