جامعه علمی و فرهنگی ایران، از دکتر "محمود نجم آبادی" تجلیل کرد # تهران، ایرنا: 27 آذر 1378 برابر با 18 دسامبر 1999 جمعی از شخصیت های علمی و فرهنگی کشـور، روز شنبه، در انجمـن آثـار و مفاخـر فرهـنگی ایـران، از مقـام علمی دکـتر " محمود نجم آبادی "، محقـق و پژوهشگر برجسته طب ایران تجلیل کردند.
دکتر سـید " عطاء ا... مهاجرانی "، وزیر فرهنک و ارشـاد اسـلامی در این مراسم گفت : تا پایان دوره، دولت آقای خاتمی هـر ماه یک مراسـم تجـلیل از نخبگان رشته های مختلف در انجمن آثار و مفاخر فرهـنگی ایران برگزار خواهـد شد.
وی پیشنهاد کرد در کنار مراسم تجلیل از دانشمندان، در هر ماه سخنرانی ـهای علمی و فرهنگی با حضور منتقدان در این انجمن برگزار شود.
دکتر محمـد نجم آبادی 96 ساله نیز با نشاط و روحـیه ای قابل تحسـین طـی سخنانی در این مراسم، به تشریح فعالیت های علمـی و فرهـنگی خـود پرداخـت، سخنانی که از سوی حضار به شدت با استقبال روبرو شد.
در این مراسم همچنین دکتر " مهدی محقق "، رئیس هیات مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، دکتر نجم آبادی را پیشـرو در معـرفی تاریـخ علم پزشـکی و پزشکان ایرانی توصیف کرد و افزود : میراثی که قرن ها فرامـوش شـده بود به وسیله دکتر نجم آبادی به جهانیان شناخته شد.
شماری از حضار از جمله دکتر مهاجرانی، دکتر " احمد بیرشک "، "آیت ا...
نورانی " و دکتر مهدی محقق، در این مراسم لوح تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران را به دکتر محمود نجم آبادی اهداء کردند.
دکتر محمود نجم آبادی، در سال 1282 هجری شمسی، در تهران به دنیا آمد، وی از طـرف مـادر نوه آیت ا..." هادی نجـم آبادی " و از طـرف پـدر نوه حـاج محمد مجتهد نجم آبادی " است.
او مدتی در بیمارستان وزیری که از آن به عنوان مکتب نیز استفاده می شد به تحصـیل پرداخت و پس از آن مـدتی در مدرسـه دارالفـنون و بعـد از آن در دارالمعلمین به تحصیل پرداخت و سپس وارد مدرسه طب شد.
دکتر نجم آبادی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه پاریس در رشـته طب، در انستیتو پاستور کار خود را آغاز کرد و از سال 1337 هجری شمسی در دانشـگاه تهران به تدریس پرداخت.
وی را، "پدر تاریخ پزشـکی ایـران" می دانند و تالیف کتاب "تاریخ طب در ایران" و گشودن فصل "رازی شناسی" در تحقیقات تاریخ پزشکی از دسـتاوردهـای دکتر نجم آبادی است.
دکتر نجم آبادی، برای یافتن و معرفی رساله های مختلف " محمدابن زکریای رازی "، کتابخانه ها و مراکز علمی گوشه و کنار جهان را بررسـی کرد و نتیجه تحقیقات او نیز در قالب کتاب و مقاله به مجامع علمی جهان عرضه شد.
وی بیش از 45 کتاب و 500 مقـاله تالیف کرده است و در سال 1341 هـجـری شمسی "، " انجمن تاریخ علوم و طب " را تاسیس کرد.