..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/23 سیاسی.پاکستان.پرویز مشرف.رییس جمهوری اسلام آباد- پرویز مشرف رییس جمهوری سابق پاکستان طی دو ماه گذشته برای بازگشت به عرصه قدرت تلاش های فراوانی داشته و سعی کرده با برجسته کردن ضعف های حکومت فعلی کشورش ،جایی را برای خوددر بین گروه های فعال سیاسی اختصاص دهد اما همچنان درهای عرصه سیاست پاکستان برای وی بسته مانده است.
رییس جمهوری سابق پاکستان طی دو ماه گذشته برای مطرح شدن بیشتر یا ازنظامیان کشورش انتقاد کرده یا از طریق برجسته کردن ضعف های حزب حاکم ( حزب مردم )خواسته است دولت غیر نظامی را ناکارآمد نشان دهد.
وی هفته گذشته در آمریکا گفته بود که تمام دولت های منتخب،پاکستان را به شکست کشانده اند و شاید منظورش این بوده است که دولت نظامی وی تنها دولت موفق این کشور محسوب می شود.
مشرف تصریح کرده است که متاسفانه دولت غیر نظامی هرگز در پاکستان به خوبی عمل نکرد و من بار دیگر تکرار می کنم که (این دولت ) طی دوران حکومتی خود هرگز به خوبی عمل نکرده است.
وی مدعی مدیریت مطلوب حکومت 9 ساله خود بر پاکستان است و می گوید اوضاع اقتصادی در دوران وی مطلوب بوده اما گویا فراموش کرده که تک صدایی در پاکستان و سرکوب مخالفان سیاسی بخشی از همین دوران مدیریتی وی در تاریخ ثبت شده است.
به نظر می رسد رییس جمهوری سابق پاکستان با وجود تجربه حکومتداری،از فضای سیاسی کشورش درکی درستی ندارد.
بسیاری از ناظران به این علت که مشرف پایگاه سیاسی ندارد، شانس کمی برای بازگشت وی به قدرت قائلند.
دولت آمریکا نیز پاکستان غیر نظامی و در اختیار را مطلوب تر دولت نظامی چالش زا می داند و همواره نیز (به ظاهر)برحفظ و گسترش نهادهای دمکراتیک در این کشور تاکید کرده است.
ازسوی دیگر بسیاری از ناظران مسایل پاکستان معتقدند که مشرف در داخل این کشور ازحمایت هیچ یک از احزاب اصلی این کشور برخوردار نیست.
حزب مسلم لیگ قاید اعظم (حامی اصلی مشرف ) دچار انشعاب شده است و بقیه احزاب نیز بطور کامل مخالف وی هستند، ضمن آنکه آرایش سیاسی در این کشور بین احزاب دچار تغییراتی شده که با آرزوی های رییس جمهوری سابق خیلی همخوانی ندارد.
نکته مهم دیگر این است که مشرف اعلام کرده می خواهد برای سمت رییس جمهوری در سال 2013 اقدام کند اما وی با موانع حقوقی و تشکیلاتی رو به رو است.
پرونده قضایی وی در دیوان عالی و دادگاه لاهور یکی از موانعی است که مانع از رسیدن مشرف به قدرت خواهد شد.
مشرف به نقض و خیانت به قانون اساسی پاکستان متهم است و کافی است تنها یکی از دوایر قضایی به پرونده وی رسیدگی کند تا این مقام سابق برای سال ها بطور رسمی و با یک حکم قضایی به بیرون از دایره قدرت سیاسی پرتاب شود اشاره نخست وزیر پاکستان نیز به این موضوع قابل توجه است.
یوسف رضا گیلانی ماه گذشته در پاسخ به سوالی در مورد احتمال بازگشت مشرف به عرصه سیاسی گفت: درصورت بازگشت وی به پاکستان وی با عدالت روبه رو خواهد شد.
به گفته تحلیل گران اگر مشرف بار دیگر به پاکستان بازگردد، افتخار محمد چودریرییس دیوان عالی، وی را به دلیل بازداشت قضات این نهاد عالی قضایی، محاکمه خواهد کرد.
در بین احزاب نیز دشمن اصلی وی محمد نواز شریف رهبر مسلم لیگ ( شاخه نواز ) است که حاضر نیست کودتای مشرف علیه خود در سال 1999 را فراموش کند.
نکته دیگر این است که انتخابات ریاست جمهوری در پاکستان به صورت غیرمستقیم است و یک نامزد انتخاباتی برای رییس جمهور شدن باید از حمایت اعضای نهادهای پارلمانی این کشور از جمله مجلس سنا برخوردار باشد.
از این منظر نیز به نظر نمی رسد مشرف در بین قانون گذاران پاکستانی جایگاه چندانی داشته باشد.
و در نهایت آنکه مردم پاکستان به دلیل فعالیت ها و سیاست های مشرف طی هشت سال حضورش در راس قدرت با مشکلات بسیاری روبه رو بودند و وی نمی تواند برای جلب مجدد حمایت های مردمی امیدوار باشد و می توان اذعان کرد که در های ورودی عرصه سیاسی پاکستان به روی مشرف همچنان مسدود است.
احمد فراهانی آساق 235** شماره 519 ساعت 17:10 تمام
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱