استفاده از میان وعده غذایی مناسب موجب رشد فکری و جسمی کودکان می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/04/18 اجتماعی.بهداشت.سلامت تهران- سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: استفاده از یک میان وعده با ارزش غذایی مناسب نظیر شیر، میوه و خرما در برنامه غذایی کودک، موجب رشد جسمی و مغزی وی می شود.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، زهرا عبداللهی افزود: به دلیل شکل گیری عادات غذایی در سنین پایین، از همین زمان باید مواد غذایی سالم را در اختیار کودک قرار داد و به تامین مواد مغذی مورد نیاز او در وعده های اصلی و میان وعده های غذایی توجه کرد.
وی ادامه داد: مصرف تنقلات کم ارزش به عنوان میان وعده، موجب کاهش دریافت مواد مغذی لازم از جمله پروتئین، ویتامین و املاح می شود و زمینه را برای تاخیر رشد کودک فراهم می کند.
عبدالهی اضافه کرد: مصرف تنقلات تجاری کم ارزش به دلیل زیادی نمک، چربی و شکر موجب بیماری های قلبی و عروقی، پرفشاری خون، پوکی استخوان و افزایش کلسترول خون در دوران بزرگسالی می شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: این گونه تنقلات دارای افزودنی های رنگی، نگهدارنده ها و طعم دهنده های مصنوعی هستند که مصرف بی رویه آنها موجب پرتحرکی کودکان می شود.
عبداللهی درباره جایگاه و اهمیت میان وعده های غذایی در برنامه غذایی کودکان، افزود: از آنجا که معده کودک کوچک ولی نیاز او به انرژی زیاد است ، با خوردن سه وعده اصلی غذا، نیازهای تغذیه ای او تامین نمی شود و میان وعده تنها سهم کوچکی در تامین نیازهای غذایی کودک دارد و نمی تواند جایگزین وعده غذای اصلی شود.
به گفته وی، کودکان باید در هر روز حداقل 5 وعده غذا شامل سه وعده اصلی و دو میان وعده مصرف کنند.
وی تاکید کرد: میان وعده هایی نظیر شکلات، آب نبات، شیرینی و چیپس فقط حاوی انرژی هستند و ارزش غذایی دیگری ندارند؟ بنابراین از دادن آنها به کودک باید خودداری کرد زیرا سبب اضافه وزن و چاقی می شوند.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: میان وعده می تواند عادات غذایی درست یا نادرست را در کودک ایجاد کند و انتخاب میان وعده مناسب مانند انوع خشکبار و مغزها همراه با میوه ها موجب افزایش آهن دریافتی کودک می شود.
اجتمام 9105/** شماره 034 ساعت 13:27 تمام