باید محیطی عاطفی برای سالمندان فراهم کنیم .........................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/07/1390 اجتماعی.دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی.سالمند.یزد یزد- یک روانپزشک در یزد گفت: باید برای سالمندان محیط حمایت کننده و عاطفی فراهم کنیم تا فرد سالمند احساس بی پناهی، تنهایی و انزوا نکند.
به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد امیررضا چمنی بمناسبت روز جهانی سالمندان "9 مهرماه" افزود:این امر مهم لازم است فرزندان و فامیل سالمند ارتباط نزدیک تری با فرد سالخورده داشته باشند.
وی اظهار داشت: سالمند به افراد سن بالای 65 سال تعریف می شود که با توجه به ارتقاء سطح بهداشت و تغذیه افزایش امید به زندگی ، میزان رشد جمعیت سالمندی رو به افزایش است.
چمنی خاطر نشان کرد: یک سری عوامل خطر ساز همانند، بروز بیماریهای مزمن چون فشارخون، دیابت، بیماری کلیوی، بیماریهای تنفسی، گوارشی، قلبی - عروقی، سکته های قلبی و مغزی و بدخیمی ها در فرد مسن شیوع بیشتری دارد.
وی با اشاره به موضوع بیکاری و بازنشستگی در دوران سالمندی گفت: این مهم در فرد سالمند با پیرشدن و مشکلات اقتصادی افزایش می یابد و علاوه بر علت تنهایی و کاهش ارتباطات اجتماعی فرد منزوی شده و احساس کارآیی و شایستگی کمتری خواهد داشت و در نهایت اعتماد به نفس وی کاهش می یابد.
این روانپزشک افزود: وجود معلولیت و یا اختلال در اعضای حسی مثل بینایی شنوایی، حرکتی می تواند از نظر روحی شخص سالمند را در معرض اسیب قرار دهد.
وی یادآورشد: موضوع دیگری در دوران سالمندی از دست دادن نزدیکان و فامیل فرد می باشد چون در این دوران فرد سالمند از توانمندی پایین تری برخوردار است این گونه استرس ها تاثیر بیشتری بر سلامت ر وان سالمند می گذارد.
چمنی اضافه کرد: از دست دادن همسر در سنین بالا می تواند شوک روانی شدید بر سالمند وارد کند و در نهایت احساس بی پناهی و تنهایی را در فرد ایجاد می کند.
وی تصریح کرد:مشکلات اقتصادی و مالی نیز در این دوران فرد سالمندرا در معرض استرس قرار می دهد و در نهایت تمام موارد فوق باعث می شود شیوع بیماری روحی و روانی در سالمندان 25 درصد برآورد شود که کمی بالاتر از کل جمعیت است.
چمنی با بیان اینکه افراد سالمند در معرض انواع بیماری های روحی، مثل؛ افسردگی، اضطراب، اختلالات خواب و بیماری آلزایمر قرار می گیرند گفت: این مهم به علت مصرف دارو در سنین بالا می تواند باعث عوارض و مشکلات چون خواب آلودگی، تاری دید، افت فشار و اختلال ادرای در کارکرد سیستم های ارگانهای مختلف بدن ایجاد می کند. بنابراین به لحاظ حساسیت سنی در افراد سالمند مراقبت های جسمس وروحی و اجتماعی باید صورت گیرد تا سلامت جسمی - روانی در فرد سالخورده در معرض آسیب قرار نگیرد.
وی ضمن اشاره به توصیه بهداشتی جهت افزایش سلامت روان در افراد سالمند تصریح کرد: در مرحله اول باید به فرد سالمند کمک شود تا افت توانایی و عملکرد خود را در این سنین بپذیرد.
چمنی افزود:یادآوری خاطرات شیرین دوران گدشته از دیگر اقداماتی است که می توان در این خصوص بهره برد که این امر با مرور خاطرات، دیدن عکس، فیلم و آلبوم های قدیمی امکان پذیر است.ک/1 7546/1968
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱