شهید مهدی زین الدین، انسانی وارسته از دیار اخلاق و مردانگی ..........................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/07/1390 اجتماعی.بنیاد شهید.شهدا تهران - شیهد "مهدی زین الدین "، شخصیتی پرورش یافته در مکتب انسان ساز اسلام بود و بیشتر افراد شیفته اخلاق، رفتار، مدیریت و فرماندهی او بودند و او را یک برادر بزرگتر و معلم اخلاق می‌دانستند.
به گزارش ایرنا، "مهدی زین الدین" در سال 1338 هجری شمسی در کانون گرم خانواده‌ای مذهبی، متدین و از پیروان مکتب سرخ تشیع در تهران دیده به جهان گشود.
مادرش که بانویی مانوس با قرآن و آشنا با دین و مذهب بود برای تربیت فرزندش کوشش فراوانی کرد. نبوغ و استعداد مهدی باعث شد که او در اوان کودکی قرآن را بدون معلم و استاد یاد بگیرد و بر قرائت مستمر آن تلاش کند. پس از ورود به دبستان در اوقات بیکاری به پدرش که کتابفروشی داشت، کمک می‌کرد و به عنوان یک فرزند، پدر و مادر را در امور زندگی یاری می‌داد. **فعالیت های سیاسی – مذهبی شهید زین الدین در دوران تحصیلات متوسطه‌اش به لحاظ زمینه‌هایی که داشت با مسایل سیاسی و مذهبی آشنا و در این مدت با شهید محراب آیت‌الله مدنی (ره) مانوس بود. او روح تشنه خود را با نصایح ارزنده و هدایتگر آن شهید بزرگوار سیراب می کرد.
در مسیر مبارزات سیاسی علیه رژیم پهلوی، پدر شهیدان – مهدی و مجید زین‌الدین – برای بار دوم از خرم‌آباد به سقز تبعید شد. این امر باعث شد تا مهدی که خود در مبارزات نقش فعالی داشت دوری پدر را تحمل کند و سهم پدر را نیز در مبارزات خرم‌آباد بردوش کشد. در ادامه مبارزات سیاسی دوران دبیرستان، کینه عمیقی نسبت به رژیم پهلوی پیدا کرد و زمانی که حزب رستاخیز شروع به عضوگیری اجباری می‌ کرد شهید زین‌الدین به عضویت این حزب در نیامد و با سوابقی که از او داشتند از دبیرستان اخراجش کردند. مهدی به ناچار برای ادامه تحصیل، با تغییر رشته از ریاضی به طبیعی موفق به اخذ دیپلم شد و در کنکور سال 1356 شرکت کرد و با موفقیت، توانست رتبه چهارم را در بین پذیرفته‌شدگان دانشگاه شیراز بدست آورد. این امر مصادف با تبعید پدرش به جرم حمایت از امام خمینی(ره) از خرم‌آباد به سقز و موجب انصراف از ادامه تحصیل و ورود جدی‌تر ایشان در سنگر مبارزه پدرش شد. **شهید زین الدین پس از پیروزی انقلاب اسلامی وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی جزو اولین افرادی بود که جذب جهادسازندگی شد و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قم، برای انجام وظیفه شرعی و اجتماعی خود و حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب، به این نهاد پیوست. ابتدا در قسمت پذیرش و پس از آن به عنوان مسوول واحد اطلاعات سپاه قم انجام وظیفه کرد. شهید زین‌الدین در زمان مسوولیت خود در واحد اطلاعات که همزمان با غائله خلق مسلمان و توطئه‌های پیچیده ضدانقلاب در شهر قم بود با ابراز نقش فعال خود و با برخورداری از بینش عمیق سیاسی، در خنثی کردن حرکت های انحرافی و ضدانقلابی گروهک های آمریکایی نقش به سزایی داشت. **شهید و دفاع مقدس با آغاز تهاجم دشمن بعثی به مرزهای میهن اسلامی، شهید زین‌الدین بی‌درنگ پس از گذراندن آموزش کوتاه مدت نظامی، به همراه یک گروه صدنفره خود را به جبهه رساند و به نبرد بی‌امان علیه کفار بعثی پرداخت. او پس از مدتی مسوول شناسایی یگان های رزمی شد.
پس از آن نیز مسوول اطلاعات عملیات سپاه دزفول و سوسنگرد شد. در این مسوولیت ها با شجاعت، ایمان و قوت قلب، ‌تا عمق مواضع دشمن نفوذ می‌کرد و با شناسایی دقیق و هدایت رزمندگان اسلام، ضربات کوبنده‌ای بر پیکر لشکریان صدام وارد می‌آورد. شهید زین‌الدین در عملیات بیت‌المقدس مسوولیت اطلاعات عملیات قرارگاه نصر را برعهده داشت و بخاطر لیاقت، ایمان، خلوص، استعداد رزمی و شجاعت فراوان، در عملیات رمضان به عنوان فرمانده تیپ علی‌بن ابیطالب(ع) که بعدها به لشکر تبدیل شد انتخاب شد. در عملیات رمضان، تیپ علی‌بن ابیطالب(ع) جزو یگان های مانوری و خط ‌شکن بود و به حول و قوه الهی و با قدرت فرماندهی و هدایت ایشان – در بکارگیری صحیح نیروها و موفقیت آن یگان در این عملیات – بعدها این تیپ، به لشکر تبدیل شد. لشکر علی‌بن ابیطالب(ع) در همه صحنه‌های نبرد سپاهیان اسلام مانند عملیات محرم، والفجرمقدماتی، والفجر3 و والفجر4، خط شکن و به عنوان یکی از یگان های همیشه موفق، نقش حساس و تعیین کننده‌ای را برعهده داشت.
**ویژگی های اخلاقی از خصوصیات بارز او شجاعت و شهامت بود. خط شکنی شب های عملیات و جنگیدن با دشمن در روز و مقاومت در برابر سخت‌ترین پاتک ها به خاطر این روحیه بود. روحیه‌ای که اساس و بنیان آن بر ایمان و اعتقاد به خدا استوار بود. مجاهدت دائمی او برای خدا بود و هیچگاه اثر خستگی روحی در وجودش دیده نمی‌شد. شهید زین‌الدین در کنار تلاش بی‌وقفه‌اش، از مستحبات غافل نبود. اعتقاد داشت که جبهه‌های نبرد، مکانی مقدس است و انسان دراین مکان، به خدا تقرب پیدا می‌کند. وی همواره در مسوولیت و جایگاهی که قرار داشت نهایت دقت خود را به کار می‌برد تا اسراف و تبذیر نشود. بارها می‌گفت: در مقابل بیت‌المال مسوول هستیم. ** چگونگی شهادت شهید زین الدین در آبان سال 1363، شهید زین‌الدین به همراه برادرش مجید که مسوول اطلاعات و عملیات تیپ 2 لشکر علی‌بن ابیطالب(ع) بود، برای شناسایی منطقه عملیاتی از باختران به سمت سردشت حرکت می‌کنند. در آنجا به برادران می‌گوید: من چند ساعت پیش خواب دیدم که خودم و برادرم شهید شدیم! موقعی که عازم منطقه می‌شوند، راننده‌شان را پیاده کرده و می‌گویند: خودمان می‌رویم. حتی در مقابل درخواست یکی از برادران، مبنی بر همراه شدن با آنها، برادر مهدی به او می‌گوید: تو اگر شهید بشوی، جواب عمویت را نمی‌توانیم بدهیم، اما ما دو برادر اگر شهید بشویم جواب پدرمان را می‌توانیم بدهیم. فرمانده محبوب بسیجی ها، سرانجام پس از سالیان طولانی دفاع در جبهه‌ها و شرکت در عملیات و صحنه‌های افتخارآفرین، در درگیری با ضدانقلاب شربت شهادت نوشید و روح بلندش از این جسم خاکی به پرواز درآمد تا در نزد پروردگارش ماوا گزیند.
اجتمام**9134 **1569**