..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/01/07 اجتماعی.موادمخد.آمریکا کابل- مقام های آمریکایی در تازه ترین ادعاهای خود درمقابل فشار سنگین افکارعمومی جهان مبنی برعلل افزایش میزان تولید تریاک همزمان با حضور نیروهای خارجی در منطقه، دولت افغانستان را مقصر معرفی کرد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روز گذشته خبرگزاری اینترفاکس روسیه در خبری با تیتر آمریکا کشتزارهای موادمخدر در افغانستان را از بین نمی برد از قول منابع آمریکایی اعلام کرد: آمریکا مزارع خشخاش را نابود نمی کند زیرا مقام های افغان در این مورد تقاضا نکرده اند.
حضور نظامیان خارجی در افغانستان تنها به افزایش ناامنی ها نیانجامیده بلکه براساس آمارهای اعلام شده همزمان با حضور این نیروها تولید مواد مخدر نیز به شکل فزآینده ای افزایش داشته که منجر به فشار سنگین افکارعمومی جهان شده است.
افزایش تولید مواد مخدر همزمان با حضور نظامیان کشورهای غربی در افغانستان سوالات زیادی را به دنبال داشته اما اینک گیل کارلیکوفسکی از مسوولان مبارزه با مواد مخدر آمریکا در ادعایی، مقام های افغان را مقصر معرفی می کند.
او گفته است: هر کشور دارای حاکمیت ملی خود است و آنان ( مقام های افغان ) کاری برای ریشه کنی مواد مخدربه صورت تحمیلی در افغانستان به اجرا نمی گذارند.
این ادعای مقام آمریکایی واکنش تند مقام های افغان را به دنبال داشته زیرا اعلام می کنند که دولت افغانستان، نابودی مزارع خشخاش را در اولویت خود دارند.
**مانع تراشی خارجی ها اظهارات جدید مقام های آمریکایی در این باره درحالیست که چندی پیش رسانه های افغان از بروز اختلاف بین نیروهای محلی و نظامیان خارجی و بهانه تراشی کشورهای غربی برای نابودی مزارع خشخاش پرده برداشتند.
رسانه های افغان یکماه پیش اعلام کردند: نیروهای بین المللی کمک کننده به امنیت (آیساف ) به بهانه 'نبود امنیت ' اجازه نمی دهند برنامه های تخریب مزارع کشت خشخاش در جنوب افغانستان عملیاتی شود.
مقام های محلی در استان هلمند تاکید کردند که برنامه تخریب کشت خشخاش در این مناطق شروع و به کشاورزان بذرهای اصلاحی دیگر محصولات همراه با کود توزیع شده اما نیروهای خارجی مانع تراشی می کنند.
مقامهای محلی در هلمند تصمیم گرفته اند این مناطق را از کشت خشخاش پاکسازی کنند اما نیروهای آیساف با این کار مخالفت کرده اند و گفته اند که ' به علت وجود مین و نبود امنیت در این مناطق، پاکسازی آنها از کشت خشخاش ممکن نیست '.
معلوم نیست چرا نیروهای بین المللی برای اقدام نکردن در تامین امنیت این مناطق و پاکسازی امنیتی آنها چه توجیهی داشته اند اما آنچه که اعلام شده این است که امکان تخریب مزارع خشخاش وجود ندارد.
خبرها حاکیست با وجود آنکه طی سه سال گذشته بیش از 250 هزار کشاورز در این استان جنوبی افغانستان از بذرهای اصلاح شده و کود توزیع شده استفاده کرده اند اما امسال نیز در اغلب شهرستان های این استان مزارع زیر کشت خشخاش رفته است.
** افزایش سرسام آور تولید موادمخدر براساس گزارش های اعلام شده از سوی سازمان ملل متحد، روند تولید موادمخدر در افغانستان در سال 2007میلادی به هشت هزار و 200 تن یعنی دوبرابر سال 2005 رسیده است.
این درحالیست که میزان تولید موادمخدر در سال 2001 و پیش از حضور نظامیان خارجی کمتر از 200 تن در سال اعلام شده است.
روند تولید مواد مخدر طی چند سال اخیر نیز باوجود افزایش قیمت آن کاهش چشمگیر نداشته، این درحالیست که دولت افغانستان می گوید برخی مزارع خشخاش رانابودکرده است.
افزایش میزان تولید موادمخدر درافغانستان همواره مشکلات کشورهای همسایه را نیز افزایش داده به طوری که جمهوری اسلامی ایران که تاکید بسیار بر مبارزه با این پدیده دارد سالانه سرمایه های عظیم مادی و معنوی در این راه هزینه می کند.
رسانه های افغانستان از قول تحلیلگران می گویند که اگر نیروهای خارجی و جامعه جهانی بخواهند، کشت مواد مخدر در مدت یکسال از افغانستان برچیده خواهد شد.
'مشفق جلال ' یک تحلیلگر در گفت وگو با رسانه های افغان گفته است: به نظر می رسد دوام کشت خشخاش به نفع طرف های درگیر در کشور است و جامعه جهانی علاقه مندی چندانی به تخریب کشت خشخاش در افغانستان ندارد.
به گفته جلال، نابودی کشت خشخاش در افغانستان با امکاناتی که دولت و نیروهای خارجی در اختیار دارند، کار مشکلی نیست.
** انبارهای تریاک معلوم نیست چرا باوجود شعارهای آمریکا و دیگر همپیمانانش در مبارزه با مواد مخدر انبارهای افغانستان طی سال های گذشته نه تنها از وجود مواد مخدر خالی نشده بلکه هنوز پاسخگوی نیازهای همه کشورهای جهان است.
گزارش سال گذشته دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل حاکیست که در صورت توقف کامل کشت خشخاش در افغانستان نیز، انبارهای این کشور می تواند مواد مخدر جهان را تا 10 سال دیگر تامین کند.
سازمان ملل درحالی از این میزان موادمخدر انبار شده در افغانستان گزارش می دهد که طی 10سال گذشته این کشور میزبان حضور هزاران نفر نیروی خارجی بوده است.
مقام های مبارزه با مواد مخدر افغانستان می گویند که اقدام ویژه ای برای دستگیری قاچاقچیان شروع کرده اند.
** اهتمام دولت افغانستان ادعای تازه مقام های آمریکایی درحالیست که 'ضرار احمد مقبل عثمانی ' وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان می گوید دولت این کشور اهتمام ویژه برای نابودی مزارع خشخاش داشته و توفیقاتی نیز حاصل کرده است.
به گفته این عضو کابینه دولت افغانستان، در نتیجه اطلاع رسانی و کار تبلیغاتی، کشت خشخاش پارسال 16 درصد کاهش داشته است.
وی که چندی پیش نیز در دیدار با مصطفی محمد نجار وزیر کشور ایران بر توسعه روابط مبنی بر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد، ضمن تشکر از اقدامات ایران در این زمینه گفت: اینک خشخاش در 9 استان افغانستان کشت و در ادامه اقدامات دولت، روزانه 50 هکتار مزارع این گیاه تخریب می شود.
وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان اضافه کرد: در مناطقی که کشت جایگزین خشخاش معرفی شده ، حمایت های مالی می شود که باعث تغییر در وضعیت زندگی دهقانان شده است.
به گفته این عضو کابینه دولت افغانستان، برای هر استان که در آن محصول جایگزین خشخاش کشت شود، یک میلیون دلار کمک می شود.
وی افزود: برنامه ریزی های مشخص و دقیقی برای مبارزه با مواد مخدر اوایل سال آینده توسط دولت افغانستان تحویل مقامات ایرانی می شود تا در همکاری های مشترک دو کشور روند مقابله با پدیده شوم مواد مخدر موفقیت آمیزتر باشد.
عثمانی در ادامه این دیدار با اشاره به حمایت ایران از راه اندازی مرکز درمان معتادان در استان 'بلخ ' واقع در شمال افغانستان، گفت: استفاده از تجربه های ایران در این زمینه برای ما راهگشاست.
** همکاری های مشترک منطقه ای از آنجا که همگان از عملکرد نیروهای خارجی در مقابله با تولید مواد مخدر ناامید شده اند دولت افغانستان در تلاش است با توسعه همکاری های منطقه ای در این زمینه عملکرد موثری داشته باشد.
'باز محمد احمدی ' معاون مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور افغانستان گفت: این کشور در همکاری با ایران، روسیه و پاکستان تفاهم نامه ای برای اجرای طرح مشترک مبارزه با مواد مخدر امضا کرده است.
بخشی از این تفاهم نامه در قالب عملیات مشترک ایران و افغانستان دو هفته پیش در غرب افغانستان با همکاری مرزبانان ایران انجام که در نتیجه آن مقادیر قابل توجهی مواد مخدر از قاچاقچیان کشف شد.
** پیشتازی ایران در مقابله با موادمخدر باوجود مشکلات موجود در مبارزه با مواد مخدر، جمهوری اسلامی ایران اهتمام ویژه ای برای مقابله با این پدیده شوم دارد که آمار کشفیات و شهدایی که تاکنون در این زمینه اهدا کرده نمایانگر این عملکرد است.
به گفته سفیر جمهوری اسلامی ایران درافغانستان، کشفیات موادمخدر طی 30 سال گذشته در ایران بیشتر از همه کشفیات کشورهای دیگر جهان در این مدت است که این نشان از عزم جدی ایران در این زمینه دارد و می طلبد که دیگر کشورها نیز در این باره صرفنظر از شعار به صورت عملیاتی همت گمارند.
مقامات ایران اعلام کردند که میزان ضبط مواد مخدر در این کشور بر اساس گزارش سازمان ملل متحد بیش از 30 درصد بوده در حالی که در دیگر کشورهای منطقه این آمار چهار تا پنج درصد است.
همچنین نماینده سازمان ملل در افغانستان چندی پیش گفت: جمهوری اسلامی ایران با تلاش های ارزنده ای که انجام داده به محور مبارزه با قاچاق مواد مخدر تبدیل شده است.
'استیفن دیمستورا' اظهارداشت: جامعه جهانی از تلاش های ایران در مبازه با قاچاق موادمخدر قدردانی می کند.
جمهوری اسلامی ایران تاکنون بیش از سه هزار و 700 شهید و 12هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است.
آساق **569** شماره 348 ساعت 16:09 تمام