تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۸۱ - ۰۰:۰۱
# اصفهان ، ایرنا: 5 بهمن 1381 برابر با 25 ژانویه 2003 مدیردفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر ساله سو تغذیه در کودکان، پنج میلیارد و ششصد میلیون دلار زیان پنهان و غیر آشکار به ایران وارد می سازد. " ربابه شیخ الاسلام " روز شنبه در " کارگاه بهبود رشد و تغذیه کودکان " در اصفهان اضافه کرد: هم اکنون به طور میانگین 15 درصد از کودکان کشور دچار سوتغذیه هستند و در مجموع 800 هـزار کودک ایرانی در سنین رشد با کمبود انرژی و مواد پروتئینی و نیز کمبود ریزمغذیها روبرو هستند. این مقام مسوول تصریح کرد: همچنین حدود یازده درصد از کودکان ایرانی با کم وزنی و 9/4 درصد یا مشکل لاغری مواجه هستند که این آمار درمناطق روستایی کشور به حدود دو برابر افزایش پیدا می کند. وی تصریح کرد : حدود 21 درصد از کودکان ساکن در روستاهای کشور با کوتاهی قد مواجه هستند و در بیشتراستانهای کشور، کودکان روستایی دو برابر کودکان شهری از سو تغذیه رنج می برند. شیخ الاسلام اضافه کرد: طبق بررسیهای به عمل آمده،بیشتر کودکان ایرانی از هنگام تولد تا شش ماهگی دارای وزن مناسبی بوده واز این ماه تا سنین دوسالگی با افت رشد مواجه می شوند. مدیر دفتر بهبود تغدیه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد : سو تغذیه علاوه بر تاخیر در رشد جسمی و ذهنی ، بروز مشکلات یادگیری و اختلال در نظام کسب مهارتهای پیچیده ، سبب آسیب پذیری کودکان در مقـابل بیماریها و مرک کودکان می شود. شیخ الاسلام ابتلای کودکان به بیماریهای عفونی ، عدم آگاهیهای تغذیه ای ، فقر مالی و ناامنی غذایی،توجه ناکافی به کمیت و کیفیت غذایی ، پرهیزهای غذای طولانی مدت در هنگام بیماری،توجه ناکافی به دوران نقاهت و رشد جبرانی را از دلایل اصلی بروز سوتغذیه درکودکان کشور دانست. مدیردفتر بهبود تغدیه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی همچنین استفاده بیرویه ، مکرر و نادرست کودکان از خوراکیهای نامطلوب همانند " پفک نمکی " رایکی از معضلات تعذیه ای کودکان عنوان کرد و گفت : تبلیغات این گونه مواد ، امنیت غذایی کودکان به خطر انداخته است. سومین کارگاه کشوری بهبودو رشد تغذیه کودکان باهمکاری مشترک معاونت سلامت صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف ) و وزارت بهداشت ، درمـان و آموزش پزشکی در اصفهان برپا شده است. دراین همایش سه روزه بیش از70نفر از کارشناسان و متخصصان 9 اسـتان کشور با آخرین یافته ها علمی تغذیه کودکان آشنا می شوند. 191