100 هزار شهید و مجروح پیامد حمله شیمیایی رژیم بعث عراق ؟ سلاحهای بیولوژیک و شیمیایی تیغهایی در دست زنگیان مست ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/04/08 اجتماعی.بمباران شیمیایی.جنگ تحمیلی تهران - تولید سلاحهای بیولوژیکی و استفاده از بمب های شیمیایی به عنوان اهرمی برای سلطه بر کشورها با ایجاد جنگ های نابرابر از سوی استکبار و ایادی آنها به رویه ای درعصر معاصر تبدیل شده است.
رویه ناصوابی که تجربه استفاده از آن توسط رژیم بعث عراق در دوران جنگ تحمیلی، کام مردم ما را به ویژه درنقاط مرزی همچون سردشت و حتی مردمان عراق در حلبچه، تلخ کرد و اثرات مخرب آن را با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ تحمیلی در خود و خاطرات مردمان این مناطق دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا به نقل از منابع نوشتاری همچون جنگ از آغاز تا پایان، استفاده از سلاحهای شیمیایی از سوی رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی علیه رزمندگان اسلام و مردم بی دفاع شهرهای مرزی کشور، بیش از 100 هزار شهید و مجروح بجای گذاشت.
دشمن بعثی استفاده از بمب های شیمیایی را که حاوی گاز اعصاب و خردل بود در طول جنگ به طور مکرر مورد استفاده قرار داد به نحوی که استفاده از این قبیل سلاحها پس از پایان جنگ اول جهانی، برای نخستین بار به صورت وسیع مورد استفاده قرار گرفت در حالیکه این موضوع آشکارا مغایر با پروتکل 1925 ژنو است.
استفاده دشمن بعثی ازسلاحهای نامتعارف و شیمیایی با حمایت استکبار جهانی صورت می گرفت و علاوه بر رزمندگان، مردم بی دفاع شهرها و روستاهای مرزی نیز بارها مورد تهاجم این سلاحها قرار گرفتند و در این میان، شهر سردشت با جمعیتی حدود 12 هزار نفر یکی از نقاطی بود که در 7 تیر ماه سال 1366 مورد بمباران شیمیایی با عامل خردل قرار گرفت.
گاز خردل، علاوه بر اثرات حاد، به عنوان عامل ایجادکننده عوارض طولانی مدت شناخته شده است و تماس با گاز خردل در ایجاد مشکلات جدی روحی و جسمی بسیار نقش دارد.
بیماری های مزمن تنفسی، اختلال در بینایی به علت صدمه به قرنیه، ضایعات پوستی، دردهای مزمن عصبی و برخی اثرات دیگر از جمله اثرات تماس با گاز خردل است.
بر اساس گزارش ها، تاکنون بیش از 60 هزار نفر از ایرانیان بازمانده از حملات شیمیایی، همچنان از عوارض ناشی از گاز خردل رنج می برند و نیازمند مراقبت های پزشکی هستند.
رژیم بعث عراق در ایام جنگ تحمیلی، سه هزار و 500 بار به ایران حمله شیمیایی کرد که 30 مورد آن در مناطق مسکونی بود.
رژیم بعث صدام در سالهای دفاع مقدس هرگاه در نبرد با رزمندگان ایرانی شکست می خورد برای جبران ناکامی و شکست های خود به استفاده از سلاحهای شیمیایی متوسل می شد.
عراق در این حمله ها ، صدها تن گاز خردل، سارین و دیگر گازهای کشنده را علیه رزمندگان ایرانی مورد استفاده قرار داد.
رژیم بعث عراق ، سلاح شیمیایی را برای نخستین بار در عملیات خیبر بکار گرفت و گاز خردل را با هلی کوپترهای ساخت شوروی سابق و فرانسه علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد.
عراق در عملیات والفجر 2 نیز در منطقه حاج عمران به صورت محدود از سلاح های شیمیایی استفاده کرد که شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به آن با صدور بیانیه ای این اقدام را محکوم کرد اما بعثی ها بی توجه به این واکنش بین المللی در سال 63 و در عملیات بدر نیز بیش از 30 مورد سلاح شیمیایی را علیه ایران استفاده کرد.
نخستین نقطه جغرافیایی ایران که قربانی سلاحهای شیمیایی عراق شد منطقه ای بین هلاله و نی خزر در 50 کیلومتری غرب ایلام بود.
حملات شیمیایی عراق به مناطق نبرد محدود نمی شد و مناطق مسکونی ایران نیز بطور پراکنده مورد تهاجم دشمن قرار می گرفت. گستردهترین حمله ناجوانمردانه عراق به مناطق مسکونی روز هفتم تیرماه سال 1366، در شهر سردشت (در استان آذربایجان غربی ) اتفاق افتاد و بر اثر آن به روایتی بیش از هشت هزار نفر از جمعیت غیر نظامی این شهرستان مجروح شدند و در این حمله ناجوانمردانه 110 نفر به شهادت رسیدند.
**تاریخچه کاربرد سلاحهای شیمیایی نخستین مورد استفاده از گازهای شیمیایی در سطح وسیع در آوریل سال 1915 توسط قوای آلمانی صورت گرفت که طی آن شش هزار سیلندر گاز کلر برای مسموم کردن نیروهای طرف مقابل بکار گرفته شد که در نتیجه آن پنج هزار نفر از نیروهای متفقین کشته شدند.
سپس در سپتامبر همان سال نیروهای انگلیسی نیز از گاز کلر استفاده کردند تا اینکه قوای آلمان در سال 1915 گاز فسژن و در سال 1917 گاز خردل را وارد صحنه کارزار کرد.
در جنگ جهانی اول، حدود یکصد هزار نفر بر اثر استفاده از سلاحهای شیمیایی کشته و 200 هزار نفر نیز زخمی شدند.
سلاحهای شیمیایی از نظر نظامی به شش گروه سمی و کشنده، ناتوان کننده ، استفاده برای کنترل اغتشاش ها، دود زا ( نظامی )، ضد گیاه و شعله ها و آتش ها تقسیم می شوند.
اجتمام 1010/1572**9140** شماره 071 ساعت 17:18 تمام