..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/04 اقتصاد.بانک.قطع چهار صفر تهران - رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی گفت: حذف چهار صفر پول ملی در کشور تنها با نظرسنجی عمومی و اطمینان خاطر مردم انجام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، محمود بهمنی روز سه شنبه در حاشیه همایش صندوق ضمانت سپرده ها، چالش ها و فرصت ها در جمع خبرنگاران گفت: اصلاح پول ملی زمانی تحقق می یابد که حداقل 99 درصد مردم نسبت به این طرح آگاهی و اطمینان کافی داشته باشند.
وی ادامه داد: رفراندوم پولی همان نظرسنجی عمومی است که در این نظر سنجی باید مردم از طریق سایت مربوطه در این خصوص اظهارنظر کنند و حتی کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند می توانند از طریق 450 آمارگر در کشور نظرات خود را در این خصوص بیان کنند.
وی با بیان اینکه پول جدید حتی باید برای روستاییان نیز جذاب و مورد قبول باشد اضافه کرد: پول جدید پس از ورود بایستی مدتی با پولهای قدیمی مورد استفاده قرار گیرد تا پول جدید به تدریج در بین مردم جایگاه خود را پیدا کند.
وی با بیان اینکه خواستار ورود عموم مردم و مجلس شورای اسلامی در این طرح شده ایم گفت: حذف چهار صفر تنها در صورت تصویب مجلس شورای اسلامی عملی می شود.
**واحد پولی ایران ریال است نه تومان رییس کل بانک مرکزی ایران با بیان اینکه واحد پول ریز ایران دینار و واحد پول درشت آن ریال بوده است افزود: اکنون در مبادلات کشور هیج کدام از واحدهای پولی مذکور وجود ندارد.
بهمنی با تاکید براینکه باید سیستم واحد پولی کشور اصلاح شود ادامه داد: واحد تومان واحد پولی ایران نیست واگر هست بهتر است آن را به عنوان واحد پولی کشور به رسمیت بشناسیم.
وی تصریح کرد: جایگزینی پول جدید هیچ تاثیری در ارزش قبلی پول کشور نخواهد داشت به غیر از اینکه باعث کاهش هزینه ها و سهولت در جابجایی نقدینگی شود.
وی در ادامه افزود: هنوز لایحه حذف چهار صفر به رییس جمهوری ارایه نشده است و باید نظرسنجی عمومی در این خصوص بیش از پیش انجام شود تا با اطمینان خاطر این لایحه به رییس جمهوری ارایه شود.
وی با اشاره به اینکه در اصلاح واحد پولی می توانستیم مشکل را با حذف سه صفر نیز برطرف کنیم اضافه کرد: با حذف چهار صفر برای هشت تا 9 سال آینده دغدغه ای در این زمینه نخواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: در کشور سالانه چند صد میلیارد ریال صرف امحاء اسکناسهای فرسوده، واردات کاغذ و چاپ اسکناس می شود.
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص ارایه تسهیلات بانک مرکزی به بخش های مختلف و اینکه صادرکنندگان سال گذشته تسهیلات خود را دریافت نکرده اند گفت: در بسته سیاستی سال 90 ، 37 درصد به بخش صنعت و معدن، 20 درصد به بخش کشاورزی، 25 درصد به بخش مسکن، 8 درصد به بخش صادرات و 10 درصد به بخش بازرگانی و خدمات تعلق گرفته است.
بهمنی تاکید کرد : برخی از این بخش ها همچون کشاورزی نتوانسته اند این تسهیلات را جذب کنند،اما امسال بخش مسکن بیشترین جذب از تسهیلات بانکی را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه به تاثیرگذاری و سیاست های ارزی بانک مرکزی در جهت هدایت صادرکنندگان و واردکنندگان و میزان جلب مشارکتهای خارجی اشاره کرد و گفت : اکنون به دنبال تک نرخی شدن ارز هستیم و این امر منجر به ثبات سرمایه گذاری کشورهای خارجی در داخل کشور می شود.
وی در بحث حمایت از صادرکنندگان افزود: اکنون در بخش صادرات، علاوه بر استفاده صادرکنندگان از مشوق های صادراتی، آنان می توانند ارز خود را در بازار آزاد به فروش برسانند که تمامی این تلاش ها منجر به حمایت صادرکنندگان در داخل کشور می شود.
اقتصام 1319**9186** شماره 618 ساعت 17:37 تمام
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱