تهران-رهبر انقلاب پس از مطالعه‌ كتاب 'نورالدين پسر ايران' تقريظي بر حاشيه اين اثر نوشتند كه ظهر يكشنبه 30 بهمن ماه طي مراسمي به راوي، همسر راوي و نويسنده‌ كتاب اهدا شد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت ‌الله خامنه‌ای، در این جلسه سید نورالدین عافی راوی كتاب به همراه همسرش و نیز حجت‌الاسلام‌والمسلمین رحیمیان نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران و جانبازان، معصومه سپهری نویسنده‌ كتاب، محسن مؤمنی شریف مدیرمسئول انتشارات سوره مهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اكبری نویسنده‌ كتاب مطلع عشق، محمد مختاپور صاحب‌نظر در حوزه‌ نشر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی شیرازی نویسنده و فعال فرهنگی و سردار سدهی رئیس دفتر ارتباطات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.

این جلسه كه به دلیل دیدار اخیر راوی و نویسنده‌ كتاب با رهبر انقلاب حال و هوای خاصی داشت، با تلاوت آیاتی از قرآن توسط حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اكبری و سخنان محمد مختار‌پور درباره‌ی «نورالدین پسر ایران» آغاز شد.

محمد مختارپور در ابتدای این جلسه با اشاره به سابقه دست‌‌نوشته‌های رهبر انقلاب بر حاشیه كتب مورد مطالعه‌شان، گفت: برای اولین بار است كه جلسه‌ای این‌چنینی برگزار می‌شود؛ البته مطالعه كتاب‌های دفاع مقدس و تقریظ‌هایی كه رهبر انقلاب بر این آثار نوشته‌اند مسبوق به سابقه است و در این دست‌نوشته‌ها ایشان احساسات خود را نسبت به راوی و یا نویسنده‌ كتاب بیان كرده‌اند.



از نظر مختارپور كتاب «نورالدین پسر ایران» دارای ده ویژگی است:

1. بیان سلیس و روان كتاب كه نقش خانم معصومه سپهری (نویسنده) در آن بسیار برجسته است؛

2. صداقت و پرهیز از هر نوع مقدس‌نمایی و بیان بزك‌شده؛

3. طنز مستتر در گفت‌وگو‌ها و توصیف‌های كتاب كه در بهترین حالت‌ها ذكر شده است؛

4. واقع‌گرایی و بیان صادقانه و مواجهه واقعی با زندگی؛

5. اشارات معرفتی تأثیرگذار در بخش‌های مختلف كتاب؛

6. نمایش واقعیت جامعه و نشان دادن برخی افراد كه در جنگ كارشكنی می‌كنند؛

7. نمایش عظمت روحی خانواده معظم شهدا كه در لابه‌لای صفحات كتاب مشهود است؛

8. تأثیر توسل به ائمه‌ اطهار علیهم‌السلام مخصوصاً حضرت امام رضا علیه‌السلام؛

9. بیان دقیق حوادث واقعی جبهه‌ها بدون اغراق و زیاده‌گویی؛

10. پرهیز از بیان خاطره برای كسب شهرت و امتیاز.



این نویسنده و پژوهشگر در خاتمه سخنان خود گفت: نور‌الدین هیچ‌گاه قبول نمی‌كرد تا خاطراتش مكتوب شود و این خاطرات زمانی گفته شد كه نورالدین خواب رهبر انقلاب را می‌‌بیند كه اشك می‌ریزند و خاطرات او را می‌خوانند.

پس از پایان سخنان مختارپور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین رحیمیان نماینده‌ ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران و جانبازان، لوح دست‌نوشته‌ی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر حاشیه‌ كتاب را به سید نورالدین عافی و همچنین معصومه سپهری اهدا و در ادامه، درباره‌ این اثر ادبی سخنرانی كرد.



** رحیمیان: نظام اسلامی هر كجا پیشرفت داشت رهبر انقلاب مستقیم راهبری می‌كردند

حجت‌الاسلام رحیمیان در سخنان خود با اشاره به خاطراتی از حضرت امام خمینی رحمه‌الله و وصیت‌نامه‌ی امام رحمه‌الله در رسیدگی به امور ملت، گفت: من به جرأت می‌گویم ما در كل كشور در همه عرصه‌ها و در مجموعه‌ بنیاد شهید، بنیاد شهیدی‌تر از رهبری انقلاب نداریم چرا كه اشراف، دقت، دلسوزی و وقت‌گذاری ایشان نسبت به خانواده‌های شهدا بسیار چشمگیر است. به نظر من نظام ما هر كجا موفقیت چشمگیری داشته، آنجایی بوده است كه آیت‌الله خامنه‌ای خودشان راهبری كار را برعهده داشتند. در این مورد نیز ایشان اولین كسی بودند كه كتاب «نورالدین پسر ایران» را خواندند و تعابیر خاص خود را نیز بیان كردند و اولین كسی هستند كه دل‌نوشته‌ی خود را تقدیم این كتاب می‌كنند.

مدیرمسئول مجله‌ پاسدار اسلام در پایان، با اشاره به نقش مؤثر بانوان در ماندگاری خاطرات دفاع مقدس افزود: نكته‌ مهم این است كه در كتابی مثل «دا» و «نورالدین پسر ایران» دو خانم روایت كار را برعهده داشتند و جای خوشحالی است كه توانسته‌اند با حوصله و دقت، این خاطرات را به بهترین شكل ممكن تألیف كنند.



** حاج‌علی‌اكبری: آثار دفاع مقدس تهرانیزه شده بود

در ادامه‌ این جلسه و پس از سخنان رحیمیان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌علی‌اكبری از اساتید اخلاق و فعالین فرهنگی حوزه‌ی جوانان و خانواده، در سخنان خود با ذكر نكاتی از زوایای دیگر «نورالدین پسر ایران» گفت: ویژگی ممتاز كار این است كه به خوبی می‌تواند دفاع مقدس را برای نسل امروز گزارش كند.

آن لطایفی كه در صفحات كتاب مشاهده می‌شود یك اثر شیرین از جریانات دفاع مقدس است كه از جنبه‌های صادقانه‌ای نیز منبعث می‌شود كه وقتی با شیرین‌كاری همراه می‌شود وضعیت دفاع مقدس را از اول تا آخر در اختیار نسل جوان قرار می‌دهد.

وی در سخنان خود به رابطه‌ دفاع مقدس و جوانان پرداخت و ادامه داد: تنوع حوادث و جغرافیا در این كتاب نشان می‌دهد كه نورالدین بسیار خوب توانسته‌ از جبهه‌های كردستان پرده‌برداری كند و توانسته زندگی در جبهه را به خوبی منعكس كند. این كتاب هم می‌خنداند و هم می‌گریاند و می‌تواند نسل جوان امروز را با دفاع مقدس آشتی دهد؛ نسل جوان نیازمند چنین كتاب‌هایی است. آثار دفاع مقدسی كه قبلاً ما می‌خواندیم تهرانیزه شده بود ولی كتاب‌هایی مثل «دا»، «بابانظر» و «پایی كه جا ماند» به استان‌های دیگر كشور مربوط است و راویان این كتاب‌ها عموماً اهالی روستاها هستند.

حاج‌‌علی‌اكبری در سخنان خود با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره استخراج منابع از هشت سال دفاع مقدس گفت: رهبری فرمود كه این گنج عظیم هنوز از جنگ استخراج نشده است كه اگر كشف شود پدیده‌هایی از آن پیدا می‌شود. شخصیت سید در این كتاب از این نوع است كه تصویر آن برای جوانان بسیار جذاب است؛ شلوغی و بی‌قراری نورالدین و در عین حال صبر و ماجراجویی وی كه در ورای آن انسانی مؤمن و سخت‌كوش قرار دارد كه برای انجام هدفش از هیچ كاری فروگذاری نمی‌كند.

رئیس سابق سازمان ملی جوانان سخنانش را با طرح یك هشدار به پایان برد كه' امروزه ما در عرصه‌ فرهنگ، از جمله تربیت نسل جوان با چالش‌های جدی مواجه هستیم كه در آینده اوضاع سخت‌تر نیز خواهد شد. برای یك چنین زمانی رویكرد تربیتی لازم برای نسل جوان «تربیت جهادی و حماسی» است كه نیازهای امروز ما را پاسخ دهد. ضمن اینكه منابع اصلی تربیتی در سیره‌ی پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم، اولیای خدا، حادثه‌ی كربلا و دفاع مقدس وجود دارد كه طلوع جدید و نوینی در حماسه‌ی تربیتی است.'



**نورالدین: خوشحالم كه توانستم ذره‌ای سرباز انقلاب باشم

در ادامه‌ این جلسه سید نورالدین عافی كه شرح خاطرات او در قالب كتاب «نورالدین پسر ایران» سبب تشكیل چنین جلسه‌ای بود، در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از دیدار اخیرش با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به بیان نكات و خاطراتی از شرح زندگی خود پرداخت و ادامه داد: در دوران كودكی به دلیل فقر مالی سعی می‌كردیم در ایام محرم در تكایا و مساجد حاضر باشیم؛ چرا كه در روستایمان نذری می‌دادند و می‌توانستیم آن‌جا غذا بخوریم. بر اثر این استمرار، كم‌كم پایمان به مسجد باز شد و مسائلی از اسلام به گوشمان خورد. دوست داشتیم كه حادثه‌ای باشد تا ما بتوانیم خدمتی به نظام و اسلام كنیم.

سید نورالدین، جانباز 70 درصد انقلاب كه به همراه همسرش از تبریز به تهران آمده بود، سخنانش را این‌گونه به پایان رساند: خدا را شكر می‌كنم كه در زمانی بودم كه توانستم ذره‌ای سرباز دین و انقلاب باشم. الان نیز هزاران مرتبه خوشحالم كه توانستم رهبرم را خوشحال كنم و هزاران مرتبه خوشحال‌تر می‌شوم كه جوانی این كتاب را بخواند و اصلاح شود.



**سپهری: زمان را برای ثبت خاطرات جانبازان غنیمت بشمریم

خانم معصومه سپهری نویسنده كتاب «نورالدین پسر ایران» در این جلسه گفت: خدا را شكر می‌كنم این راه جلوی پای من گذاشته شد تا توانستم این اثر را بنویسم. نمی‌دانم مأموریتی بود كه من در این فضا وارد شوم یا نه؛ چرا كه ابتدا با كتاب «لشكر خوبان» با فضای دفاع مقدس آشنا شدم كه بعد از این كتاب نیز با جانبازی ازدواج كردم.

معصومه سپهری كه كارمند دانشگاه علوم‌پزشكی تبریز است،‌ در ادامه گفت: هر چند در این سال‌ها بسیار خسته شدم ولی با پیام رهبری درباره این كتاب خستگی از تنم بیرون رفت. خوشحالم كه توانستم گوشه‌هایی از غربت شهدا را بزدایم و خوشحال‌ترم كه با نوشتن خاطرات شهید مهدی باكری آبرویی كسب كنم تا بتوانم پیام رهبرم را بشنوم.

سید نورالدین، جانباز 70 درصد انقلاب كه به همراه همسرش از تبریز به تهران آمده بود، سخنانش را این‌گونه به پایان رساند: خدا را شكر می‌كنم كه در زمانی بودم كه توانستم ذره‌ای سرباز دین و انقلاب باشم. الان نیز هزاران مرتبه خوشحالم كه توانستم رهبرم را خوشحال كنم و هزاران مرتبه خوشحال‌تر می‌شوم كه جوانی این كتاب را بخواند و اصلاح شود.

سپهری كه فعالیتش در حوزه‌ ادبیات دفاع مقدس را از اوایل دهه‌ هفتاد و با پیاده كردن نوار خاطرات رزمندگان اسلام آغاز كرده است، در ادامه جلسه با هشدار نسبت به كمبود وقت برای ثبت و ضبط و انتشار خاطرات رزمندگان دفاع مقدس گفت: ما زمان بسیار كمی را برای نوشتن این نوع خاطرات داریم؛ چرا كه هرساله تعداد بسیار زیادی از جانبازان از میان ما می‌روند.

وی در پایان با اهدای سلام مجدد به رهبر معظم انقلاب، نكته‌ای مغفول درباره‌ جانبازان زن گفت: «خیلی از زنان جانباز هستند كه دوست دارند رهبر انقلاب را از نزدیك ببینند، فكر می‌كنم چیزی نزدیك به دوهزار جانباز زن داریم كه امیدوارم روزی جلسه‌ای با این زنان در محضر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تشكیل شود.»



**مؤمنی: رهبر انقلاب مهندس هنر و ادبیات انقلاب اسلامی هستند

محسن مؤمنی شریف مدیرمسئول انتشارات سوره‌ مهر كه منتشركننده‌ كتاب «نورالدین پسر ایران» است، آخرین سخنران مراسم امروز بود.

نویسنده كتاب «در كمین گل سرخ» و رئیس حوزه‌ هنری در سخنانی به ذكر خاطرات و نكاتی از وجوه فرهنگی رهبر انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: آیت‌الله خامنه‌ای مهندس هنر و ادبیات انقلاب اسلامی هستند. هم‌اكنون كه در این جلسه هستیم باید بدانیم كه ما از چه مرحله‌ای به اینجا رسیدیم. یكی از وجوه ناشناخته‌ی رهبر انقلاب اسلامی، وجهه‌ی ادبی و هنری ایشان است.

مؤمنی در ادامه به ذكر خاطره حضور یكی از شعرای مشهور عرب در ایران و دیدار و مراوده‌ فرهنگی-ادبی این شاعر با رهبر انقلاب پرداخت و سخنان خود و جلسه را با این جملات، درباره نقش رهبری در پویایی ادبیات انقلاب به پایان برد:«این مقدار كاری هم كه انجام شده بر اثر تشویق‌های ایشان بوده و حالا كار به جایی رسیده است كه ادبیات و هنر انقلاب قابل ترجمه بوده و مورد توجه است.»

سیام**1580