...............................................................
همدان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 19/02/86 داخلی.اجتماعی.بیماریهای اعصاب و روان مدیر مرکز آموزشی و درمانی فرشچیان تنها بیمارستان بیماران اعصاب و روان دراستان همدان نیز در این باره به خبرنگار ایرنا اظهارداشت : این بیمارستان یکی از مجهزترین مراکز درمانی بیماران اعصاب و روان غرب کشور محسوب می شود که توسط یک فرد خیر به همین نام در مکان قدیمی (تیمارستان ) همدان بنا شده است.
این مرکز درمانی جدید، اوایل اردیبهشت ماه جاری افتتاح شد و بیماران بستری در مرکز درمانی (سینا) ی همدان به مکان جدید منتقل شدند.
"ابراهیم قلیج خانی" افزود: مرکز درمانی فرشچیان با ظرفیت پذیرش 180 نفر بیمار دارای چهار بخش مجهز و جداگانه برای بستری و درمان زنان و مردان است که درحال حاضر سه بخش آن فعال است.
به گفته وی، شرایط پذیرش بیماران روانی برای بستری تابع مقررات و دستورالعمل خاصی است و به همین لحاظ، درحال حاضر فقط 100 بیمار مزمن در مرکز درمانی فرشچیان بستری هستند.
وی دراین خصوص تصریح کرد: تنها آن دسته از بیماران مزمن که دارای سرپرست و پرونده معتبر پزشکی باشند در مراکز درمانی اعصاب و روان پذیرش می شوند، درغیر این صورت مسوولیت بیماران متفرقه پذیرفته نمی شود.
مدیر مرکز آموزشی و درمانی فرشچیان اضافه کرد: مسوولیت بیماران روانی مزمن بی سرپرست و کارتن خواب ها به عهده سازمان بهزیستی است.
وی گفت: به لحاظ اینکه از گذشته های دور همدان تنها شهر دارای بیمارستان مجهز و مرکز درمانی بیماران اعصاب و روان بوده است، از سایر استانهای همجوار و شهرهای دور و نزدیک حتی خوزستان ، بیماران به این شهر منتقل می شوند.
وی تاکید کرد: اغلب خانواده هایی که فردی بیمار دارند بدون اطلاع کامل از نحوه پذیرش بیماران خود به همدان مراجعه می کنند در حالیکه روند پذیرش به این گونه است که بیماران قبلا باید مراحل مراجعه به پزشکان و یا درمانگاههای تخصصی را طی کرده باشند و همچنین ضرورت بستری شدن آنان توسط پزشکان متخصص تایید شود.
دراین ارتباط برخی دست اندرکاران مراکز درمان بیماران اعصاب و روان اظهار می دارند: معدود بیماران سرگردان در سطح شهر همدان ، افرادی هستند که توسط خانواده های خود به لحاظ مشکلات نگهداری و سرپرستی این گونه افراد آنان را ازنقاط دیگر به همدان منتقل کرده و رها می کنند.
همچنین گفته می شود، برخی بیماران نیز که با تحمل مشکلات فراوان بستری می شوند به لحاظ سنگینی هزینه های درمان ، توسط خانواده وسرپرست خود در بیمارستان به حال خود رها می شوند.
دراین ارتباط مدیر مرکز درمانی فرشچیان گفت: در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد بیماران روانی در دست نیست به این دلیل که اغلب خانواده هایی که با این مشکل رو برو هستند به مداوای سطحی و زود گذر اکتفا می کنند و ترجیح می دهند "مهر" بیمار روانی به کسان و فرزندان آن ها زده نشود.
وی گفت: این فرهنک غلط نیز در جامعه وجود دارد که با دیگاه منفی و غیر متعارف به بیماران روانی نگریسته می شود و همین موضوع موجب شده این بیماران از مراجعه به مراکز تخصصی امتناع کنند.
قلیچ خانی صرفا هزینه سنگین وکمبود دارو را عامل کوتاهی خانواده ها از درمان این بیماران نمی داند و ضمن رد چنین موضوعی، می گوید: در حال حاضر چه در بیمارستان و چه در داروخانه های موجود شهر مشکل کمبود دارو برای این بیماران وجود ندارد.
اما یک روانشناسی دراین خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اصرار دارد که ، چون قیمت دارو و هزینه درمان بالاست و سازمانهای بیمه گر نیز تمام هزینه ها را قبول نمی کنند، امیدی به بهبودی کامل بیماران حاد روانی نیست.
وی گفت : فعالیت بخش روانی در بیمارستان ها هم سود آور نیست و به همین لحاظ اغلب بیماران روانی پذیرش نمی شوند.
دراین باره همچنین گفته می شود: تعداد پرستاران و کادر درمان و مراقبت و همچنین پزشک متخصص در مراکز درمانی بیماران اعصاب و روان کافی نیست و تعداد افراد روان پزشک در کشور در حال حاضر حدود 800 نفراست که سهم همدان از این کادر درمانی 5 نفراست و هرگز جوابگوی نیاز واقعی نیست.
به گفته رییس مرکز آموزشی و درمانی فرشچیان مشکل این مرکز در حال حاضر فقدان مجوز استخدام جدید برای تکمیل کادر درمانی است.
دکتر قلعه ایها تاکید کرد: باید مردم و مسئولین به این بیماران کمک کنند تا بهتر بتوان جامعه را نسبت به نگرانی از افزایش بیماران اعصاب و روان ایمن ساخت.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی همدان نیز دراین باره گفت : درحال حاضر چهار مرکز توابخشی غیر دولتی برای نگهداری و مداوای بیماران روانی مزمن در این استان فعال است که سه مرکز شبانه روزی و یک مرکز نیز بصورت روزانه فعالیت دارند.
دکتر "ناهید پورفرزیانی" اظهارداشت: ظرفیت سه مرکز شبانه روزی توانبخشی بهزیستی 185 نفر و یک مرکز روزانه نیز 50 نفر است که هم اکنون تکمیل است.
وی گفت: با بودجه بهزیستی و کمک افراد خیر هم اینک به 130 بیمار مزمن نیز که در خانواده های خود نگهداری می شوند ، ماهیانه حدود 250 هزار ریال کمک هزنیه درمان ودارو پرداخت می شود.
وی گفت: نگهداری معتادان ولگرد به عهده بهزیستی نیست مگر اینکه تایید شود این گونه افراد دارای بیماری حاد روانی هستند ، اما در هر صورت باید ابتدا اعتیاد خود را در مراکز مربوطه ترک کنند.
دکتر پورفرزیانی بیان کرد: مراکز توانبخشی بهزیستی همدان پذیرای بسیاری از بیماران سراسر کشور است و در این رابطه سال گذشته حدود 20 نفر از بیماران روانی کارتن خواب و ولگرد از اسلام شهرتهران و برخی از استانهای کشور جمع آوری و برای نگهداری به مراکز توانبخشی همدان تحویل داده شدند.
وی اضافه کرد: همچنین سال گذشته 12 بیمار روانی از سطح شهرهای همدان جمع آوری و به مراکز توانبخشی تحویل شده اند که در بررسی های بعدی مشخص شد برخی از این بیماران دارای خانواده و سرپرست هستند، اما در خیابانها رها شده اند.
به گفته وی، مراکز توانبخشی زیر پوشش بهزیستی به این دلیل که غیر دولتی هستند برای خدمات دهی به بیماران از سازمان بهزیستی یارانه دریافت می کنند، چون اغلب بیماران این مراکز از خانواده های بی بضاعت و ناتوان مالی هستند.ک/4 7522/575/566 شماره 550 ساعت 22:15 تمام انتهای پیام C19.15-22-20