.........................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 08/12/86 داخلی.اجتماعی.علمی.پزشکی.چشم.
دکتر "محسن بهمنی کشکولی" مبدع روش درمانی جدید در جراحی افتادگی پلک، نتایج تحقیقاتش را در زمینه جراحی پلک ، مشکلات انسداد مجاری اشکی و نقش اختلالات تیروئید در بیماری های چشم تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، وی که معاون پژوهشی مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران است امروز - چهارشنبه- در جمع خبرنگاران، گفت : عمل جراحی افتادگی پلک برای کودکان با هدف پیشگیری از تنبلی چشم و زیبایی و برای بزرگسالان به منظور زیبایی ، افزایش میدان بینایی فوقانی و کاهش خستگی در مطالعه انجام می شود.
وی در تشریح روش های مختلف این جراحی گفت: وقتی در عضله پلک مشکل وجود دارد با پیوند بافت "فشیای پا" به پلک و پیشانی ، این مشکل برطرف می شود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات چشم پزشکی ادامه داد : در این روش پیشتر یک برش 12 تا 15 سانتیمتری در کنار پا ایجاد می شد که این روش عوارضی چون پارگی عضلات ، ورم شدید ، درد شدید و باقی گذاشتن جای زخم با وسعت زیاد به همراه داشت.
به گفته این جراح چشم، در روش جدید بدون استفاده از اندوسکوپ، با برش های کوچک 5/1 تا 2 سانت، بافت یاد شده برداشته می شود.
دکتر "کشکولی" اضافه کرد : این روش در کنگره چشم پزشکی ایران در سال 2005 ارائه شد و سه ماه پیش نیز در نشریه رسمی اروپا "اوربیت" منتشر شده است.
به گفته وی ، این روش که محدودیت سنی ندارد ، روی 34 بیمار انجام شده و نتایج خوبی به همراه داشته است.
"کشکولی" در ارتباط با انسداد مجاری اشکی نیز گفت : در بررسی هایی که انجام شد، مشخص گردید لوله های جدید قابل استفاده در جراحی های مجاری اشکی که توسط شرکت ها ساخته می شوند و جراحان به دلیل تبلیغات این شرکت ها از این لوله ها استفاده می کنند، تفاوتی با لوله های قدیمی و سنتی تر ندارند.
وی افزود : لوله های جدید تولید شده توسط شرکت های بزرگ تنها هزینه های عمل جراحی را افزایش می دهند.
مبدع روش درمانی جدید در جراحی افتادگی پلک، اضافه کرد: در این بررسی ها همچنین مشخص شد باید عوامل مختلفی را در جراحی های مربوط به مجاری اشکی در بیماران لحاظ کرد تا نتیجه عمل جراحی مثبت باشد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات چشم با اشاره به تاثیر بیماری تیرویید بر زل زدگی، بیرون زدگی و عصب چشم، گفت : در مطالعات انجام شده روی 851 ایرانی مشخص شد به رغم تصریح مطالعات جهانی مبنی بر وجود عارضه زل زدگی و بیرون زدگی در بیماران دارای تیرویید پرکار، در شماری از افرادی که تیرویید کم کار نیز دارند این عوارض خود را نشان می دهد.
وی اضافه کرد : جراحی های زیبایی در افراد تیروییدی باید تا زمانی که غده تیرویید به عملکرد طبیعی خود بازنگشته است به تعویق بیافتد تا شانس جراحی زیبایی به حداکثر برسد ، چرا که امکان از بین رفتن اثر عمل پس از چند ماه وجود دارد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات چشم با اشاره به استفاده از پروتز در برخی جراحی های چشم تاکید کرد : سطح این پروتزها پس از مدتی زبر می شود و عوارضی چون خراش پلک را به دنبال دارد که معاینات دوره ای از سوی پزشک به منظور انجام کارهای ترمیمی روی پروتز مانند پولیش ضروری است.
وی اضافه کرد: بعد از عمل جراحی افتادگی پلک،قدرت بسته شدن چشم پایین می آید که اگر درست مراقبت نشود، قرنیه دچار مشکل شده و چشم عفونی می شود.
"کشکولی" با اعلام این مطلب که جراحی های زیبایی باید به گونه ای انجام شود که آن ارگان دچار اختلال نشود، گفت : مشاوره پزشک جراح زیبایی چشم با دیگر همکاران چشم پزشک به منظور پیشگیری از عوارضی چون انسداد مجاری اشکی و خشکی چشم ضروری است.
اجتمام 1611**1507** شماره 555 ساعت 14:35 تمام
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱