کنگره بزرگداشت محی الدین عربی و مولاناجلال الدین بلخی دراسپانیابرگزار شد # مادرید، ایرنا: 29 دی 1377 برابر با 19 ژانویه 1999 نخستین کنگره بزرگداشت "محی الدین عربی" و مولانا "جلال الدین حمد بلخی" ، روز سه شنبه، با حضور جمعی از صاحبنظران ، اساتید و پژوهشگران اسپانیایی و ایرانی ، در دانشکده فلسفه دانشگاه کمپلونتسه مادرید، برگزار شد.
در مدت سه روز برپایی این کنگره ، موضوعات هستی شناسی در عرفان ، عشق و معرفت شناسی ، معنی زیبایی در سنت اسلامی، موضع غرب در قبال اسلام ، وحدت وجود و اسلام و عرفان مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
مهندس سید "حسن شفتی" سفیر جمهوری اسلامی ایران، در مراسم افتتاح کنگره گفت: میراث تمدن ها حاصل تفکر اندیشمندانی است، که وسعت اندیشه آنان محدود به مکان و زمان نبوده ، مرزهای اعتباری جغرافیایی را در نوردیده و با نو شدن زمانه و تغییرات شگرف ، همچنان تابناک و راهگشا باقی مانده اند.
سفیر ایران در اسپانیا گفت: استقبال گسترده جهانی از پیشنهاد بسیار مهم آقای سید "محمد خاتمی" ریاست جمهوری اسلامی ایران در زمینه گفت و گو میان تمدن ها و تعیین سال 2001 میلادی ، به عنوان سال تمدن ها، نشانگر نیاز بشر بر حفظ گنجینه های با ارزش میراث تمدن است .
مهندس شفتی یادآور شد : عرفای قاره های آسیا و اروپا، به طور تاریخی نقش بنیانی در تقدیم ارمغان اندیشه های فلسفی و عرفانی به بشریت داشته اند، و این نقش ایجاب می کند که این دو قاره به عنوان دو مهد دیرپای پرورش فلاسفه و عرفا در معرفت بشری بکوشند و افق های تازه ای را به بیشه های اندیشه بگشایند.
وی درادامه سخنان خوداز مولانا جلال الدین محمد مولوی بلخی و محی الدین عربی به عنوان دو حکیم ، فلیسوف و استاد بزرک در قله های ادب و عرفان نام برد و آنان را دو چهره استثنایی و برجسته از میراث تمدن بشری یاد کرد.
در ادامه کار این همایش، در روز سه شنبه ، دکتر "محمد عبد خدایی" سفیر ایران در واتیکان گفت: در فرهنک اسلامی ، علم ، عقل و عرفان هر یک ارزش ویژه خود را دارند و هریک راه ارزنده ای برای دریافت حقیقت می باشند.
وی افزود: علم ، عقل و عرفان نه نتها معاضدتی با یگدیگر ندارند بلکه رهنمود به یک هدف و مقصودمی دهند.
دکتر "مانوئل ناواررو کوردن" رئیس دانشکده فلسفه دانشگاه " کمپلونتسه" مادرید، نیز به عنوان دیگر سخنران این همایش، گفت: برپایی چنین نشست هایی سبب رشد ، توسعه و نزدیکی فرهنک ها میان تمدن های بشری است و در ایجاد ارتباط و تقویت پیوندهای مشترک بسیار موثر می باشد.
در ادامه کار کنگره، قرار است ، استادان و کارشناسانی از دانشگاه های سوربن فرانسه، تهران ، برخی از ایالت های اسپانیا، مسوول انستیتوی مصری مطالعات مادرید و نیز حجت الاسلام سید "محمد خامنه ای" استاد حوزه علمیه در باره حکمت غرب در جستجوی حکمت شرق و اندیشه های مولوی و ابن عربی و موضع غرب در قبال اسلام ، دیدگاه های خود را تشریح نمایند.
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۷۷ - ۰۰:۰۱