......................................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/06/86 داخلی.فرهنگی.تاریخی.میراث.
مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: زمینه لازم برای حفاظت، احیا و بهره داری از اماکن تاریخی و فرهنگی قابل احیا در کشور فراهم شده است.
به گزارش روز شنبه ایرنا، "علی اصغر پرهیزکار" افزود: رویای مشارکت همه جانبه برای صیانت از بناهای تاریخی کشور محقق شده و زمینه های لازم برای تجدید حیات هنری و زندگی در بناهای تاریخی کشور آغاز شده است.
وی با اشاره به اقدامات این صندوق برای واگذاری بناهای تاریخی قابل احیا برای مرمت، احیا و بهره برداری به بخش خصوصی اظهار داشت: در فاز اول این طرح اطلاعات و مدارک موردنیاز حدود 160 بنای تاریخی درپنج محور گردشگری برای واگذاری به بخش خصوصی با هدف مرمت، احیا و بهره برداری تهیه و تدوین شده است.
وی تصریح کرد: همچنین مجموعه های اطلاعاتی کامل 100 بنا با کلیه مشخصات فنی، حجم، نوع و میزان سرمایه گذاری و ضریب بازگشت سرمایه و جاذبه های پیرامونی برای واگذاری در نخستین همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ایران ارایه شد.
وی اولویت واگذاری بناهای تاریخی را موسسات عمومی، شرکت های تعاونی، اصناف گردشگری از قبیل دفاتر مسافرتی، تورگردانان و دیگر بخش های خصوصی عنوان کرد.
به گفته وی، صندوق در فاز اول بیش از 110 بنای تاریخی در سطح کشور را شناسایی و جهت ساماندهی، مرمت ، احیا و بهره برداری مناسب مطابق با استانداردها به بخش خصوصی واگذار خواهد کرد.
پرهیزکار افزود: در این طرح ضمن حفاظت و حراست از آنها، الگوی تطبیقی شایسته ای برای توسعه گردشگری با استفاده از میراث فرهنگی به وجود خواهد آمد.
وی تصریح کرد : در همین ارتباط می توان به واگذاری بنای تاریخی سعدالسلطنه قزوین برای مرمت، احیا و بهره برداری به بخش خصوصی اشاره کرد که با هدف باززنده سازی این بنا اجرا شده است.
وی گفت:از دیگر بناهای واگذار شده به بخش خصوصی می توان به پیام، حمام نوبر، آپادانا و چلپی اوغلو اشاره کرد.
پرهیزکار با اشاره به نگاه ملی و فراملی صندوق در مرمت و احیا بناهای تاریخی گفت: این اقدام موجب می شود گستره وسیعی از بناهای تاریخی قابل احیا برای مرمت، احیا و بهره برداری به بخش خصوصی واگذار شود.
مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی همچنین از مقدمات استانداردسازی خدمات در بناهای تاریخی کشور خبرداد و گفت: طرح برند پردیس در حال مطالعه و بررسی بوده که پس از تصویب نهایی مشخصات و ریز برنامه های برند از سوی معاون رییس جمهوری اعلام خواهد شد.
گفتنی است، قرارداد واگذاری شش طرح بنای تاریخی قابل احیا و بهره برداری کشور درجریان برگزاری نخستین همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری درصنعت گردشگری ایران توسط صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی با بخش خصوصی امضا شد.
به گفته مدیر عامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی ایران، این شش بنا تاریخی شامل دیر گچی (قم ) کاروانسرای مریجات (کاشان )، قصر بهرام (استان سمنان )، گلبر آباد (قم )،ابغ نمیر (تفت ) و باغ حجت آباد وزیر (یزد) می باشند.
فراهنک 573/ 1144 شماره 306 ساعت 13:09 تمام
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱