تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
قیام های مردمی در کشورهای عربی خاورمیانه بنیان های نظام سلطه را به لرزه درآورده است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/01/26 سیاسی.خاورمیانه.اسرائیل.قیام کوالالامپور - کریم داگلاس تحلیلگر مرکز مطالعات عالی اسلامی مالزی گفت: قیام های مردمی در کشورهای عربی خاورمیانه بنیان های نظام سلطه را به لرزه درآورده است و بر این اساس است که آمریکا و صهیونیست ها برای از بین بردن آثار این انقلاب ها دست و پا می زنند.
کریم داگلاس روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: قیام های مردمی در کشورهای عربی خاورمیانه بنیان های نظام سلطه را نیز به لرزه درآورده است.
تحلیلگر موسسه مطالعات عالی اسلامی مالزی در ادامه تاکید کرد: امواج فعالیت های سیاسی آزادی خواهانه در خاورمیانه تهدید جدی برای راهبرد آمریکا و متحد منطقه ای اش یعنی رژیم صهیونیستی در خاورمیانه محسوب می شود.
وی افزود: راهبرد ورشکسته آنها در خاورمیانه تامین منافع اقتصادی و امنیتی خود در منطقه با اتکا به اسلحه و نیروی نظامی بوده است. شعار آمریکا برای برقراری دموکراسی و آزادی در منطقه با توسعه شهرک سازی اسراییل و نقض پیمان های بین المللی همزمان شده است.
کریم داگلاس خاطرنشان کرد: همانگونه که تحلیلگران سیاسی معتقدند این وقایع را باید به عنوان خاورمیانه پس از استعمار یاد کرد زیرا این اتفاقات منجر به دومین موج رهایی از نظام سلطه غرب در خاورمیانه خواهد شد که در پی انقلاب اسلامی 1979 ایران اتفاق افتاد.
وی همچنین گفت: بسیار بعید است که آزادی خواهان و استقلال طلبان جدید در جهان عرب از این پس به مدل اقتصادی و سیاسی واشنگتن و نیویورک برای اداره کشورشان اعتنایی داشته باشند.
این تحلیلگر مالزیایی می افزاید: رفتار آمریکا در منطقه بیانگر نوعی رفتار کاسب کارانه و منفعت طلبانه است که تنها به منافع آمریکا و اسراییل می اندیشد و سرنوشت ملت های منطقه برای آنان اهمیت واقعی ندارد. تاکید مکرر مقامات آمریکایی و اوباما مبنی بر غیر قابل خدشه دار بودن حمایت امنیتی و اقتصادی و سیاسی این کشور از اسراییل نشان دهنده خواسته واقعی آمریکا از ملت های منطقه برای پذیرش سلطه اسراییل بر منابع و مقدرات آنهاست.
کریم داگلاس می افزاید: به تعبیر گراهام فولر تحلیلگر سابق سازمان سیا، ما دموکراسی را دوست داریم اما تنها زمانی که دموکراسی سیاست های مورد علاقه ما را تولید کند از آن حمایت می کنیم.
به گفته این کارشناس مسایل سیاسی فقدان وجود ارزش ها در سیاست خارجی آمریکاست که باعث ناخشنودی ملت های عرب شده است. ولید حنبلاط رهبر حزب دروزی های لبنان می گوید چرا ما باید از آنها پیروی کنیم در حالیکه آنها با حمایت از حکومت های دیکتاتوری عملا چیزی برای آموختن به ما ندارند.
وی یکی از ویژگی های عمده در قیام های اخیر در منطقه را اعتراضات آرام مردمی برای تغییرات سیاسی و اجتماعی دانست و گفت: حاکمانی که به قدرت مردم ایمان نیاورده اند باید بدانند که ملت های عرب اکنون بیدار شده اند.
قدرت توده همانطور که خود را در انقلاب 1979 ایران نشان داد، اکنون نیز بار دیگر به عرصه سیاسی خاورمیانه آمده است.
کریم داگلاس تاکید کرد: بیشتر کشورهای عربی در چند دهه گذشته با ناهنجاری هایی چون دولت های اقتدارگرا و دیکتاتور، فساد گسترده، بیکاری فراگیر، کمبود مسکن و افزایش هزینه های زندگی در کنار افزایش فاصله طبقاتی روبرو بوده اند. مشکلات سیاسی ناشی از تحقیر در برابر رژیم اسراییل بر این نارضایتی ها افزوده و زمینه ساز آغاز اعتراضات مردمی بوده است.
آساق 335** شماره 041 ساعت 08:43 تمام