روزنامه نگاران هندی کاخ برتری آمریکا در حال فرو ریختن است 000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 دهلی نو - ایرنا 10 آبان 1375 برابر با 31 اکتبر 1996 روزنامه نگاران هندی می گویند پس از جنک خلیج فارس ستاره امپراتوری آمریکا پیوسته در حال افول است.
آنها مخالفت جهانیان با آمریکا را در اقدامات یک جانبه علیه ایران و لیبی ، محکومیت حملات اخیر آمریکا به عراق توسط بسیاری از کشورها وناکامی سیاست واشنگتن در افغانستان را نشانه های افول این امپراتوری می دانند.
مخالفت هند با تمدید پیمان منع گسترش سلاح هسته ای برای مدت نامعلوم ، خودداری دهلی نو از امضای پیمان منع آزمایش اتمی ، هشدار چین به آمریکا برای خودداری از ماجراجویی نظامی هنگام بحران تایوان ، تسلیم نشدن ایران و لیبی به فشارهای آمریکا ، تصمیم مردم عراق برای تحمل رنج و عذاب بجای سلطه آمریکا و مخالفت تزلزل ناپذیر کوبا با تحریم های آمریکامثالهای دیگری هستند که روزنامه نگاران هندی برای اثبات ادعای خود می آورند.
"نیکیل چاکراوارتی " سردبیر هفته نامه سیاسی " مین استریم " می گوید اگر بگوییم که کاخ برتری آمریکا در حال فروریختن است ، مبالغه نکرده ایم.
و این موارد ظاهرا پراکنده در واقع مقدمه ای برای سقوط امپراتوری این کشور است.
چاکراوارتی می گوید در جهان یک قطبی امروز ، اروپا متحد سیاسی آمریکا ولی دشمن اقتصادی آنکشوراست .
اروپا در واقع می خواهد از غیبت آمریکا در ایران بنفع خود بهره برداری اقتصادی کند . از همین رو ، تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران را به شکل غیر منتظره ای محکوم کرد.
"بابانی سن گوپتا" یک روزنامه نگار برجسته و از تحلیل گران مسایل بین المللی این موضوع را بیشتر توضیح داده و می گوید اگر به دقت مشاهده کنیم ، سلطه آمریکا در جهان نسبت به گذشته بصورت چشمگیری کاهش یافته است.بررسی هریک از اقدامات یک جانبه آمریکا در گذشته نزدیک نشان می دهد که اکثر کشورهاحتی متحدین آمریکابا این اقدامات موافق نیستند.
"گوپتا " علت تزلزل امپریالیزم آمریکا را تغییر وضعیت جهان وناتوانی این کشور در وفق دادن خود با شرایط جدید می داند.
وی می گوید اگر ملاحظات بازرگانی در نظر نبود ، آمریکا بخاطر عدم امضای پیمان منع آزمایش اتمی توسط هند علیه آن کشور دست به اقدام جدی می زداما همین ملاحظات ، آمریکا را در گرو سرمایه گذاریهای شرکتهای آمریکایی در هند قرارداده است.
گوپتا می گوید آمریکا قادر نیست نقشه های سلطه جویانه خود را از راه های اقتصادی و نظامی عملی کند .
تسلیم شدن آمریکا به هشدار چین و خودداری از کمک به تایوان ، توانایی واشنگتن برای درگیر شدن در جنگی در خارج از مرزهای خود را به زیر سوال برده است.
علاوه بر این متحدین آمریکا که واشنگتن همیشه برآنها اتکا داشته ، دیگر حاضر به شرکت در یک جنک بین المللی نیستند. حمایت متحدین آمریکا از حملات اخیر به عراق تنها لفظی و ظاهری بود.
" ک .وی .اس. راماسارما " سردبیر روزنامه انگلیسی زبان " نشنال هرالد " موارد تسلیم شدن آمریکا به خواست های قدرت های کوچکتر جهان را نشانه تضعیف آمریکا بعنوان یک ابرقدرت می داند.
وی می گوید در آسیای مرکزی که در حال حاضر از مناطق مهم در استراتژی ژئو- پولتیک و اقتصادی آمریکا است ، ایران دست برتر دارد.
عدم پذیرش رژیم طالبان توسط کشورهای جهان در افغانستان شکست بزرک دیگری برای آمریکااست.
زیرا هدف آمریکا از بقدرت رساندن این گروه در افغانستان جلوگیری از نفوذ ایران در آسیای مرکزی می باشد.
راماسارما می گوید تناقض در سیاست خارجی آمریکا به اعتبار این کشور به شدت لطمه زده است .
آمریکا نمی تواند همیشه جهانیان را گول بزند و ازیک سو با مطرح کردن تهدید بنیادگرایی اسلامی تلاش می کند تحت این نام کشورها را با خود متحد کند ولی از سوی دیگر راه را برای به قدرت رساندن بنیاد گراترین رژیم اسلامی ، در افغانستان هموار می سازد.
"ام .ان دار" سردبیر سیاسی روزنامه انگلیسی زبان "هندوستان تایمز" نیزمی گویدعدم موفقیت طالبان در تحکیم قدرت خود در کابل شانس آمریکابرای راه یافتن به آسیای مرکزی و اتصال کشورهای این منظقه به کشورهای خارجی از راه دیگری غیر از ایران را تضعیف کرده است .
اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد، سیاست آمریکا برای مهار کردن روسیه و ایران در آسیای مرکزی و دسترسی مستقیم آن کشور به مرزهای چین ، باشکست مواجه خواهد شد.
"دار" می گوید به اعتقاد من ، در آینده ما شاهد شرکت 32 کشور درجنک ، به حمایت از آمریکا نخواهیم بود.
در واقع روزنامه نگاران هندی در این باره اتفاق نظر دارند که اگر عراق با اشغال کویت مرتکب اشتباه نمی شد و به اقتصاد بسیاری از قدرتهای منطقه ای و خارجی صدمه نمی زد، سلطه آمریکا هم زمان با شوروی سقوط می کرد.
* 40 *
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۷۵ - ۰۰:۰۱