.............................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 13/09/86 داخلی.اجتماعی.محیط زیست.
کارشناس مسوول "هرباریوم" دفترتنوع زیستی وذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست از آغاز مطالعات ژنتیکی حفاظت از گونه های گیاهی در معرض تهدید در کشور خبر داد.
"هرباریوم" به گیاهان خشک و پرس شده اطلاق می شود که به منظور مطالعات علمی بکار می رود.
دکتر"طاهره افتخاری" روزسه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: به منظور حفاظت از گونه های گیاهی در معرض خطر، نمونه های گیاهی مورد نیاز از گیاه جمع آوری می شود و سپس اولویت کاری برای حفاظت از اکوسیستم گیاه برنامه ریزی می شود.
به گفته وی، هم اکنون بانک ژن دارای 100 نمونه گیاهی است که شاخص ترین آن ها در اولویت برنامه ریزی حفاظتی قرار دارند.
کارشناس مسوول هرباریوم دفتر تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ایران حدود هشت هزار گونه گیاهی وجود دارد که شناسایی و ثبت شده و هر روز به این رقم اضافه می شود.
افتخاری افزود: اگر به این رقم تعداد گیاهان خزه ای ، گل سنگ ها، نهان - زادان آوندی را نیز اضافه کنیم، این رقم بسیار افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: تعدادگیاهان ایران به دلیل تنوع ووسعت پراکندگی به اندازه کل گونه های گیاهی قاره اروپا است که نشان دهنده تنوع گیاهی و توپوگرافی منحصر به فرد ایران است.
این کارشناس مسوول در سازمان حفاظت محیط زیست با استناد به بررسی های انجام شده، گفت : حدود یک هزار و 800 گونه گیاه بومی در ایران وجود دارد که 24 گونه در معرض انقراض و دو هزار و 428 گونه در معرض تهدید است.
افتخاری افزود: هم اکنون جمع آوری این 24گونه از سراسر کشور در دست انجام است تا بعد از آن احیا زیستگاه های منحصر به فرد این گیاهان انجام شود.
وی ادامه داد: رویشگاه های این گیاهان دارای خاک های ویژه هستند و در ارتفاع مشخص زیست می کنند، ازاین رو حفاظت از این زیستگاهها بسیار ارزشمند است.
افتخاری با اشاره به عوامل تهدیدکننده زیستگاه های گیاهان، گفت: عواملی مانند محدودیت رویشگاه، عوامل تهدیدکننده طبیعی، نیاز خاص به رویشگاه محدود و کوچک و عوامل انسانی به دلیل کاربرهای متفاوت و فعالیت های توسعه ای این زیستگاه ها را مورد تهدید قرار می دهد.
وی افزود: از لیست 24 گیاه در معرض تهدید 10 گونه متعلق به گونه گون ها است که بیشتر به دلیل محدودیت رویشگاه ها در معرض تهدید هستند.
وی ادامه داد: در کشور به اندازه بخش جانوری به بخش گیاهی توجه نمی شود و این بخش به منظور احیا و حفاظت نیازمند توجه مضاعفی است که با فرهنگ سازی محقق می شود.
اجتمام 1611**9114**9115** شماره 428 ساعت 13:36 تمام
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱