منافع بلند مدت آمریکا و تشویق اصلاحات سیاسی در اندونزی # نیویورک - ایرنا 31 تیر 1375 برابر با 21 جولای 1996 روزنامه " نیویورک تایمز " انجام اصلاحات سیاسی اندونزی را ضروری دانست و از دولت واشنگتن خواست برای حفظ منافع بلند مدت آمریکا از جناح های اصلاح طلب در این کشور حمایت کند.
این روزنامه در سر مقاله شنبه با اشاره به سی سال حکومت نظامیان بر این کشور تحت رهبری " سوهارتو" نوشت این سلطه نظامیان حیات سیاسی اندونزی را در نطفه خفه کرده ، موجب اغاز بحث و جدل بر سر اینده این کشور در استانه پایان ششمین و احتمالا اخرین دوره ریاست جمهوری سوهارتو شده است .
نیویورک تایمز افزود: دیکتاتوری بلند مدت در اندونزی باعث افزایش فساد در این کشور شده است ، اندونزی در حال حاضر از هیچ نظام قضایی و حقوقی مستقلی برای حل اختلافات تجاری خود که گاهی اوقات شامل حال شرکت های آمریکایی و خارجی می شود برخوردارنیست .
این روزنامه تشویق تداوم روند مذاکره بر سر اینده اندونزی و نهادهای اتی این کشور را برای مبارزه با فساد جاری بویژه در بخش تجاری ضروری دانست .
به نوشته نیویورک تایمز سفر جاری " وارن کریستوفر" وزیر امور خارجه آمریکا به اندونزی ، بهترین فرصت برای تشریح موضع دولت کلینتون در این زمینه است .
این روزنامه " مگاواتی سوکارنو" دختر سوکارنو رهبر استقلال اندونزی را که از سال 1945 تا 1966 بر این کشور حکومت کرد را تنها رقیب جدی سوهارتو رئیس جمهوری اندونزی معرفی کرد و خواستار حمایت آمریکا از وی به عنوان رهبر یکی از دو جناح مخالف اندونزی شد .
در این سرمقاله با اشاره به اقدامات دولت سوهارتو در دوران جنک سرد از جمله درهم شکستن کمونیست های این کشور در یک تصفیه خونین و نیز اشغال و انضمام اجباری منطقه تیمور شرقی تاکید شده است که دولت کلینتون در پایان دوران جنک سرد، نباید اقدامات سرکوبگرانه دولت اندونزی را به رغم رونق اقتصادی این کشور و تبدیل شدن اندونزی به یک قدرت و قطب مهم اقتصادی در اسیا نادیده بگیرد .
نیویورک تایمز اعمال نفوذ آمریکا بر جریانات سیاسی اندونزی از طریق حمایت از شبکه ای از سازمان های طرفدار آزادی های مدنی در این کشور را امکان پذیر دانست . این روزنامه دلیل این مساله را دومین شریک تجاری اندونزی محسوب شدن آمریکا و بزرگترین سرمایه گذار خارجی در این کشور بودن عنوان کرد .
در این سرمقاله ضمن تایید تلاشهای جاری دولت واشنگتن برای یافتن فرصت های تجاری جدید در اندونزی هشدار داده شده است که هر چند این تلاش ها، منافع زودگذری به همراه دارد ولی منافع بلند مدت آمریکا جز از راه تشویق اصلاحات سیاسی و حمایت از حقوق بشر ، ارتقای استانداردهای کارگری و نیز حفظ محیط زیست تامین نخواهد شد .
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۷۵ - ۰۰:۰۱