تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
تفکر صنعتی سازی مسکن در همه ابعاد ساخت و ساز باید حاکم شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/12 اقتصاد.داخلی.صنعتی سازی .توسعه مسکن تهران - مدیرعامل سازمان توسعه مسکن وابسته به بنیاد مسکن گفت: امروز حرکت صنعتی سازی مسکن در کشور آغاز شده اما نکته مهم اینکه تفکر در این جهت باید در همه ابعاد ساخت و ساز حاکم شود تا به نتیجه لازم برسیم.
حسن فرد حصاری روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت : نیاز به تامین سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی اجتناب ناپذیر است اما تقاضای این بخش با روش سنتی تامین نخواهد شد.
وی یادآور شد: بالاترین میزان ساخت و ساز مسکن در کشور طی برنامه های اول تا سوم توسعه کمتر از 500 هزار واحد مسکونی بود، اما در سال های نخست برنامه چهارم توسعه بتدریج از این رقم فراتر رفت.
مدیرعامل سازمان توسعه مسکن افزود: وزارت مسکن رسما اعلام کرده تا نیمه نخست سال 1390 در مجموع 937 هزار واحد مسکونی طرح مهر در سطح کشور تحویل متقاضیان ذیربط خواهد شد.
وی تاکید کرد: امروزه راهی غیر از ساخت وساز به روش صنعتی نداریم و از سوی دیگر برای حضور فعال در بازار صادرات خدمات فنی و مهندسی بویژه در منطقه بهره گیری از فناوری های نوین ساختمانی که بومی سازی شده باشند، ضرورت دارد.
مرکز تحقیقات ساختمان ومسکن وزارت مسکن وشهرسازی از نیمه دوم 1387 روند تایید فناوری های نوین ساختمانی و صنعتی سازی را به مورد اجرا گذاشت که تاکنون حدود 90 فناوری مورد تایید قرار گرفته است.
فرد حصاری اضافه کرد: شرایط اقلیمی کشور و تنوع آب وهوایی ایران امکان بهره گیری از انواع فناوری های نوین ساختمانی را فراهم می سازد اما طراحی دقیق و اجرای استاندارد که منطبق با نیاز باشد اهمیت بسزایی دارد.
وی مدولارسازی (سری سازی )در شیوه صنعتی سازی مسکن در کشور را خواستار شد و گفت: جدیت در اجرای این روش ضمن جلوگیری از اتلاف مصالح ساختمانی سبب استانداردسازی نیز می شود.
مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن به تازگی اعلام کرد: سهم صنعتی سازی مسکن در کشور از رقم کمتر از پنج درصد در سال های نخست برنامه چهارم توسعه به حدود 25 درصد در زمان حاضر رسیده است.
فردحصاری خاطرنشان ساخت: اجرای اسکلت ساختمانی به روش صنعتی به مفهوم این نیست که تمام شیوه ساخت صنعتی باشد بنابراین نمی توان به راحتی اذعان داشت که یک چهارم ساخت وساز مورد نیاز کشور به روش صنعتی اجرا می شود.
وی ضرورت پیوستگی در برنامه ریزی، طراحی، تولید و اجرای صنعتی سازی مسکن را در کشور مورد تاکید قرار داد و افزود: برای موفقیت این طرح باید سازندگان مورد حمایت مالی قرار گیرند و حمایت های لازم از آنها به عمل آید به گفته این کارشناس، صنعتی سازی مسکن نباید به انبوه سازی منحصر شود، بلکه انفرادی سازها نیز از این شیوه بهره بگیرند زیرا در سطح شهرها سهم انفرادی سازها به مراتب بیشتر از انبوه سازی است و از سوی دیگر در شهرهای جدید به شکل انحصاری باید انبوه سازی صورت گیرد.
براساس برنامه چهارم توسعه کشور قرار بود سهم انبوه سازی در پایان این برنامه (1388)به رقم 20 درصد از کل ساخت و سازها برسد اما این رقم در سال گذشته به حدود 44 درصد رسید و اکنون نیز از این رقم فراتر رفته است.
فردحصاری از گسترش فناوری های نوین ساختمانی در کشور استقبال کرد و گفت: محدودیت در این خصوص نباید قائل شد و باید اجازه بدهیم شرایط حاکم بر بازار دست به انتخاب مطلوب بزند و درعین حال مساله لرزه خیزی کشور بدلیل وقوع بر کمربند زلزله نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
براساس گزارش مرکز آمار ایران طبق داده های سرشماری نفوس و مسکن 1385 سهم خانه هایی که دارای اسکلت فلزی و بتنی بوده اند از مجموع نزدیک به 17 میلیون واحد مسکونی بالغ بر 38 درصد بود.
اقتصام ** 1559 ** 1558 شماره 076 ساعت 10:30 تمام