# خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/05/30 فرهنگی.جشنواره.آشهای سنتی.نیر اردبیل- چهارمین جشنواره آش های سنتی ایرانی روز پنجشنبه با حضور جمع کثیری از طبیعت گردان و گردشگران در تفرجگاه طبیعی بولاغلار شهرستان نیر برگزار شد. فرماندار شهرستان نیر در آیین گشایش این جشنواره گفت: این شهرستان با داشتن هفت منطقه نمونه گردشگری از 37 منطقه نمونه تعریف شده دراستان اردبیل، 20 درصد از جاذبه های گردشگری و سیاحتگاههای استان را در اختیار دارد. ناصر آذری فر افزود: این شهرستان با وجود چشمه های آبگرم و آبسرد جوشان از جمله چشمه آبگرم برجلو، قینرجه، سقزچی، ایلانجیق و قره شیران و مجموعه چشمه های آبسرد بولاغلار، جاذبه های طبیعی منحصر به فردی برای گردشگری دارد وی با اشاره به وجود آثار تاریخی متعدد از جمله قلعه بوینی یوغون، بقعه تاریخی کوراییم، کاروانسرای شاه عباسی و خانه های تاریخی و زیر زمینی گلستان بیان کرد: این آثار در کنار جاذبه های طبیعی و چشمه های بهشتی این خطه، سالانه پذیرای 60 درصد از پنج میلیون گردشگر وارد شده به استان اردبیل است. وی، پخت و عرضه انواع غذاها و آش های محلی را از جمله جاذبه های منحصر به فرد گردشگری شهرستان نیر ذکر کرد و اظهارداشت: برای شرکت در بخش مسابقه چهارمین جشنواره آش های ایرانی 58 نفر با پخت انواع آشهای محلی و بومی استان ثبت نام کرده اند و در مجموع 20 نوع آش در این جشنواره پخت و عرضه می شود. معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی بیشتر مردم با قابلیت ها و ظرفیت گردشگری شهرستان نیر عنوان کرد. یحیی نقی زاده گفت: آشنا کردن مسافران و گردشگران درون و برون استانی با توانمندی بالای منطقه نیر در مسیر گردشگری شمالغرب کشور از اهداف دیگر برگزاری این جشنواره است و امید داریم که با برگزاری آن، زمینه حضور بهتر و بیشتر گردشگران در این منطقه فراهم شود. وی، مدت ماندگاری مسافران در استان اردبیل را حدود دو روز اعلام کرد و افزود: همه تلاش ما با برگزاری جشنواره های متعدد گردشگری و از جمله جشنواره آش های ایرانی این است که مدت اقامت گردشگران تا پایان امسال به 4/2 روز افزایش یابد. در این جشنواره فرهنگی و هنری انواع آش های ایرانی و محلی استان اردبیل از قبیل آیران آشی (آش دوغ)، گیلدیک آشی (آش نسترن وحشی )، اریشته آشی (آش رشته )، آش کشک، آش گوجه ، اوماج آشی، سوتلی آش (آش شیر)، آش دیشتیک، آش میوه، یاوان آش، آش حلیم، آش کلم، سوپ، خشیل (کاچی )، یارما آشی، آش آبغوره، آش ماست چکیده، آش جو ، آش شله قلمکار ، آش کشک ، شله زرد و ایمام آشی (آش امام ) تهیه و عرضه شد. در پایان این جشنواره و در بخش مسابقه، نسرین رستمی ، لاله زار قنبری، الناز آقانژاد، کبرا رستمی و روح انگیز موسوی به علت دقت در پخت، استفاده از مواد اولیه مرغوب و پخت آش با طعم دلپذیر به ترتیب با کسب مقامهای اول تا پنجم به عنوان برگزیدگان چهارمین جشنواره آش های سنتی ایرانی معرفی شدند. در حاشیه این جشنواره اهالی با پخت و توزیع آش های متنوع و خوشمزه از میهمانان و گردشگران حاضر پذیرایی کردند و مسافران و گردشگران استان اردبیل نیز در آخرین روزهای تعطیلات تابستانی ضمن صرف انواع آش های خوشمزه ، روز مفرحی را در دل طبیعت خوش آب و هوا و مناظر بدیع دامنه سبلان سپری کردند. اجرای موسیقی محلی و برپایی غرفه های متعدد صنایع دستی ، ایستگاه نقاشی ، مسابقه طناب کشی و آثار هنرهای تزئینی از جمله برنامه های جنبی این جشنواره بود. در حاشیه این جشنواره نمایشگاه توانمندیهای شهرستان نیر شامل زندگی عشایر در آلاچیق و محصولات گیاهان دارویی ، عسل ، کره و ماهی نیز برپا شد. 535/618/587