تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/22 فرهنگی.معارف.اجتماعی تهران - عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: آنچه که امروز جامعه ما به آن نیازدارد ، اخلاق و معنویت است.
به گزارش خبرنگار معارف گروه فرهنگی ایرنا، هادی وکیلی روز شنبه در نشست آسیب شناسی جنبش های معناگرای جدید در ایران که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: عدم شناخت اصل دین ، سبب بحران های هویتی در عرصه دین است و بسیاری از پدران و مادران معنویت را برای فرزندان آموزش و توسعه ندادند و حداقل خودشان به عنوان نمونه عملی ، مسائل معنوی را ترویج نکردند.
عضو هیات علمی گروه فلسفه، کلام و عرفان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: در بخش عقاید دینی مباحثی همچون فقه، فلسفه و کلام به دلیل اقبال جامعه و چالش برخی از متفکران، رشد قابل توجهی داشته ولی موضوع هایی مانند عرفان در جامعه رشدی نداشته است.
وی اضافه کرد: متاسفانه مباحثی مانند طب روحانی، طب اخلاقی و طب معنوی در سی سال گذشته ارائه نشده و شایسته است علمای دینی همانگونه که به مباحث فقهی اهمیت می دهند مسائل اخلاقی و عرفانی را نیز در جامعه امروزی مهم تلقی کنند.
وکیلی همچنین گفت: سهل گیری در شریعت، فقدان مبانی نظری در الهیات، تحمل ادیان دیگر، توجه افراطی به انسان، درمان گرایی، توجه عمیق به بدن (مذهب بدن ) و استفاده از آموزه تناسخ، از اصول کلی حاکم بر جنبش های معناگرا در عصر جدید است.
وی افزود: شکل گیری این جنبش های نوپدید در ایران دلایل مختلفی دارد که می توان به پدیده جهانی شدن، رشد فناوری اطلاعات و دسترسی به منابع اطلاعاتی به عنوان یک دلیل مهم و همچنین اوضاع و احوال اقلیمی، فرهنگی و سیاسی جامعه ایران و پوشش رسانه ای قوی غرب اشاره کرد.
وکیلی افزود: آشنایی با افکار بلند امام خمینی (ره ) بر اساس نگاه او به عرفان، تکیه بر مفاهیم رحمانی دین، تبیین طریقتی دینی با توجه به نیازهای معنوی انسان معاصر و با سرچشمه گرفتن از مفاهیم بلند دینی و عرفانی اسلام و همچنین آشنایی عمیق تر با انسان مدرن و دغدغه هایش می تواند برای مقابله با عرفانهای نوظهور و جنبش های معناگرا مفید باشد.
فراهنگ **1003** 1918 شماره 471 ساعت 15:19 تمام