# بیروت ، ایرنا: هشتم فروردین 1381 برابر با 28 مارس 2002 چهاردهمین نشست سران عرب در بیروت عصر پنج شنبه با صدور بیانیه یی به کار خود پایان داد. این بیانیه از اسراییل خواسته است با تجدید نظر در سیاستهایش و گردن نهادن به صلح ، اعلام کند که صلح عادلانه گزینه راهبردی آن است. در این بیانیه بر لزوم عقب نشینی کامل از سرزمینهای اشغالی اعراب از جمله جولان سوریه تا خط چهارم ژوئن 1967 و سرزمینهای اشغالی جنوب لبنان و دستیبای به راه حلی عادلانه برای مشکل آوارگان فلسطینی در چارچوب قطعنامه 194 مجمع عمومی سازمان ملل تاکید شده است. سران عرب همچنین از اسراییل خواستند ، تشکیل کشور مستقل فلسطین در سرزمینهای اشغالی 1967 را شامل کرانه باختری رود اردن و نوار غزه به پایتختی بخش شرقی بیت المقدس بپذیرد. در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که پس از قبول شرایط اعلام شده از سوی اسراییل ، کشورهای عرب ، کشمکش با آن رژیم را پایان یافته دانسته و برای برقراری امنیت برای همه کشورهای منطقه با اسراییل پیمان صلح می بندند.
کشورهای عرب با اعلام آمادگی برای برقراری مناسبات سیاسی در چارچوب صلح فراگیر، با اسکان دایمی فلسطینیها در کشورهای میزبان که با قوانین آن کشورها مغایرت دارد ، مخالفت می کنند. در این بیانیه از اسراییل خواسته شده است تا با قبول طرح صلح پیشنهادی اعراب، فرصت لازم را برای برقراری صلح و متوقف ساختن خونریزی فراهم آورند.
سران عرب همچنین از جامعه جهانی و همه دولتها و سازمانها خواستند تا از ابتکار صلح آنان حمایت کنند. آنان همچنین از ریاست اتحادیه عرب درخواست کردند که کمیته یی ویژه مرکب از دبیرکل و چند تن از اعضای این اتحادیه تشکیل دهد تا در محافل بین المللی و در راس آنها سازمان ملل، شورای امنیت، دولتهای آمریکا، روسیه، اتحادیه اروپا و کشورهای اسلامی به منظور کسب حمایت از ابتکار عمل پیشنهادی، تماس- های لازم را برقرار کند. سران عرب تاکید کردند تا هنگامیکه اسراییل قطعنامه های سازمان ملل و مقررات کنفرانس مادرید را اجرا نکرده و نیروهایش را از همه سرزمینهای اشغالی اعراب تا مرزهای چهارم ژوئن 1967 بیرون نبرده است ، ضمن پایبندی به قطع مناسبات با اسراییل ، برای فعال کردن دفتر تحریم اسراییل نیز تلاش خواهند کرد. شرکت کنندگان در نشست بیروت ضمن اعلام همبستگی با لبنان برای تکمیل آزاد -سازی سرزمینهای اشغالی این کشور ، آمادگی خود را برای دادن کمکهای مادی برای بازسازی لبنان اعلام داشتند. رهبران عرب ، مقاومت و پایداری مردم لبنان را که منجر به شکست مذبوحانه نیروهای اسراییلی در جنوب این کشور شد مایه افتخار دانسته، خواستار آزادی فوری همه اسیران لبنانی از زندانهای اسراییل شدند و تجاوزهای مکرر اسراییل را به حاکمیت و نقض حریم هوایی، دریایی و زمینی لبنان را محکوم کردند. سران عرب با ستایش از پایداری اعراب ساکن بلندیهای اشغالی جولان ، بر همبستگی خود با سوریه و لبنان در برابر تهدیدهای اسراییل تاکید کردند. آنان پایداری مردم فلسطین و انتفاضه در برابر رژیم اشغالگر را مایه مباهات دانسته و بر حمایت همیشگی از مردم فلسطین در زمینه های مختلف برای دستیابی به حقوق مسلم و عادلانه آنان تاکید کردند. این بیانیه ازموضع عراق در محترم شمردن استقلال ، حاکمیت و امنیت دولت کویت و تضمین تمامیت ارضی این کشور ابراز خرسندی کرده و آنرا اقدامی در جهت جلوگیری از تکرار رویداد 1990 دانسته است. دولتهای عرب همچنین از عراق خواستند که برای روشن شدن هرچه زودتر سرنوشت اسیران کویتی و بازگرداندن اموال آن کشور در چارچوب قطعنامه های بین المللی همکاری کند و در مقابل ، کویت نیز برای روشن شدن سرنوشت ناپدیدشدگان عراقی ، از طریق کمیته صلیب سرخ بین المللی همکاری نماید. سران عرب با از سرگیری مذاکرات میان عراق و سازمان ملل در فضای مثبت و سازنده ابراز خرسندی کرده و خواهان برداشته شدن تحریم عراق و پایان دادن به گرفتاریهای مردم این کشور شدند. آنان با محکوم کردن تروریسم بین الملل از جمله حمله تروریستی 11 سپتامبر در آمریکا، بر لزوم تفاوت قایل شدن میان تروریسم بین المللی و حق مشروع ملتها در پیکار با اشغالگر خارجی و لزوم دستیابی به توافقی بین المللی در چارچوب قوانین سازمان ملل برای ارایه تعریفی از تروریسم بین المللی و راههای مبارزه با آن تاکید کردند. سران عرب همچنین برای داد و ستد فرهنگها و تمدنها که پیام ادیان آسمانی و ارزشهای متعالی انسانی است، اهمیت قایل شده و با اشاره به وجود بلوک- بندیهای اقتصادی در جهان، تسریع در ایجاد منطقه آزاد تجاری میان کشورهای عرب را خواستار شدند. * 1348 */* 195 *
تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۸۱ - ۰۰:۰۱