تهران - معاون طرح و توسعه بيمه مركزي گفت: در اكثر كشورهاي پيشرفته ، صنعت بيمه در كنار بانكداري، بزرگترين نهاد تامين سرمايه كشور محسوب مي شود و ما نيز تلاش مي‌كنيم با افزايش ضريب نفوذ بيمه اين نقش را ايفا كنيم.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی و بین الملل بیمه مركزی جمهوری اسلامی ایران، رحیم مصدق معاون طرح و توسعه بیمه مركزی در چهارمین همایش توسعه نظام تامین سرمایه مالی در ایران ضمن اعلام این مطلب افزود : ضریب نفوذ بیمه در كشور ما یك و نیم درصد است و با احتساب بیمه های اجتماعی و غیر بازرگانی به حد قابل قبولی می‌رسد.

مصدق با اشاره به اثرگذاری مستقیم و غیرمستقیم صنعت بیمه در نظام تامین سرمایه گفت : ایجاد اطمینان و تزریق آرامش به نظام پولی و مالی، كاهش ریسك سرمایه گذاری و تسهیل مبادلات از تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم صنعت بیمه در بازار تامین مالی كشور است.

معاون طرح و توسعه بیمه مركزی حق بیمه تولیدی بازار بیمه كشور را در پایان سال 89 بیش از شصت هزار میلیارد ریال اعلام كرد و افزود : بیمه های اعتباری از رشته های مهمی است كه می تواند تاثیر چشمگیری بر نظام تامین سرمایه كشور بگذارد اما متاسفانه ضریب نفوذ این رشته بسیار اندك است هرچند از اواخر امسال توسعه بیمه های اعتباری به شكل جدی در دستور كار بیمه مركزی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.

مصدق تصریح كرد: بیمه های زندگی باید در تامین منابع مالی، نقش عمده ای داشته باشد حال آنكه به دلایل متعددی در حال حاضر این نقش چندان قابل دفاع نیست.

وی افزود: اكنون تنها 8 درصد از پرتفوی صنعت بیمه در اختیار بیمه های زندگی است كه با استانداردهای

بین‌المللی فاصله زیادی دارد.

مصدق با تشریح ساختار صنعت بیمه به فعالیت 24 شركت بیمه، 320 كارگزار و 25000 نمایندگی بیمه اشاره كرد و افزود : صنعت بیمه با ساختاری ییچیده اما منسجم می تواند بیش از این در نظام تامین سرمایه كشور اثرگذار باشد و هم اكنون زمینه های حضور جدی تر این صنعت فراهم شده است.

معاون طرح و توسعه بیمه مركزی جمهوری اسلامی ایران تنوع در پرتفوی، پرهیز از تمركزگرایی و رعایت اصل مهم مشتری مداری و همچنین ترغیب شركت های بیمه به افزایش سرمایه را از عوامل رشد صنعت بیمه دانست و گفت : شكوفایی صنعت بیمه به ایجاد فضای كسب و كار مطمئن و رشد اقتصادی كشور منتهی می شود و تمامی دستگاه های ذیربط باید به این نكته مهم توجه داشته باشند.

وی بخش عمده ای از منابع قابل سرمایه گذاری صنعت بیمه را از ذخایر فنی اعلام كرد و افزود : در سال 87 سهم سپرده گذاری صنعت بیمه در سیستم بانكی 57 درصد بوده كه این درصد در سال گذشته به 50 درصد كاهش یافته كه نشانه رشد سرمایه گذاری های نوین در صنعت بیمه است.

مصدق در پایان اظهار امیدواری كرد كه با توسعه بیمه های اعتباری ، صنعت بیمه بتواند جایگاه واقعی خود را در نظام تامین سرمایه كشور پیدا كند.

شایان ذكر است كه چهارمین همایش توسعه نظام تامین مالی ایران هم اكنون در محل همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما در حال برگزاری است.

**1933**1319