نگاهی به دلایل کم توجهی روستاییان به تسهیلات نوسازی مسکن ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/02/09 اجتماعی.تهران.بنیاد مسکن تهران - طرحهای نوسازی مسکن روستاییان از سال 84 در کشور به اجرا درآمد اما درصد کمی از مردم استان تهران از این طرح استقبال کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اغلب خانه های روستایی در استان تهران فرسوده هستند و از استحکام لازم برخوردار نیستند.
طبق آخرین آمار، استان تهران (با احتساب استان البرز) دارای 718 روستا است که 260 هزار خانوار روستایی در آن ساکن هستند اما از سال 84 تاکنون تنها 23 هزار فقره وام برای نوسازی مسکن از سوی روستائیان دریافت شده که نشان از کم توجهی و کم استقبالی مردم روستاهای استان تهران از این تسهیلات دارد.
داشتن ضامن معتبر کارمند، مقررات دست و پاگیر اداری و همچنین نبود اطلاعات کافی در زمینه شرایط دریافت تسهیلات بهسازی و نوسازی روستایی از جمله دلایل استقبال نکردن روستاییان از این تسهیلات عنوان شده است.
خبرنگار ایرنا در این زمینه در گفت وگو با تعدادی از روستاییان استان تهران جزئیات بیشتری از دلایل آنها برای دریافت نکردن تسهیلات جویا شده است یک شهروند لواسانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: برای دریافت وام به بنیاد مسکن مراجعه و تمام مراحل را به پایان رساندم اما هنگام مراجعه به بانک با مشکل پیدا کردن ضامن روبرو شدم.
وی افزود: تعداد افرادی که در روستا دارای شغل اداری باشند، کم است از این رو به سختی می توان ضامن کارمند پیدا کرد.
این روستایی تلاشگر با بیان اینکه منزل مسکونی وی بسیار فرسوده است و نیاز به دریافت وام دارد، اظهار داشت: با مشکلاتی که بانک ایجاد می کند از دریافت وام منصرف شدم.
شهروند دیگری از بخش رودبارقصران نیز گفت: ناآشنایی کارمندان ادارات بنیاد مسکن با نحوه و شیوه پرداخت تسهیلات از جمله مشکلات پیش روی متقاضیان دریافت وام است.
این شهروند، همچنین مبلغ 10 میلیون تومان تسهیلات نوسازی و بهسازی منازل برای روستاها و 20 میلیون تومان برای شهرها را غیرمنصفانه دانست و گفت: هزینه حمل مصالح و نوسازی و مقاوم سازی منازل در روستاها بیشتر است و این مبلغ برای نوسازی کافی نیست.
رضا بیات از شهرستان ورامین نیز با بیان اینکه منزلش در خارج از بافت شهری قرار دارد، گفت: با اجرای طرح هادی روستایی بسیاری از منازل در خارج از بافت هستند و امکان دریافت وام و نوسازی منازل را ندارند.
وی افزود: بانک ها نیز در ارایه تسهیلات شرایطی از جمله داشتن ضامن معتبر را درنظر گرفته اند که فراهم کردن این شرط بسیار سخت است.
بیات اظهار داشت: بانک باید مطابق داشته های متقاضیان از آنها ضامن بخواهد نه اینکه ضامنی را در نظر بگیرند که پیدا کردن آن برای یک روستایی غیرممکن است.
در این خصوص ابوالفضل زارعی رییس شورای بخش لواسانات نیز به خبرنگار ایرنا گفت: روستاییان برای دریافت وام بهسازی و نوسازی با مشکلات زیادی روبرو هستند که کارشکنی بانک ها یکی از آنها است.
وی طرح هادی روستایی، دریافت سند مالکیت قطعی و اجرای طرح هادی روستایی را از دیگر مشکلات دریافت تسهیلات یاد شده بیان کرد.
زارعی گفت: بسیاری از مشکلات از جمله دریافت سند با افزایش اختیار دهیاران قابل حل می باشد.
وی یادآور شد: مردم روستا برای نوسازی و بهسازی منازل خود باید این تسهیلات را دریافت کنند و با پیگیری از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مشکلات این حوزه برطرف می شود اما بانک ها شرط داشتن ضامن را به گونه ای دیگر اجرا کنند تا روستاییان علاوه بر دریافت وام، در زمان مقرر قسطها را پرداخت کنند.
علی ملکی مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران نیز با تایید استقبال نکردن از وام های نوسازی و بهسازی از سوی روستاییان استان تهران گفت: اواخر سال گذشته از سوی یک بانک در ارایه تسهیلات برای مردم مشکلاتی ایجاد شده بود که با رایزنی های انجام شده این مشکل تا حدودی برطرف و قرار شد تسهیلات را به موقع پرداخت کند.
وی افزود: بانکها باید به گونه ای عمل کنند که تعداد بیشتری از مردم روستا بتوانند از تسهیلات نوسازی و بهسازی مسکن روستایی استفاده کنند.
ملکی اظهار داشت: تاکنون تنها حدود10 درصد از روستاییان استان تهران از تسهیلات نوسازی و بهسازی استفاده کرده اند که این تعداد برای استان آمار بسیار کمی است.
بر پایه این گزارش، تسهیلات قرض الحسنه مسکن برای تعمیر و مرمت و بهسازی مسکن روستایی و احداث حمام در اماکن روستایی با معرفی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به متقاضیان واجد شرایط پرداخت می شود.
کمک به متقاضیان روستایی برای تعمیر و مرمت و نگهداری بهینه اماکن روستایی از اهداف اعطای این تسهیلات است.
حداکثر مبلغ قرض الحسنه برای منازل روستایی 100 میلیون ریال و برای مناطق شهری 200 میلیون ریال است. همچنین حداکثر مدت باز پرداخت این تسهیلات چهار ساله به صورت اقساط سالانه، شش ماهه، سه ماهه و ماهانه با در نظر گرفتن توان مالی متقاضی و نرخ کارمزد چهار درصد است.
تهرام/7244/ /1556/ شماره 010 ساعت 12:00 تمام
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱