تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/07/24 اجتماعی.بنیاد شهید.شهدا تهران - شهید خلبان علی اکبر قربان شیرودی عقاب تیز پرواز آسمان ایران است که نامش در صفحه پرافتخار تاریخ دفاع مقدس همیشه ماندنی است.
به گزارش ایرنا، شهید سروان خلبان شیرودی در دی ماه سال 1334 در بالاشیرود تنکابن چشم به جهان گشود.
علی اکبر در دوران دبستان نه تنها از نظر جسمی جثه ای درشت داشت بلکه از نظر هوش و استعداد از بسیاری از همسالان خود گوی سبقت را ربوده بود.
او پس از پایان دوره ابتدایی و کسب رتبه شاگرد اولی، به دلیل نبود دبیرستان در روستای بالاشیرود در دبیرستان شیرود در شش کیلومتری محل سکونتش ادامه تحصیل داد.
وی که از مشکلات مالی خانواده مطلع بود از طریق کارگری و کشاورزی به پدرش کمک می کرد.
شهید قربان شیرودی در سال آخر دبیرستان جهت یافتن کار به تهران آمد و در کنار کار به ادامه تحصیل پرداخت.
در سال 1350 با افکار و مبارزات حضرت امام خمینی (ره ) آشنا شد و شروع به مطالعه معارف و کتاب های ادیان مختلف همچنین کتاب های فلسفی و سیاسی از جمله نوشته های استاد شهید مرتضی مطهری کرد.
وی در سال 1351 وارد دوره مقدماتی خلبانی شد و پس از مدتی برای گذراندن دوره کامل به پادگان هوا نیروز اصفهان منتقل شد. او با پایان دوره خلبان هلیکوپتر کبری به این موضوع پی برد که نفوذ آمریکایی ها در ارتش و فرهنگ کشور بیش از آن است که تصور می شد. شیرودی پس از پایان دوره خلبانی به عنوان خلبان به استخدام ارتش در آمد و به پادگان هوانیروز کرمانشاه منتقل شد.
در این ایام با احمد کشوری، از خلبانان مومن که از همشهریانش نیز بود آشنا شد.
**شهید قربان شیرودی در دوران مبارزات انقلاب او اعلامیه های حضرت امام (ره ) را در کرمانشاه پخش می کرد و در آستانه پیروزی انقلاب، مسوولیت حفاظت از کرمانشاه به خصوص رادیو و تلویزیون و ادارات مهم دولتی را بر عهده گرفت. در غائله کردستان داوطلبانه به این منطقه شتافت و در مقابل گروه های ضد انقلاب به مبارزه پرداخت. در همین دوره و در سن 24 سالگی به عنوان فرمانده خلبانان هوانیروز انتخاب شد.
شهید قربان شیرودی پس از سه سال مبارزه با ضد انقلاب در غرب کشور به اصرار روحانیون و همرزمان پاسدارش در 20 شهریور 1359 به مدت یک ماه به مرخصی رفت، اما بیش از 10 روز در تنکابن نماند، چراکه با شنیدن حمله عراق به جنوب ایران به منطقه بازگشت.
در آن چند روز نیز با اینکه منافقان و ضد انقلاب در تعقیب او بودند، وی بدون محافظ و تنها با یک قبضه کلت کمری که از حجت الاسلام حاج احمد خمینی هدیه گرفته بود در تنکابن تردد می کرد و بیشتر اوقات با لباس کار به میان روستاییان می رفت و در کشتزارها به سالخوردگان کمک می کرد.
**نقش شهید شیرودی در جنگ ایران و عراق او با شروع جنگ در 31 شهریور 1359 به منطقه کرمانشاه رفت.در طول 12 ساعت پرواز، وی به عنوان تنها موشک انداز پیشاپیش دو خلبان دیگر به قلب دشمن یورش برد. بنی صدر دو هفته بعد به او ارتقای درجه داد، اما خلبان شیرودی درجه تشویقی را نپذیرفت و تنها خواسته اش این بود که کارشکنی هایی که به نظرش بنی صدر می کرد و بی تفاوتی برخی از فرماندهان را به آیت الله خمینی خبر دهد.
در همان ایام به دستور فرماندهی هوانیروز چند درجه تشویقی گرفت و از ستوانیار سوم خلبان به درجه سروانی ارتقا یافت، اما طی نامه ای به فرمانده هوانیروز کرمانشاه در 9 مهر 1359 چنین نوشت: اینجانب خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه می باشم و تا کنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در همه جنگ ها شرکت نموده ام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته ام و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفته ام. لذا تقاضا دارم درجه تشویقی که به اینجانب داده اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوانیار سومی که بوده ام، برگردانید.
او به دلیل لیاقت و شجاعت ظرف هفت ماه از درجه ستوانیاری به درجه سروانی ارتقا یافت. علی اکبر قربان شیرودی از شهادت خود آگاه بود، چنان که به یکی از روحانیون متعهد کرمانشاه گفته بود: احمد کشوری را در خواب دیدم که به من گفت شیرودی یک عمارت خیلی خوبی برایت گرفته ام و باید بیایی و در این عمارت بنشینی.
** چگونگی شهادت آخرین عملیات پروازی خلبان شیرودی در بازی دراز صورت گرفت. عراق لشکری زرهی با 250 تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات بازی دراز به سوی سر پل ذهاب گسیل می کند.
خلبان یار احمد آرش که به همراه شیرودی در این عملیات پروازی شرکت داشت، درمورد چگونگی شهادت این خلبان چنین می گوید: بارها او را در صحنه جنگ دیده بودم که خود را با هلیکوپتر به قلب دشمن زده و حتی هنگام پرواز مسلسل به دست می گرفت. درآخرین نبرد هم جانانه جنگید و پس از آنکه چهارمین تانک دشمن را زدیم، ناگهان گلوله یکی از تانک های عراقی به هلیکوپتر اصابت کرد و در همان حال شیرودی که مجروح شده بود با مسلسل به همان تانک شلیلک کرده و آن را منهدم نمود و خود نیز به شهادت رسید.
پیکر علی اکبر قربان شیرودی پس از تشییع باشکوه در روستای شیرود تنکابن به خاک سپرده می شود. از وی سه فرزند به نام های شیما، عادله و ابوذر به یادگار مانده است.
که وقتی خبر شهادت او را به امام خمینی (ره ) دادم، امام در مورد وی فرمودند: او آمرزیده است.
اجتمام 9134** **1569** شماره 186 ساعت 11:09 تمام