نخست وزیر ترکیه : آنکارا درسال های آینده بیش از دو میلیارد دلار از ایران واردات خواهد داشت (قسمت دوم ) # تهران - ایرنا 21 مرداد 1375 برابر با 11 اگوست 1996 " علی خاموشی " رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز در این جلسه ضمن خیرمقدم به نخست وزیر ترکیه گفت : ما به خصوص از این که آقای "اربکان" در موقع حساس کنونی سفر به ایران را برگزیده است و با وجود فشارهای آمریکا به ایران تشریف آورده تا یک رشته قرادادهای همکاری و سرمایه گذاری مشترک امضا شود ، خرسندیم .
وی تاکید کرد: با این اقدام به موقع ، ما ترکیه را پیشاهنک مخالفت با تصمیم های ناروا و تجاوز کارانه قدرت های بزرک به حساب می آوریم .
"خاموشی " تاکید کرد: احداث خط لوله گاز ایران به ترکیه و قرارداد فروش 22 ساله گاز با آن کشور در حجم 20 میلیارد دلار نه فقط از نظر رقم دارای اهمیت جهانی است بلکه مهمتر از آن نشانه اعتمادی است که طرفین به ثبات سیاسی و اقتصادی یکدیگر دارند .
رییس اتاق بازرگانی ایران افزود : ما انتظار داریم در دیگر زمینه ها نیز روابط اقتصادی ما به سوی سرمایه گذاری مشترک و حتی بازاریابی مشترک برای فراورده های دو کشور تغییر جهت دهد.
وی افزود: ترکیه در سال های اخیر در تجارت خارجی ایران به صورت یک شریک مهم درآمده است و برای مثال در سال گذشته حجم تجارت ما با ترکیه به حدود یک میلیارد دلار رسید و با این همه باید اعتراف کنیم که قیمت های کالاهای ساخت ترکیه بالاتر از قیمت های جهانی است .
" خاموشی " گفت : اگر در مقطعی ، به علت ضرورت تامین فوری نیازهای زمان جنک ما ناچار بودیم از ترکیه به هر قیمتی کالا وارد کنیم ، اینک باید قیمت های ما رقابتی باشد زیرا که اینک با بازار آزاد جهانی و پیشنهادهای بین المللی روبرو هستیم .
وی با اشاره به تعقیب سیاست تدریجی نفت زدایی از صادرات ایران گفت : ما در نظر داریم در آینده با عرضه کالاهایی با ارزش افزوده بیشتر در بازار های جهانی حضور یابیم و خوشبختانه طرح های زیربنایی و تولیدی بزرگی که در برنامه اول توسعه اجرا شد اینک به تدریج در حال به ثمر رسیدن است به طوری که تقریبا هرماه یک گروه از طرح های مولد بهره برداری می شود .
" خاموشی " تاکید کرد: سعی ما بر این است که به صورت صادر کننده کالا های صنعتی با ارزش افزوده در بازارها حضور فعالی داشته باشیم .
وی از این که ترکیه با دور اندیشی از هم اکنون اقدام به همکاری مشترک در زمینه نفت و گاز با ایران کرده استقبال کرد و گفت : در چنین سرمایه گذاری ها و همکاری دو جانبه ای ، مساله صدور نفت و گاز به فرع بر همکاری های فنی و سرمایه گذاری های مشترک قرار می گیرد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به مشابهت های بسیار بین ساختار اقتصادی ایران و ترکیه گفت: تا چندی پیش رسم براین بود که این مشابهت ها به عنوان عوامل بازدارنده همکاری های اقتصادی محسوب می شد اما امروز که بازارها به وسعت همه جهان درآمده است این گونه مشابهت ها می تواند با یکدیگر جمع شده و به صورت قدرتی قوی به نفع طرفین عمل کند.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه جانبه و فشرده ایران و ترکیه اقتصاد دو کشور به یکدیگر گره بخورد .
خاموشی افزود: برای این منظور تشکیل اتاق مشترک در دو کشور و نیز ایجاد گروه های برای یافتن امکانات عملی بسیار اساسی است .
.....
ادامه دارد