تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
بی خوابی مشکل شایع دوران سالمندی است ....................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 1390/07/09 اجتماعی.پزشکی.سالمندان.خواب مشهد- کارشناس برنامه سلامت سالمندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بی خوابی یکی از مشکلات شایع در دوران سالمندی است.
دکتر محجوبه کیخا روز شنبه همزمان با روز جهانی سالمند در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بی خوابی یا محرومیت از خواب تبعات گوناگونی از جمله اختلال در اشتها، خستگی، کاهش توانایی انجام کارهایی که به هماهنگی عضلانی نیاز دارند مانند رانندگی و کارهای منزل، سقوط، تحریک پذیری، اختلال در تمرکز و قضاوت را در پی دارد.
وی گفت: خواب کافی و راحت یکی از پایه های اصلی سلامتی است چرا که در طول خواب بدن استراحت می کند، انرژی از دست رفته به دست می آید و بار دیگر برای فعالیت جسمی و فکری آماده می شود.
وی افزود: با ورود به دوره سالمندی، تغییراتی در وضعیت خواب ایجاد می شود و با افزایش سن، خواب شبانه کاهش، سبک تر و نامنظم تر می شود بنابراین نباید انتظار داشت که سالمند مانند دوران جوانی بخوابد.
دکتر کیخا اظهارداشت: بسیاری تصور می کنند که هشت ساعت خواب برای حفظ سلامتی لازم است در حالی که این مقدار الزامی نیست و اگر بعد از بیدار شدن فرد از خواب، احساس نشاط، سرحالی و انرژی در او وجود دارد، نشان دهنده این است که خواب او کافی بوده است. کارشناس برنامه سلامت سالمندان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به راهکار هایی برای جلوگیری از اختلال خواب سالمندان، گفت: ورزش کردن منظم به طور روزانه مانند پیاده روی، اجتناب از خواب روزانه، گرفتن دوش آب گرم قبل از خواب، خوردن غذای سبک به عنوان شام، مصرف کمتر مایعات در شب و پرهیز از مصرف چای یا قهوه پس از شام، استفاده از تکنیک های آرام سازی در شروع خواب به ویژه در سالمندان مبتلا به اضطراب از جمله راهکارهای مقابله با اختلال خواب در سالمندان است.
وی با بیان اینکه بدون تجویز پزشک نباید از داروهای خواب آور استفاده کرد، افزود: مصرف خودسرانه دارو می تواند خطرناک باشد و همچنین آثار نامطلوبی نظیر افت وضعیت فشارخون، سقوط و بدنبال آن احتمال شکستگی، ضعف تنفسی، بروز حالت گیجی و اختلال در جهت یابی را افزایش می دهد.
اول اکتبر مصادف با نهم مهر ماه روز جهانی سالمندان نامگذاری شده است./3 7487 /664