اندازه گیری باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی ضروری است .......................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 27/07/1390 اقتصاد.سموم.کشاورزی.محصول معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان خواستار اختصاص اعتبارات لازم جهت راه اندازی دستگاه های سنجش و اندازه گیری باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی در استان شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مهندس کمال الدین رشادت در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در سنندج افزود: برای تولید محصول سالم و عرضه آن به مردم ضروری است باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی اندازه گیری شود.
وی اظهار داشت: برای اندازهگیری باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات تولید شده کشاورزی دستگاهی توسط سازمان خریداری شده ولی به دلیل بالابودن هزینههای انجام آزمایشات بدون استفاده رها شده است.
وی در ادامه افزود: علوم پزشکی هم این دستگاه را خریداری و به دلیل ذکر شده آن نیز بدون استفاده مانده که امیدواریم با اختصاص اعتبار مورد نیاز این دستگاه شروع به کار کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سالانه در استان حدود دو میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی تولید میشود، اظهار داشت: از این مقدار حداقل 500 هزار تن آنها محصولات پرخطری هستند که با سلامت مردم مستقیما در ارتباط می باشند. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه حداقل 800 هکتار از باغات سنندج به طور مستقیم و غیرمستقیم با فاضلاب آبیاری میشود، گفت: بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی استان متفاوت با گزارش علوم پزشکی در رابطه با سطح زیرکشت محصولاتی که با فاضلاب تصفیه نشده آبیاری میشوند، است.
وی با اعلام اینکه حداقل 800 هکتار از محصولات باغی سنندج از فاضلاب آبیاری میشوند، تصریح کرد: در حاشیه سد قشلاق و پایین دست آن خیلی از مزارع و باغات توتفرنگی به طور مستقیم و غیرمستقیم از فاضلاب تصفیه نشده آبیاری میشوند.
وی ادامه داد: اثرات مضر و زیانبار استفاده از آب آلوده و فاضلابها برای آبیاری بر کسی پوشیده نیست ولی این خطر در توتفرنگی چون محصول آن در تماس با خاک قرار میگیرد، بیشتر و دو چندان خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: حتی آب چاههایی که در مسیر فاضلاب قرار دارند، به مرور زمان آلوده خواهند شد.
رشادت عنوان کرد: علاوه بر سنندج، بانه و مریوان که توسط علوم پزشکی به عنوان استفاده کنندگان از فاضلاب برای آبیاری مطرح شدهاند، در دیگر شهرستانهای استان نیز این وضعیت وجود دارد و چون محصولات دیگر شهرستانهای استان بیشتر گندم، علوفه و غلات دیگراست، خطرات بهداشتی برای آنها چندان مهم نیست.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کردستان نیز در این جلسه بر اندازه گیری باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی استان تاکید کرد و گفت: با همکاری دانشگاه ها و سازمان جهاد کشاورزی این دستگاه باید راه اندازی و مورد استفاده قرار گیرد.
نجم الدین شیخ عطاری همچنین خواستار استفاده از امکانات آزمایشگاهی موجود در استان جهت انجام این طرح شد و افزود: دستگاه هایی که تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی لازم را در اختیار دارند همکاری و تعامل لازم را در این بخش داشته باشند.
533/7346
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱