......................................................................
گرگان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/04/86 داخلی.اجتماعی.بهزیستی.
مدیرکل دفتر شبه خانواده سازمان بهزیستی کشور گفت: هم اکنون 20 هزار فرزند بی سرپرست و بدسرپرست بدو تولد تا 18 سال به طور مستقیم زیر نظر این دفتر قرار دارند.
"ولی اله نصراصفهانی" روز سه شنبه در حاشیه کارگاه کشوری هم اندیشی معاونان وکارشناسان امور پیشگیری و اجتماعی بهزیستی کشور درجمع خبرنگاران افزود: این افراد به تفکیک جنس در سه گروه "بدو تولد تا شش سال، شش تا 12 سال و 12 تا 18 سال" نگهداری می شوند که حدود نیمی دختر و بقیه پسر هستند.
به گفته وی، از این تعداد 10 هزار و 500 نفر به کانون خانواده ها هدایت شده اند و خانواده ها حضانت و نگهداری از آنها را بر عهده دارند.
دکتر نصراصفهانی ادامه داد: همچنین 9 هزار و 500 نفر در 400 مرکز شامل 250 مرکز هیات امنایی و غیردولتی و 150 مرکز دولتی نگهداری می شوند.
مدیرکل دفتر شبه خانواده بهزیستی کشور با بیان اینکه واگذاری فرزندان به خانواده ها به دو صورت دائم و موقت انجام می شود گفت: واگذاری دائمی مربوط به کودکان بی سرپرست می باشدکه درشرایط خاصی به خانواده ها داده می شوند.
وی همچنین با اشاره به واگذاری موقت فرزند به خانواده ها تصریح کرد: این شیوه برای فرزندان بدسرپرست که دارای خانواده و پد و مادر هستند اما طبق نظر دادگاه خانواده فاقد صلاحیت و مناسب می باشد، اعمال می شود.
دکتر نصر اصفهانی در ادامه با بیان اینکه قانون فرزندخواندگی که هم اکنون در حال اجراست مربوط به سال 1353 است، گفت: در بهمن ماه سال 85 لایحه جدید "فرزند خواندگی" از سوی وزارت رفاه به هیات دولت داده شد که این لایحه در کمیسیون لوایح هیات دولت در حال بررسی است.
وی ادامه داد: در صورت تصویب نهایی این لایحه در مجلس ، بسیاری از مواردی که برای فرزندخواندگی خانواده ها مشکل بود رفع خواهد شد.
وی افزود: مثلا در قانونی که هم اکنون در حال اجراست، باید پنج سال از ازدواج فرد متقاضی بگذرد تا وی بتواند تقاضای فرزند خواندگی کند، درحالی که در لایحه جدید، اگر مراکز درمانی (پزشکی قانونی ) بر عدم باروری زوجین تاکید کنند، پس از یک سال شرایط فرزند خواندگی برای زوجین فراهم می شود.
به گفته وی در قانون فعلی تنها کودکان زیر 12 سال قابل واگذاری هستند در حالی که در لایحه جدید فرزندان زیر 18 سال شرایط فرزند خواندگی را دارند.
به گفته وی در قانون فعلی حتما زن و شوهر باید برای فرزندخواندگی اقدام می کردند درحالیکه در لایحه جدید خانم های مجرد بالای 30 سال که واجد شرایط لازم باشند نیز می توانند فرزند دختر را به فرزندخواندگی بپذیرند. ک/3 7463/601/579/508 شماره 531 ساعت 50:15 تمام انتهای پیام C12.18-50-15