چهارمین سالگرد اثبات حقانیت ایران در جنک تحمیل شده از سوی عراق # سازمان ملل - ایرنا 18/9/74 برابر 9 دسامبر 1995 روز شنبه چهارمین سالگرد اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران در جنک تحمیل شده از سوی عراق توسط یکی از مهمترین ارگانهای بین المللی جهان است .
چهار سال پیش در چنین روزی " خاویر پرز دکوئیار" دبیر کل وقت سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت بر اساس بند ششم قطعنامه 598 رژیم بغداد را رسما مسئول اغاز جنک علیه ایران معرفی کرد.
وی به صراحت گفت عراق در 22 سپتامبر 1980 ( 31 شهریور 1359 ) به خاک جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرد دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که بر اساس منشور سازمان ملل متحد ، اصول و قوانین شناخته شده بین المللی و اصول اخلاقی بین المللی تجاوز عراق قابل توجیه نیست و متضمن مسوولیت متخاصم است .
دکوئیار در ان زمان در اجرای درخواست شورای امنیت سازمان ملل برای معرفی " مسئول جنک عراق و ایران " قول داد که تا پایان دوره ماموریت خود این مهم را انجام خواهد داد. وی بر این اساس در اخرین ماههای تصدیش به عنوان دبیرکل سازمان ملل در تاریخ 23 مرداد 1370 از دو کشور ایران و عراق خواست تا با ارائه گزارشهای جامع نقطه نظرهای خود را درباره چگونگی شروع جنک تسلیم وی کنند.
دبیرکل سازمان ملل در پی تقدیم گزارشهای دو کشور درباره اغازگر جنک و تحقیقات کارشناسان مستقل در گزارشی به شورای امنیت دلایل عراق را برای شروع جنک غیر قابل قبول دانسته و تاکید کرد " این واقعیت روشن است که توضیحات عراق برای جامعه بین المللی قابل قبول و کافی نیست .
نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز ( جمعه ) در گفتگویی با خبرنگار ایرنا در این زمینه گفت در شرایطی که در جریان جنک تحمیلی اکثر کشورها از دولت بغداد حمایت می کردند معرفی عراق به عنوان متجاوز یک پیروزی سیاسی بزرک برای جمهوری اسلامی ایران بود.
کمال خرازی تاکید کرد این پیروزی در شرایطی نصیب جمهوری اسلامی ایران شد که همواره معیارهای دوگانه بر سازمان حاکم بوده است .
بگفته وی همانگونه که در صحنه عمل دیده شد این پیروزی سیاسی تنها با پشتوانه ایثار و فداکاری رزمندگان اسلام و مقاومت مردم قهرمان و شهیدپرور ایران که توانستند در میدان نبرد دشمن را از خاک جمهوری اسلامی ایران بیرون کنند دست یافتنی بود.
خرازی اضافه کرد با انتشار گزارش دکوئیار در اذر 74 مظلومیت جمهوری اسلامی ایران که ما از زمان تحمیل جنک در 31 شهریور 1359 درصدد اثبات ان بودیم توسط یک ارگان مهم بین المللی تائید و متجاوز بودن عراق برای افکار عمومی جهان روشن شد." وی تاکید کرد همانطور که دکوئیار در گزارش خود اعلام کرد اگر قطعنامه 598 به موقع به مورد اجرا گذارده می شد تجاوز دومی در منطقه خلیج فارس اتفاق نمی افتاد و عراق چند سال بعد به کویت حمله نظامی نمی کرد.
نماینده دائم ایران در مورد شرایط کنونی حاکم بر اجرای قطعنامه 598 شورای امنیت گفت هنوز بندهایی از قطعنامه از جمله ازادی کامل اسرا تدوین ترتیبات امنیتی در منطقه و تعهداتی که بر اساس مقررات و عرف بین المللی به عهده متجاوز است به مورد اجرا گذارده نشده است .
وی ابراز امیدواری کرد پطروس غالی دبیرکل کنونی سازمان ملل اقدامهای لازم را در جهت اجرای بندهای باقیمانده و بسته شدن این پرونده انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۷۴ - ۰۰:۰۱